Liga Europy 2023/2024

Milan, Sporting raczej mogą być pewni awansu do 1/8 LE, może spotkamy Amorima już za kilka tygodni?

Porazki na wyjazdach sa wliczone w koszta. Teraz Łazienkowska. Wg mnie Legia awansuje dalej.

Tak jeszcze co do “paziow” :joy:
Ich liga zajmuje w rankingu UEFA 15 miejsce i zdobyla 30,625 punkta z czego w tym sezonie na teraz 7,000. “mocarstwowa” Ekstraklasa natomiast ma 20 pozycje z 25,375 punkta a w tym za ta kampanie 6,875.
To ja nie wiem kto tu robi za …Stanczyka :grimacing:

Takze uwazam,ze warszawiacy powinni w rewanzu odrobic strate i przejsc do kolejnej rundy.

Benfica i Milan w 1/8, czyli są naszymi potencjalnymi rywalami.

W Baku i Freiburgu trwają dogrywki, na ten moment bliżej awansu Qarabag, który mimo że roztrwonił dwubramkową zaliczkę w regulaminowym czasie, w dogrywce strzelił bramkę i tej chwili Oni są w 1/8, i Freiburg, którego zawodnicy zrobili piękny comeback z Lens, gdzie bramkę na remis strzelili w 92 minucie i obecnie w dodatkowym czasie prowadzą 3:2.

Reszta spotkań startuję o 21, gdzie “pewnym” awansu wydaje się być tylko Sporting.

@EDIT
Qarabag po niesamowitej końcówce dogrywki i bramce w 122 minucie oraz Freiburg kolejnymi zespołami w 1/8.

Pogrom francuskich klubów w rundzie play-off!
Odpadły kolejno Rennes, Tuluza i Lens a Marsylia jeszcze walczy😬

Kiedy jest losowanie 1/8?

Jutro o 12 #znakiiiii

To obyśmy nie trafili na Sporting, bo jeszcze spadniemy jak Arsenal rok temu.

Sporting, Marsylia i Sparta Praga kolejnymi potencjalnymi rywalami LFC. W Rzymie dogrywka.

Najlepszy rywal do wylosowania to Czesi moim zdaniem.
Stosunkowo niedaleko i nie jest to jakaś wybitna drużyna.

2 polubienia

Zdecydowanie. Freiburg to też spoko opcja. Najgorzej Sporting, Milan albo Benfica, a pod względem wyjazdu to Qarabag.

2 polubienia

Wszystko tylko nie Qarabag.

1 polubienie

Sparta Praga. Prosze.

3 polubienia

Na mecz wyjazdowy z Karabachem można posłać drugi zespół, raczej wysoko nie przegrają. Na Anfield Karabach dostałby piątkę

Jeden z meczów 1/8 jest kilka dni przed meczem z Man City, więc oby nie trafić na Milan i Bayer.

Po pierwsze my aktualnie nie mamy drugiego garnituru przy tej liczbie kontuzjowanych graczy.
Po drugie na Leverkusen nie możemy trafić ponieważ ten jest tak samo rozstawiony jak i my.

1 polubienie

Roma - przekleństwo Feyenoord’u w ostatnich trzech sezonach w Europie.
W 2022 przegrany finał Ligi Konferencji 0-1
W 2023 odpadnięcie w Lidze Europy w 1/4 po dogrywce.
2024 i odpadnięcie w 1/16 Ligi Europy po karnych…
Jakby nie było Feyenoord jest coraz bliżej pokonania Romy :stuck_out_tongue:

Co do jutrzejszego losowania, to mamy:

Zespoły rozstawione
Atalanta (ITA)
Brighton (ENG)
Leverkusen (GER)
Liverpool (ENG)
Rangers (SCO)
Slavia Praha (CZE)
Villarreal (ESP)
West Ham (ENG)

I te nierozstawione
AC Milan (ITA)
Benfica (POR)
Freiburg (GER)
Marseille (FRA)
Qarabağ (AZE)
Roma (ITA)
Sparta Praha (CZE)
Sporting CP (POR)

Kluby z tych samych krajów nie mogą na siebie trafić w tej rundzie.
UEFA.com

Sparta Praga, ewentualnie Freiburg lub Qarabağ (chociaż tu lepiej uniknąć dalekiej podróży) to najlżejsi przeciwnicy na jakich możemy trafić. Ja osobiście liczę na Pragę. Ostatni raz graliśmy z nimi w 2011 w LE, więc trochę czasu minęło.

Freiburg, Praga, Qarabag w tej kolejności czyli podobnie jak u ciebie ale znając nasze szczęście to będzie Roma i the special one.

Dla mnie to chyba najlepsza kolejnośc to by była taka:

1.Sparta Praha
2.Freiburg/Marseille
3.Roma
4.Qarabağ (wolałbym Rome niż ich bo lot i granie w Azerbejdżanie by się mogło odbić na naszej i tak już wąskiej kadrze).
5.AC Milan/Benfica/Sporting CP (tutaj każdy zespół już silny i trafienie któregokolwiek będzie wyzwaniem).

1 polubienie

Mourinho już nie jest trenerem Romy🤔 najgorsze kluby na jakie możemy wpaść to Benfica, Sporting, Marsylia i AC Milan.