Liga Mistrzów 2022/23

Znowu zaczyna się polityka… Tylko po co? Prawda jest bardzo prozaiczna. Żeby wygrywać trofea trzeba mieć bogatego właściciela który przez wiele lat nie szczędzi pieniędzy. A skąd są te pieniądze - to sprawa drugorzędna. City ma komfort bo od lat właściciele pompują tam gigantyczne pieniądze. My wybieramy opcję ekonomiczne… dlatego oni wygrywają puchary regularnie a my dużo rzadziej. Narodowość właściciela jest tutaj nieistotna

Ale pal licho czy kasa jest arabska, amerykanska czy jakakolwiek inna, mozna wydawac jak Newcastle i nikt im nie odbiera tego co narazie zbudowali, ale mozna tez jak city, od kilkunastu lat robic wielkie machlojki finansowe, i smiac sie wszystkim w zywe oczy a na koniec sezonu w ktorym toczy sie wobec nich sledztwo o ponad 100 naruszen prawa podnosza sobie potrojna korone. Przypominam, ze zostali juz z tej ligi mistrzow na 2 lata wykluczeni, ale trybunal arbitrazowy cofnal tą decyzje, bo tak przeciagali sprawe ze wiekszosc zarzutow sie przedawnila a inne jako niedostatecznie udokumentowane obalili sowicie oplacani prawnicy.

1 polubienie

Jedno muszę przyznać, żeby nie być hipokrytą. Z nienawiści do Arabów zapomniałem, że Inter to też Chinole czyli kolejny reżimowych kraj. Dalej mniejsze zło, bo rząd chiński, aż tak bardzo w tym nie siedzi, ale trzeba na to zwrócić uwagę.

Zabijali cywili w imię demokracji i liberalizmu. Nie no, trzymajcie mnie.

Bo w USA nikt nie umiera podczas budowli obiektów, powtórzę jeszcze raz - każdy kij ma dwa końce.

system w Ameryce nazywa się dokładnie semi-prezydencki.

W USA jest niewolnictwo? Bzdury. Co prawda firmy takie jak Apple wykorzystują tanią siłę roboczą np. z Bangladeszu, ale w samych stanach prawa człowieka są respektowane

Halo moderator. To wątek o LM a nie dyskusje światopoglądowe…

2 polubienia

Ty to jednak nie za bardzo “panimajesz” w temacie więc dziwię się że w ogóle wchodzisz w te rejony tematyczne. W Skrócie:

• Ameryka nie ma systemu autorytarnego. Jakiekolwiek wojny, operacje wojskowe, CIA czy cokolwiek innego to były działania idące na korzyść świata ogólnego zachodu. To jest całkowite przeciwieństwo autorytarnego niewolnictwa które jest na bliskim wschodzie i za naszą wschodnią granicą,

• tak, można umrzeć na budowie, ale w USA nikt tam nie pracuje jako niewolnik xD. Ma tam normalną pensję, wymiary godzinowe i warunki bhp. A w Katarze były obozy niewolnicze i tam ludzie umierali z głodu i wycieńczenia: Obozy pracy, niewolnictwo i tysiące ofiar - oto prawda o mundialu w Katarze | naTemat.pl

Najpierw się zagłębiaj w temat, a nie piszesz bzdury.

1 polubienie

A ktoś napisał niewolnictwo ? Poza tym w dalszym ciągu piszemy o kraju, który publicznie przyznał się do zamordowania 23 PRZYAPDKOWYCH cywilów podczas rajdów SEALS w samym 2020 roku.

Co ma Katar do City ? Właścicielem City jest szejk z Abu Zabi związany z Arabią Saudyjską.

LM właśnie wygrał państwo-klub, wiec dyskusja jest zgodna z tematem

No widzisz, ten kraj przyznał się, pytanie do czego przyznają się kraje autorytarne XD

A Katar to nie bliski wschód? Rozmawiamy o Arabach i Szejkach, więc Katar też się do tego zalicza.

Więc nie rżnij głupa.

To idźcie dyskutować w jakimś nowym temacie, nie wiem - załóżcie temat “Spam”/“Hydepark” i piszcie sobie o tym tam. Będzie jeden temat do zablokowania.

Nie, kwestie krajów z których wywodzą się właściciele TO NIE JEST DYSKUSJA ZGODNA Z TEMATEM.

@josif @AirCanada @moderatorzy @administratorzy

1 polubienie

No tak, Arabia, Katar to to samo, bo bliski wschód.

Turcja czy Hiszpania, to to samo, bo Europa XD

Ja już zakończyłem dyskusję.

Za tą Turcję możesz sobie wstawić dowolny kraj z EU, dałem akurat ich, bo finał był w Stambule, no ale rozumiem, że nie pomyślałeś.

tylko dziwnym trafem kawalek kraju leży w Europie, do tego przez setki lat byli w europie i to na calkiem sporej powierzchni. Takze kolega troche z geografią musi poćwiczyć

No i co? Nie przeszkadza mi że wygrało City. Przeszkadza mi że wygrał Guardiola bo szczerze nie znoszę tego typa. Ten oszukany półfinał na Stamford w 2009… A potem wielką slawa i praca wyłącznie w bogatych i dominujących w lidze klubach. A i tak musiał czekać na LM ponad dekadę

3 polubienia

Chcieliśmy, ale ktoś powiedział, że nie bo będą podziały na forum, a piłka ma łączyć bla bla bla.

Jakby już teraz nie było podziałów na forum. Ja proponuję również zamknąć tematy o FSG, o Nunezie, bo również „robią podziały”.

1 polubienie

macie i spamujcie wszyscy, oto jest dar boży do ‘spamu’ o wszystkim i niczym.