Liga Mistrzów 2023/2024

Marcus wytarmosił fryca Saviciowi xD

1 polubienie

W zeszłym roku- 2 półfinalistów LM z Włoch(w tym jeden finalista).
W tym roku- żadnego reprezentanta Włoch w ćwierćfinale LM

Ależ zjazd. A ile się naczytałem na Twitterze rok temu, że “Calcio is back”

Wielka szkoda, że nas nie ma w tej edycji. Moglibyśmy powalczyć o zwycięstwo. To taki sezon w którym nie ma zdecydowanego faworyta. Pomyśleć, że Anglię reprezentowali United którzy zajęli ostatnie miejsce w swojej grupie

Zalezy, jakbysmy trafili na Real to znowu dalibysmy dupy, ale tak to bylyby duze szanse, szkoda no

Newcastle też sie nie popisało

Inter to dalej firma. Juventus miał problemy z przepisami i miał karę. Napoli rozje**ane przez bogacza debila. Milan… hmm no troszkę się rozsprzedał ale ciągle może poprężyć muskuły w LE. Lazio za mojego życia nie było nigdy potęgą. Roma to wgl ma właścicieli biedaków… tam by się jakiś piękny arab przydał w białej todze do kostek.

Inter jak my w 2020, pewny marsz po mistrzostwo fenomenalna forma i odpadają z Atleti w 1/8

2 polubienia

Lubię Atleti ale nie mam nic przeciwko Interowi(żaden Milan w Mediolanie :face_vomiting:) i w sumie szkoda, że jeden zespół musiał odpaść ale Włosi fatalnie strzelali karne.

To moje typy na ćwierćfinały:

Arsenal - Bayern
City-Real
PSG-BVB
Atleti-Barca

Ciekawie by było moim zdaniem :smiley:

A, i taka ciekawostka. Od sezonu 17/18 to Anglia za każdym razem była na pierwszym miejscu pod względem współczynnika UEFA w jednym sezonie(wyłączając 19/20). Patrząc na to, jaka jest przepaść pomiedzy Premier League a innymi ligami, myślę, że dominacja Anglii będzie trwała długie lata.

1 polubienie

Arsenal - Atletico
Barca - Borussia
Bayern - PSG
Real - City

Poproszę o taki układ :blush:

2 polubienia

Gdyby taki Arsenal wygrał w tym roku ligę mistrzów to na 6 ostatnich sezonów mielibyśmy 4 RÓŻNYCH triumfatorów z premier league. Oczywiście mam nadzieję że to się nie wydarzy :sweat_smile:

No i to byl by wynik… a nie jakis tam Real albo Barca

Od naszego finału z Realem, czyli od sezonu 17/18, na 12 możliwych finalistów aż 7 było angielskich(4 różnych: LFC 3x, City 2x, Chelsea, Spurs 1x), z czego dwa razy mieliśmy angielski finał.
Pozostałe kraje: 2x Real, 1x PSG, 1x Bayern, 1x Inter.

1 polubienie

I dlatego stwierdznie ze Premier League to najlepsza liga na swiecie jest w 100% prawdilowe.

3 polubienia

No i ten Real ma 2 garnki, reszta max. po jednym.

Rzadko odpuszczam jakieś mecze LM, tym razem jednak musiałem jak i nasz dzisiejszy, wczoraj odeszła moja 95 letnia babcia z którą mieszkałem od urodzenia przez 27 lat, ból totalny…

Co do LM ja to widzę tak nieco inaczej jak poprzednicy.

Real - Arsenal
PSG - Borussia
Bayern - Barcelona
City - Atletico

Mamy lekkie powtórki i Arsenal na który patrzy wielu z nas, w moim odczuciu Real ich zdominuje jak to robił i z nami.

Do zobaczenia niebawem na meczach, heja.

7 polubień

Real - PSG (chce zobaczyć jak zagra Mbappe przeciwko swojej przyszłorocznej drużynie)
Atletico - Arsenal (bo nie lubię armatek i życzę im co najmniej 210 minutowego dwumeczu i połamanych kości z rzeźnikami Simeone)
Barcelona - City (bo będzie dużo goli)
Bayern - BvB (bo to zawsze fajny mecz)

Barca - Psg
Arsenal - Atletico (niech się Arsenal męczy, znowu :laughing:)
City - Borussia (wiadomo że City łatwe losowania :stuck_out_tongue:)
Real - Bayern

Ewentualnie
Real - Atletico
Arsenal - Bayern

1 polubienie

Z jednej strony trochę zabawne, a z drugiej nieco żałosne. Zwłaszcza żałosne są te kluby wydające fortuny na transfery. :wink:

2 polubienia

A co mnie obchodzi nudna liga mistrzów kiedy jest liga Europy? Mecze czwartkowe są lepsze, bo bardziej czuć smak weekendu

5 polubień