Liga Mistrzów 2023/2024

Ciekawe, czy EtH poleci? Z drugiej strony trzeba mieć alternatywę, a ciężko znaleźć trenera w trakcie sezonu. Zwłaszcza, że chyba mało kto miałby ochotę sprzątać w ManU.
Onana potwierdza klasę, powinien handlować ręcznikami ze swoją podobizną.

1 polubienie

Może być ciężko o tego 5 slota w LM jak tak będą grali.

Może powrót Ole :grin:. A tak serio - wielka szkoda że nie gramy w LM. Zarówno Arsenal jak i Manchesteru nie zachwycają. Newcastle też w pierwszej kolejce nie pokazało nic specjalnego. Nasz udział byłby dla angielskiej piłki bardziej korzystny

Nigdy nie zrozumiem dlaczego nasz klub zrezygnował z walki o Bellinghama. Wiadomo że nie byłoby łatwo go sprowadzić ale mogliśmy przynajmniej spróbować. Taka szansa szybko się nie powtórzy, to jest talent który zdarza się raz na dekadę. Oglądałem dzisiaj jak grał i potem wywiad pomeczowy i serce mi się krajało jak wyobrażałem go sobie u nas bo chłopak nie dość że gra jakby miał z 5 lat doświadczenia więcej to jeszcze dobrze poukładane w głowie i jeśli ma jakiś sufit to bardzo wysoko. Środek Jude-Szobo-MacA, wyobrażacie to sobie?

1 polubienie

Tak, wyobrażamy sobie środek pola bez DM, bo obecnie taki posiadamy xd.

Poza tym nigdy się nie dowiemy, czy to Liverpool zrezygnował, czy po prostu Jude wybrał Real, ale patrząc co gada w mediach schylałbym się ku tej drugiej opcji. Ponadto, Jude w Realu gra bardzo wysoko, u nas by tak nie grał, miałby kompletnie inne zadania.

6 polubień

Ja sobie nie wyobrażam, bo wg. mnie na 95 % gdyby przyszedł Bellingham to nie trafił by tu Szoboszlai

Sędziowie ich ciągli jak mogli (może Arsenal wrzucać do tego samego wora niesprawiedliwość) to mamy Flipa i Flapa w LM.

2 polubienia

Widzieliście bramkę dla Atletico? Dla mnie nie powinno być bramki, ale sędzia po obejrzeniu powtórki gola uznał. Zawodnik na spalonym, obrońca próbujący przeciąć lecące do niego podanie wślizgiem wybija piłkę pod nogi Moraty, a ten zdobywa gola.

Pany ma ktoś jakiegoś strima multitransmisji na ligę mistrzów?

Bo na duńskiej Via nie ma takiej opcji, a dzisiaj akurat parę ciekawych meczy o tej samej porze.

Czy to instant Highlight to właśnie coś na zasadzie multiligi?

Var dzisiaj na St James’ Park w podobnej formie jak nasze superduo England&Cook.

Bramka na 2-0 dla Newcastle uznana mimo oczywistego zagrania ręką po wrzutce, var skupił się na spalonym którego nie było.

Pod koniec 1. połowy Guimaraes w pełnym biegu uderzył kogoś z PSG łokciem w tył głowy, zupełnie bez piłki, tuż przy sędzi. Krótki kontakt z var i co? I zolta kartka. Cyrk na kółkach.

Ale atmosfera na stadionie petarda :slight_smile:

:slight_smile:

1 polubienie

Szejkowie od Newcastle wiecej dukatów sypnęli od tych paryskich.

Jakoś PSG nie za specjalnie mi szkoda.

1 polubienie

City znowu się meczy, tym razem z Lipskiem. Szkoda, ze w lidze grają w 12 bo byłaby szansa w tym roku na mistrza :slight_smile:

Ja wiem, że oprę swoj komentarz na statystykach, ale one w jakimś stopniu odzwierciedlają przebieg meczu. A tam city ma 75% posiadania, 14 strzałów na bramkę, natomiast Lipsk mieli 2 sytuacje. Można sobie wyobrazić jak to wygląda. Wiadomo, że te 2 sytuacje mogly być większym zagrożeniem niż te ich 14. Ale jednak no, moim zdaniem to Lipsk ma furę szczęścia, że udało im się wyrównać.

1 polubienie

A teraz Barcelona gra w siatkówkę w polu karnym, ale karnego nie ma, bo VAR uznał że zawodnik Porto zagrał piłkę ręką mimo że przyjmował klatką :slight_smile: świetna passa sędziów, aż chce się oglądać ten piękny sport :slight_smile:

4 polubienia

RBL rok temu dostali łomot od City, my ich ograliśmy towarzysko 5-0, wcześniej dwukrotnie 2-0, i to mając bardzo słaby sezon.
RB chyba po prostu jest za słabe na czołowe angielskie zespoły. Gdyby trafili na ten drugi zespół z Manchesteru mieliby szanse.

akurat problem RB jest mniej więcej taki jak z BVB- mają świetny, perspektywiczny skład, ale polityka klubu bardziej jest nastawiona na ewentualne krajowe trofea i $$$ z kwalifikacji do LM, niżeli inwestycji i wzmocnień by zawojować w Europie.
innymi słowy- rozwijać młodzież, sprzedawać z gigantycznym zyskiem i na spokojnie :slight_smile:

4 polubienia

Pomaganie hiszpańskim klubom w LM niezmiennie od 2009 :wink:

U mnie dzisiaj Lens-PSV, jestem ciekaw występu pewniego gracza z numerem 11 w ekipie gości.
Pojedynki z Machado oraz Mediną będą zajebiste.

Śmiesznie to wygląda jak Kopenhaga ciśnie MU na OT XD

Wiem, wiem, United i tak pewnie wygra, ale mimo wszystko.