Liga Mistrzów 2023/2024

Myślę, że tak grające United miałoby ogromne problemy z naszą Legią

HARI MAGŁAJA

Johan z brameczką😁 znaki

Ale ten bramkarz Arsenalu, Raya, to leszcz. Mnóstwo błędów, przed chwilą prawie sobie wpiąstkował piłkę do bramki xd. Dziwne, że pewniejszy grający Ramsdale nie gra.

1 polubienie

Kto by się spodziewał Maguire z zwycięska bramką na wagę 3pkt, Onana obroniony karny w końcówce meczu. Fajnych mają bohaterów w United

On chyba podpadł Artecie jak u nas Carvalho.
Niby w mediach będą mówili, że wszystko cacy, a za kulisami może były jakieś sprzeczki.

Wiadomo tylko moje domysły, ale serio co jak co Ramsdale akurat był ich pewnym punktem i stawianie na gorszego bramkarza jest podejrzane :stuck_out_tongue:

@MG75 całkiem możliwe, nie sprawdzałem, ale to nie pierwszy mecz kiedy Ramsdale nie grał

1 polubienie

Bo nastała moda na bramkarzy rozgrywających.
Tak też Onana parodiuje na Old Trafford, a pewien hiszpan w Londynie

Ten Raya był jechany na Viaplay i jak podkreślali, dwóch bramkarzy o podobnym poziomie w drużynie to nic dobrego w zespole. Niedługo wyjdą tam jakieś kwasy

A Ramsdale nie miał kontuzji? Chyba dlatego grał wczoraj Raya

Też nie wiem dlaczego Ramsdale usiadł na ławce, poza jednym poważnym błędem w poprzednim sezonie nie przypominam sobie sytuacji żeby zawalał bramki czy spotkania. Decyzję o postawieniu na Hiszpana uważam za niezrozumiałą i dziwną ale to nie nasz problem :wink:

I jak wypadł Bakayoko ?, widziałem tylko że bramkę strzelił

Początek meczu miał trudny, było trochę strat. Inne poruszanie po boisku niż nasz Mou, schodził do srodka bardziej w fazie obronnej ale psv ma slaby srodek pola, moze to dlatego.

Bramkę zza pola karnego strzelil ładna, ale myślę ze lepszy bramkarz by ten strzal obronił.

Doku to nie jest, ale jest szybki i wydaje sie być spoko opcją dla nas.
On, moze Olise :slight_smile:. Nie ma za wiele tych lewonoznych.

Skrót meczu poniżej:

1 polubienie

Jak jesteśmy przy tym meczu, to warto zwrócić uwagę na naszego rodaka. Frankowski miał bardzo udany poprzedni sezon a w tym udowadnia, że to nie był one season wonder. Życzę mu transferu do lepszego klubu - np. Lille albo mocniwjszej ligi.

Zostając przy Polakach - ex-liverpolxzyk - K. Granada zagrał kolejny dobry mecz w Kopenhadze. Nie wiem dlaczego on się zdecydował na Wolfsburg :sweat_smile:. Po sezonie chyba znaleźli by się chętni z klubów o wyższych ambicjach

U nas piknik na stadionie przez 90 minut i to z Evertonem w derbach. A na Newcastle kazda
stykowa akcja, cały stadion żyje.

Nie dziwne, ten stadion LM nie widział dwie dekady.

Mam wątpliwości, czy ten gol dla Dortmundu powinien zostać uznany - dla mnie przy stracie piłki Gordon był faulowany i to dwukrotnie.

Newcastle strasznie dziurawe w obronie, Dortmund mnie zaskakuje jak konkretnie grają, zupełnie jak nie oni. Joelinton i Longstaff bardzo marnie wyglądają, Wilson za wolny na tempo tego meczu, Lascelles w obronie nie ogarnia, wybiega i zostawia niekrytych rywali, a potem opieprza kolegów. Mimo wszystko obstawiam że po przerwie obraz się zmieni, trybuny zrobią swoje i Newcastle wyrwie 2-1.

Newcastle to maja gorsza polityke transferowa niz my. Brakuje im obroncy do pary z Botmanem to nie kupili nikogo. Teraz musza Lascellesem grać. w pomocy tez przynajmniej jeszcze 1 dobry im potrzebny. No ale to juz ich problem, tylko pewnie kibice bardziej wsciekli niz my po naszych transferach

Jak to jest z tym Tonalim?

Od kiedy będzie miał tego 10 miesięcznego bana ?
I to na wszystkie rozgrywki czy tylko premier league?

@diablinadali ok dzięki, bo się właśnie zastanawiałem od kiedy to wchodzi w życie skoro dzisiaj grał.

1 polubienie

W świetle przepisów zawieszenie obowiązuje od następnego dnia po nałożeniu kary. Zawiesili go dzisiaj, zatem kara obowiązuje od jutra, stąd mógł zagrać z BVB. Ot luka w przepisach, która notabene i tak nie wyszła Srokom z korzyścią.

Dzisiaj i jutro gra LM, właściwie jedyny taki bardziej ekscytujący mecz to PSG-Milan. Już dawno nie pamiętam tak nudnej i słabej LM na etapie grupowym. Mecze jak z ligi europy

1 polubienie

Ja ani jednego meczu w tej edycji LM jeszcze nie włączyłem…

4 polubienia