Liga Mistrzów 2023/2024

Chlopie przestań płakać, bo żenująco sie to czyta.

3 polubienia

No i? Zmienia to coś w kontekście ich zwycięstwa? Pamiętam wcześniejsze mecze i gole ronaldo z bayernem ze spalonych. Nie chodzi o to jak, mecz grali. Griezmann mógł strzelić karnego… Tak samo w tym doliczonym czasie gry, mogli lepiej wybronić ten rzut rożny… Chodzi o to jakie tuzy z nimi grali, a gdzie dopiero Bvb która no szczęśliwie weszła do tego finału. Będziemy oszukiwać rzeczywistość?

Z jedna wygrana LM. Prosze cie. To tak jak w 21/22 najlepsza druzyna byl Liverpool ale to Reao podnoail trofeum xD

No i? Zmienia to coś w kontekście ich zwycięstwa? Pamiętam wcześniejsze mecze i gole ronaldo z bayernem ze spalonych. Nie chodzi o to jak, mecz grali. Griezmann mógł strzelić karnego… Tak samo w tym doliczonym czasie gry, mogli lepiej wybronić ten rzut rożny… Chodzi o to jakie tuzy z nimi grali, a gdzie dopiero Bvb która no szczęśliwie weszła do tego finału. Będziemy oszukiwać rzeczywistość?.

1 polubienie

Genialna jest ta drużyna Realu. Kosmiczna wręcz. Los galaktikos to całkowicie trafny przydomek. 15 LM, a taki Arsenal 0.

1 polubienie

Powiem Ci tak, Twoj kompeks jest niesamowity. Ty juz masz problem o to, ze Perez ma leb na karku i buduje swietny zespol xd

1 polubienie

Jeszcze w Realu brakuje im kogoś takiego jak Mac Allister i Trent. Ależ to byłoby typowe los galaktikos. Jak chcą mieć jeszcze jakieś trofea to powinni tam iść dla ich dobra.

1 polubienie

Co ty mi mowisz o kompleksie, z reszta jakie to ma znaczenie? Ciekawe co bedziesz pisal jak przez kolejne 10 lat beda co chwile podnosic puchar europy, na pewno Ci sie nie wymsknie “ile mozna” :slight_smile:

Osobiscie licze na dwie rzeczy: odejscie Guardioli z City i odejscie Pereza na emeryture. Moze jeszcze ten sport zacznie byc ciekawy dla pobocznego kibica.

1 polubienie

Do finalu to mieli jedynie City za godnego przeciwnika, ale oni nie byli w najwyzszej formie to odpadli.

1 polubienie

6 tytułów w 11 lat to jest niesamowity wyczyn!
Można ich nie lubić, u mnie tak jest, ale trzeba docenić klasę :sunglasses:
Należy jednak pamiętać, że między 2002 a 2014 rokiem czekali 12 lat na triumf więc kto wie czy nie spadną teraz z tronu… :grimacing:

2 polubienia

Serio? U nas na finale też Thiago był i tak poza tym to wszyscy byli dostępni. A to co wcześniej się nie liczy? Chodzi o to, że nie zagrali dziś Militao oraz Alba… U nas był przypadek gdy wypadli Van Dijk oraz Matip i inni… A real? Mimo takich kontuzji wygrywają LM. Coś jeszcze Ci wyjaśnić? Czy dalej w ciemnocie będziesz żyć?

Przeglądam teraz wpisy na Twitterze i prawie każdy polski kibic Realu z gaśnicą w nicku. Dlaczego antypolskie szury kibicują Madryckiemu klubowi?

1 polubienie

Nie liczy bo z Łuninem miedzy slupkami mogl byc zupelnie inny wynik.

Mnie to zastanawia jak to się stało, że tak wspaniały trener był przez chwilę trenerem tych nieudaczników z Evertonu?

No i przestaliśmy się lubić kuczq, tak żeś dojebał z tą gaśnicą.

Gościu idź już spać… Z Luninem w bramce też zagrali by dziś na 0 z tyłu. Ja sam nie cierpie realu, nie wiem kiedy przestanie mnie boleć ta porażka z finału, ale dziś bvb była bez żadnych szans, i nawet gdyby wyszli na prowadzenie w 1 połowie i tak by nie wygrali tego. A Ty wyskakujesz tu z Luninem… Zresztą co bvb mieli za okazje? To bardziej sami nie potrafili strzelić, przy słupku z 1 połowy i tak byłby spalony…

Bo Łunin to nie jest poziom Kurtuły. Chcesz mi powiedzieć że my też bez różnicy czy byśmy w takim finale mieli zagrali Alissonem czy Kelecherem? Ech. Przy takiej klasy bramkarzu jak Kurtuła bramka staje sie dla strzelca bardzo mala, trudna do sforsowania. Nasi cos o tym wiedzieli a tez jakos wielu okazji nie mielismy. Co klasa jednak to klasa. Z łuninem moglo dosc do jakiegos glupiego bledu, jakies dezorganizacji czy cos. Nie te doswiadczenie, nie ta klasa. Rozne rzeczy sie dzieja w takich finalach. Bramkarz potrafi przegrac mecz w pojedynke, jak Karius.

Btw Thiago gral w finale w 2022. Tylko ze wyszedl z urazem i zagral tylko jedna polowe o ile pamietam.

Nie ma sensu z Tobą dyskutować. Piszesz o bramkarzu nie widząc tego kto grał w obronie praktycznie cały sezon. Kim przeszli city. Chcesz powiedzieć, że my mając Alliego w bramce, a nie mając Van Dijka, Matipa oraz Konate wygralibyśmy w finale LM? A kto w tym sezonie zastępował nam Alliego? I jak wypadł? Bo moim zdaniem nie ustępował za bardzo naszemu nr 1…

Co do Thiago, dokładnie, przed meczem z realem złapał uraz, przez co nie mógł w pełni przygotować się na mecz finałowy.

Finały rzadza sie swoimi prawami. Karius tez niezle bronil dopoki nie trafil mu sie final w Kijowie. Gdyby Ancelotti o tym nie wiedzial to by ryzykowal Łuninem, a wolal postawic na Kurtułe ktory za duzo nie pogral. Chcesz byc madrzejszy od Wlocha?

Z City przeszli, ale doskonalej obrony nie mieli.

Chce tylko powiedziec ze strata jakiegokolwiek zawodnika z podstawy na taki final niesie wiele konsekwencji i mozliwych problemow. Defensywa zaczyna sie zawsze od pewnego bramkarza. Inaczej wyglada cala organizacja jej. Prawdopodobnie z Łuninem nie byloby tak dobrze, ale nie udowodnie Ci juz tego.

@Spectre Po 1 chłopie, doinformuj się dlaczego Lunin dziś nie zagrał, odpowiedź będziesz miał na Jego social. Po 2 - a co dziś wielkiego zrobił Courtois, obronił dwa strzały, z których jeden leciał w Niego? Jak dla mnie ten finał LM Realowi wygrał Kroos i Camavinga, którzy w II połowie zagrali kosmicznie. I jak mam być szczery, gdybym miał wybrać, który bramkarz dziś był lepszy, to zdecydowałbym się na Kobela, który uchronił BVB w II połowie przed 4:0.

1 polubienie