Liga Mistrzów 2024/2025

Sam system jest spoko, ale ilość drużyn jest za duża. Umówmy się te zespoły z dołu jak Salzburg nieuatrakcyjniaja rozgrywek a jedynie poszerzają. I takich zespołów jest kilka w tym sezonie. Lubię oglądać liv, ale bez względu na zarobki graczy tych meczów maga za dużo. To powoduje że oglądany wiele klubów bez kluczowych zawodników.

1 polubienie

Super, i w ostatnich 3 kolejkach 1/3 drużyn będzie grała o nic. Mecze grupowe mają wagę o tyle, że:

• każdy chce być od razu w 1/8 i nie grać 2 dodatkowych spotkań;
  • w 1/16 drużyna 9 gra z 24, 10 z 23 itd. więc teoretycznie im niżej będziesz z tym lepszym przeciwnikiem zagrasz;
  • poza top24 w tym momencie są Lipsk, Atletico i Milan, więc nie jest tak, że bez wysiłku można awansować do 1/16, poziom jest bardzo wyrównany, może poza ostatnimi 5cioma drużynami.

To jest niestety prawda, ale trudno tu znaleźć złoty środek, przepaść między najlepszymi a najsłabszymi ligami się pogłębia i z pewnością bardziej wyrównanie byłoby gdyby zamiast wicemistrza Austrii grała 5. drużyna Premier League, ale z drugiej strony inkluzywność tutaj jest ważna, żeby te kraje o mniejszym znaczeniu również miały swoich reprezentantów. Ciężki temat.

3 polubienia

Czyli idziesz w kierunku superligi, dla najlepszych klubów z Europy.
Trzeba znaleźć złoty środek - albo nastawienie się na maksymalnie dużą liczbę ‘ciekawych’ meczów i rugowanie teoretycznie słabszych drużyn, albo dopuszczenie do LM zespołów typu mistrz Polski, Slowacji, Wegier itp.
Dla mnie drugi wariant jest ciągle lepszy, w każdej kolejce obecnej LM jest kilka hitów, nikt nie kaze oglądać jak Monaco obija Crveną Zvezdę, to sobie niech oglądają sami zainteresowani.

1 polubienie

UP
Wasze zdanie jest dość podobne więc odpowiem jednym postem.

Szczerze powiedziawszy sam nie wiem jaki jest najlepszy sposób. Super Liga mnie obrzydza bo wypatrzą jakąkolwiek rywalizację jeśli coś jest nadane z góry.
Chciałbym aby kraje wschodnie też mogły powalczyć i żeby miały Realna szansę na wysokie miejsca, ale w tym momencie jest to niemożliwe. Ilość meczy jest za duża i pensja graczy nie powinna służyć za wymówkę.

Oni po prostu powinni zarabiać mniej.
Wydaje mi się że najlepsze zespoły odjechały reszcie stawki w taki sposób że nie jest możliwym nadrobienie tej różnicy.
Uważam że sam format z tabela jest ciekawy i warto mu dać szansę, ale być może w mniejszej ilości drużyn.
Pomoc mogłyby rozwiązania typu podatek od luksusu, ale nie jest to możliwe więc zajmowanie się tym nie ma sensu.

Ogladalem skrót meczu Atletico, takich jaj dawno nie widziałem. Zawodnik Lille w polu karnym Atletico zagrał ręką, sędzia podyktował karnego dla Francuzów :laughing:
VAR bez reakcji.
Taylor i spółka pewnie pilnie oglądają LM, zawsze można się czegoś nowego nauczyć od kolegów po fachu.

Mega wieczór na stadionach w Europie :smiley:

• My wygrana :red_circle::muscle:
  • Celtic zwycięstwo
  • rasista pewnie już płaczkuje
  • oszuści 4 gongi + “serek H” :crazy_face:nie strzela karnego

No żyć i nie umierać :sunglasses:

2 polubienia

City dostaje 4:1, Real 1:3 ale w sumie nie ma to znaczenia, bo nie da się nie wyjść do kolejnej fazy z tej nowej edycji LM.

2 polubienia

Ale do 8 lepiej się załapać i uniknąć dwóch dodatkowych meczów.

10 polubień

Tak patrzę na to co się dzieje w Lizbonie i dochodzę do wniosku, że nazwiska jednak grają. Nie zastąpisz chociażby jak zajebi*tą taktyką KdB - najlepszą 8ke ostatnich lat i Rodriego - najlepszą 6ke ostatnich lat. No nie jest to możliwe. A jak za zmienników masz Nunesa i Kovacica to spadek poziomu musi być zauważalny. To nie to City które miało dwie jedenastki na niemal równym poziomie.

1 polubienie

Dwie duże sensacje - Milan i Sporting. Skazani na pożarcie, a jednak pewnie pokonują Real i City.

:clap:

4 polubienia
  1. Brawo nasi
  2. Pep chyba najwiekszy eurowpierdziel w City dostal.
  3. Niesamowity trn szwedzki napadzior
  4. Bundesliga chyba pod forma. Rb lipsk zalosnie.
    Top off the leagues!
2 polubienia

Już bez przesady. Dwa karne. No ale jest gościu kocur. Może by tak nowa 9ka :thinking:

City pierwszy raz od ponad 6 lat przegrywa 3 mecze z rzędu. W ostatnim tego typu wydarzeniu, dwa razy z trzech dostali oklep od LFC

4 polubienia

Gyokeres strzela jak z karabinu maszynowego 11 goli w ostatnich 5 meczach, we wszystkich tego sezonu 19 spotkań i 27 goli, nie wiem gdzie on trafi, mam nadzieję, że nie do MU. Amorim puknął Pepa. A Real znowu się ośmieszył, 3 raz w krótkim czasie, chyba Carletto poleci niedlugo na wakacje.

3 polubienia

A czy ktoś wie co z rasistą, zawiadomił już jakąś nawiedzoną organizację, że prześladują go jacyś wredni Katalończycy oraz Włosi? :grimacing:
Bidulek jeden!

1 polubienie

Ja wiem jedno, przy drugiej bramce kryminał. Idzie akcja tuż przed nim a on się pruje do sędziego

1 polubienie

No spojrz na jego statystyki…
Tez sadze ze Carlito poleci, ale kto w jego miejsce?

Oby po meczu z nami, a nie przed

1 polubienie

Z przyjemnością obejrzałem właśnie te 4 gole Sportingu :ok_hand::grin:

Jezu! jaki ten rasista jest żałosny :rage:

1 polubienie

Chciałem tylko przypomnieć że swego czasu pewien Urugwajczyk strzelał gola za golem w lidze portugalskiej. A niestety w Anglii zatracił skuteczność :sweat_smile:

2 polubienia