Nie wiem jaka przyszłość czeka Slota i Alonso, ale jeśli Bask miałby w przyszłości objąć stery Liverpoolu to dobrze, że po Bayerze będzie miał doświadczenia z Realu.
Klub typu Real czy Liverpool to zupełnie inny poziom i inna presja niż w B04. I lepiej, że uczy się tej presji i pracy z graczami z przerostem ego w Madrycie, a nie w Liverpoolu.
W sumie bardzo słuszna uwaga. Inna jednak rzecz, że pewnie sama praca w Realu, a w Liverpoolu to są dwie różne bajki, chociażby zaczynając od organizacji i tego kto i gdzie i czym zarządza po wpływ kibiców. Tam masz presję “najlepszego klubu na świecie”, “15 LM” itd itd, jesteś na świeczniku czy wygrywasz czy przegrywasz, czy w dobrym stylu czy w złym. To jest ten plus, bo nim Salah nie wystąpił medialnie, to mimo katastrofalnych wyników widzieliście czy na SM polskich czy na X/prasie zagranicznej tyle miejsca i czasu poświęconego tej sytuacji nie licząc typowo powiązanych z klubem źródeł jak właśnie wszędobylski Carragher? Tylko kibice Liverpoolu tu wywierają presję (w dużym uogólnieniu, bo to też nie tak, że Anglia tym nie żyje, ale ze względu na fakt że spora część kraju nie lubi Liverpoolu, to kończy się to raczej na prześmiewczych docinkach), w przypadku Realu cały świat patrzy i niech patrzy i krytykuje i wywiera presję większą niż potrzeba, a u Nas ważne byśmy robili swoje i “powoli” zacząć gonić ich grzędę w LM
(nie no żarty żartami, ale wątpię by ktoś się zbliżył do nich za mojego życia, jeśli ta LM dalej będzie istniała na X lat).
Czyli podsumowując:
Skorża>Dyche>Amorim>Slot>Guardiola>Alonso
Moim zdaniem z Mourinho zostało już tylko nazwisko. Przykro się patrzy na gościa który kiedyś rządził i dzielił w europejskim futbolu a na chwilę obecną jest przeciętniakiem. To co zrobił w Porto Chelsea i Interze nie będzie nigdy zapomniane, gdyby ktoś w 2010 roku powiedział że tak się potoczy jego kariera to nikt by w to nie uwierzył. Ale tak się stało. Z Mourinho na chwilę obecną zostało tylko nazwisko.
Mou to już trenerski dinozaur i teraz już odcina kupony. Jednak bez wątpienia to jest top5 trenerów wszechczasów. Imponująca kariera.
Oglądam City z Bodo. Parodia, głęboki kryzys. Nawet bezjajeczny Arsenal nie jest w stanie tego zepsuć w tym sezonie
Co tam się odjaniepawla za kołem podbiegunowym.
Bodo lubi grać z druzynami z Premier League, kilka lat temu odprawili Tottenham z Mourinho na ławce.
Z Guardioli zostało już tylko nazwisko.
Blamaż to mało powiedziane. Braki kadrowe dają o sobie znać, City upokorzone.
Guardiola, gdy kończą mu się pomysły wymienia asystentów. Ciekawe kiedy pogoni Lijndersa
Kto co ogląda?
Inter - Arsenal zapowiada się ciekawie ![]()
Przede wszystkim świetny mecz rozegrało Bodo. Szybcy, wybiegani, agresywni. Świetnie wyprowadzali kontrataki. City przyjęło 3 ale spokojnie moglo być 2x tyle. Co ciekawe w kadrze mają poza 4 graczami samych Norwegów.
Dla mnie już sam ten angaż był conajmniej dziwny i totalnie nie w stylu City. Z całym szacunkiem dla Ljindersa ale kompletnie nie pasuje mi on do Guardioli.
Jest ten meczyk na canal +?
W aplikacji mam zablokowane i napis brak oferty w aplikacji.
Wcześniej z tego co pamiętam normalnie oglądałem mecze ligi mistrzów.
P.a nieważne, już się odmuliło po wyłączeniu i ponownym włączeniu aplikacji.
Ja oglądam na Canal + Ekstra
Na TVP sport również leci
Ależ to jest obrzydliwy futbol. ![]()
Ale skuteczny, my gramy fantastyczny futbol, piękny dla oka, a nie potrafimy wygrać z żadnym z beniaminkow na własnym stadionie. Więc co jest lepsze ? Arsenal gra najlepszy futbol w tym sezonie póki co, i mogą być naszymi rywalami, możemy ich nie lubieć ale taka jest prawda.
Jak coś to my nie gramy fantastycznego futbolu ![]()
Dwie pewne rzeczy w życiu: podatki i gol Arsenalu po rzucie rożnym. Nie było wcześniej ekipy strzelającej tyle po różnych co Gooners. Chore jak dobrzy są w różnych.
Trochę za mocne. Mi się wydaje że on jest po prostu wypalony. Do tego dobrała sobie tego parodyste Pepina. Choć oczywiście może masz rację. Ciekawe czy jak zrobić sobie jakąś przerwę to jeszcze będzie paliwo w baku
To dość zabawne oglądając ich ostatnie mecze czytając jednocześnie na forum jak super jest to prowadzony klub