Liga Mistrzów 2025/2026

Ja nie uważam, że to jest chore. To jest wyciągnięcie ręki dla najlepszych zespołów w kraju, które reprezentują kraj na arenie międzynarodowej. I w tym aspekcie Polska bardzo dobrze robi, im dalej zajdziemy w różnych pucharach, tym liga zyskuje w rankingu i później może dostawać z tego tytułu więcej miejsc w Europie, co nakręca całą ligę. Wiadomo, że z perspektywy Lens trochę lipa, ale prawda jest taka, że będą mieli tyle samo odpoczynku do swojego meczu, więc nikt ich nie okrada. Właśnie takiego podejścia brakuje mi w Anglii, gdzie za bycie najlepszym dostajesz kopa w dupę i masz grać chociażby 15 zawodników było kontuzjowanych. Tylko w tym kraju grają jakiś śmieszny puchar Myszki Miki, a za wyciąganie na światło dzienne jawnych przekrętów sędziowskich po dupie dostaje trener, który o tym mówi. Natomiast bandyta z gwizdkiem w nagrodę otrzymuje możliwość sędziowania finału.

3 polubienia

Nie to żeby mnie to przełożenie jakoś zdziwiło ale jest to bardzo nie w porządku w stosunku do Lens. Tam jest mała różnica punktów i mogli by wykorzystać ich zmęczenie czy roszady. Jak masz się za mocny zespół grasz na wielu frontach to bądź takim zespołem a nie latanie z płaczem po federacjach żeby poprzekładać. Może na czas LM niech w ogóle im meczy w lidze nie dają bo gwiazdki zmęczone. Cyrk.

1 polubienie

Dla mnie Ligue 1 z jednej strony pomaga swoim drużyną w Europie, ale w tej sytuacji to szkodzi lidze. Przecież gdyby takie Lens wykorzystało zmęczenie PSG i wygrało ligę przerywając hegemonię Paryża wyszło by to tylko na dobre dla atrakcyjności rozgrywek. A tak to trochę na własne życzenie mają teatr jednego aktora i pewnie mało kto poza Francją zerka w tą stronę.

1 polubienie

Bo wiemy, że FA i tak tego nie zrobi i będzie zasłąniało się zbyt napiętym terminarzem, kwestią organizacji transmisji, itp.

Z drugiej strony UEFA nie ma jursdykcji nad ligami krajowymi i nie sądzę, żeby UEFA chciała naruszać ich autonomię. Musimy się z tym pogodzić, bo UEFA też ma w tym zakresie związane ręce

Boki Kvara-Mendes i Doue-Hakimi nas zmiotą z planszy, a przecież trzeba pamiętać o świetnie działającym środku pola, który u nas ostatnio defensywnie nie funkcjonuje jak w drużynie chcącej grać o najwyższce cele, a bardziej w zbliżony sposób do Burnley czy Wolverhampton, nic im nie umniejszając oczywiście.
Nie wiem, jeśli nasi serio się zepną na ten mecz, by potem znowu pokazać “poziom” w PL, to znaczy tylko jedno - Arne MUSI odejść, bo z tą drużyną już nic nie osiągnie. Nawet wygrana w LM tego u mnie nie zmieni, że tego człowieka zmienić trzeba. To oczywiście złudne myślenie, bo jak ten dwumecz będzie wyglądał, to się domyślam.

Podana data pierwszego meczu wraz z winnikiem :grinning_face: :heart_hands:

13 polubień

17755083584904433612024560173268

3 polubienia

Kto wygra tegoroczną edycję LM?

• Liverpool
  • PSG
  • Sporting
  • Arsenal
  • Barcelona
  • Atletico
  • Real
  • Bayern
0 głosujących

Dzisiaj wszyscy jesteśmy Bawarczykami? Jak nie lubię Bayernu, to tutaj całym sobą jestem za nimi, niech wyrzucą Real z LM.

10 polubień

Czyli jest jakieś 2% szansy, że przyjechał zobaczyć mecz aby może uratować awans w przypadku porażki w pierwszym spotkaniu

Pisz za siebie. Ja tam kibicuje Realowi

Tajna taktyka na PSG wyciekła. Kod wywołania: węgierski gulasz

2 polubienia

Zdecydowanie będę trzymał kciuki za Bayern i Díaza.

Nie wiem w ogóle jak kibic LFC może wspierać Real po tym, co Ramos zrobił Salahowi, lub nawet widząc obecne prowokacje Viniciusa (umiejętności piłkarskie na wysokim poziomie, ale mentalnie to mały, słaby chłopczyk).

Dwumecz bardzo trudny i przed pierwszym meczem szanse na awans oceniam na 50/50.

Jednak rozum podpowiada, że w półfinale pewnie spotkaja się PSG z Realem.

7 polubień

Też będę za Bayernem. Ciekawie byłoby zobaczyć pojedynki Diaz vs Trent

Dzisiaj jest Wigilia i Wielkanoc w jednym bo ynwa19 będzie kibicował “skórzanym gaciom”
No kuniec świata jak mawiał pan Popiołek w serialu “Dom” :joy:

Lać rasistów :boxing_glove:

1 polubienie

Ojj ale Diaz będzie kręcił Trentem :slight_smile:

Coś czuję, że Sporting nie przegra dziś z Arsenalem :grimacing:

Serio tak myślicie z tym Bayernem? Na moje znowu dostaną oklep i nie przejdą Realu

@Marcos71

Real 4:1 Bayern
Sporting 1:1 Arsenal

Real - Bayern 2:3
Sporting - Arsenal 1:2

Skład LFC na PSG :

Gakpo 

Gakpo Gakpo Gakpo Gakpo
Gakpo Gakpo Gakpo
Gakpo Gakpo Gakpo