Luźne dyskusje odnośnie Liverpoolu

Co myślicie o ustawieniu 3-5-2 ? Ekitike i isak w napadzie, gakpo i salah bardziej na skrzydle, frimpong i kerkez na wahadlach, ale jest jeden problem trzeba mieć trzech środkowych obrońców przynajmniej, a Robertson I Endo to nie xd

Jak jak mogli by grać wahadła i jeszcze skrzydłowi do tego? W takim układzie zostałby jeden środkowy pomocnik. Takie ustawienie automatycznie wyklucza obecność Salaha i Gakpo.

Zaproponuj konkretny sklad w takim ustawieniu.

Myślę za dało by nam tyle samo czyli nic. No nasi gracze dalej nie mieli by świeżości i dalej niby bez formy.

Jeżu kochany…jak to wymyśliłeś?

Gomez Konate VVD

Frimpong Salah Graven Gakpo Kerkez

Isak Ekitike

I kto w środku będzie pracował? Sam Graven? Czy chciałbyś tam zmieścić jesze Szobo albo Wirtza?

Nie mamy dwoch zdrowych SO do rotacji z VVD a ty chcesz grać na 3 z tyłu. Gdyby zdrowy był Leoni i doszedł w lecie Guehi to może jeszcze jakoś by to wyglądało. Ale w tym zestawieniu personalnym nie ma szans.

Tak to prawda Salah i gakpo nie mieli by miejsca przy wahadlach, ewentualnie Salah obok napastnika, ale on tam chyba nigdy nie grał. Aktualnie nie ma szans na takie ustawienie.

Rozumiem, że chcesz przegrywać mecze po 8-1 zamiast 2-1?

Pomyliły mi się formacje, jest jeszcze opcja z 3-4-3 gdyby było więcej środkowych obrońców

Próbowałem coś wymyślić odnośnie tego 3-5-2, ale jedyne, co mi przychodzi do głowy, to takie ustawienie:

Nie widzę opcji, żeby wrzucić w tę formację Salaha i Gakpo. Ciężko nawet o jednego z nich. A jeszcze zabrakło też Wirtza. Do tego trzech środkowych obrońców w podstawowym składzie - czyli zostajemy bez żadnej sensownej rezerwy.

To ustawienie bardziej na sparing przed sezonem.

Gakpo grał z powodzeniem w podobnym ustawieniu na Mundialu. Wahadła mamy. Jednak nie mamy środka obrony do takiego ustawienia. Ono w ogóle nie jest brane pod uwagę, bo zrezygnowaliśmy z Amorima z tego względu.

2 polubienia

Nigdy nie graliśmy trójka środkowych obrońców. Raz że mamy za malo środkowych a dwa nie bedzie zagrania. Wprowadzenie tego systemu w środku sezony gdy gramy co trzy dni to gaszenie pożaru benzyną.

O co chodzi dzisiaj na forum z brakiem pozwolenia na krytykę Salaha czy Macci, bo grają słabo, cienko, mizernie CAŁY OBECNY sezon, jak i niechęci do pochwał dla np. Wirtza, który zagrał dzisiaj świetnie czy porównywania wejścia Salaha do Chiesy, który dużo więcej dał na boisku?

Na ten moment gra Egipcjanina i Argentyńczyka robi krzywdę im i drużynie i trzeba krytykować ich grę, bo nie wnoszą nic. Cienki Jones lepiej wygląda, a to coś znaczy. Wirtz do pierwszego składu kosztem Macci, a Chiesa za Salaha to must have, jak chcemy odzyskać kontrolę w lidze. No i Ekitike przede wszystkim ponad Isaka. Sorry, forma ponad zasługi. W marcu/kwietniu chcę walki o tytuł, a nie o Top5 i LM.

2 polubienia

o co chodzi, że jest przypieprzanie sie o strzał przy stanie 1-5? Co niby takiego dał Chiesa dzis? i tez strzelal sam a mogl podać.
Forum poziomem ciągnie od długiego czasu w dól a serwer to już je nawet wyprzedził.

1 polubienie

Ja tam widzę po prostu ciąg dalszy mizernej gry. Fakt, że 1-5 to nie jest wynik, by próbować szarpać, ale jeśli dajesz non stop argumenty przeciw temu, by wyjść w podstawie, to powinien postarać się o pozytyw w takim razie. Nie wyszło.. znowu.
O Chiesie się rozpisywać nie będę, bo wielu już to na forum zrobiło - daje z wątroby, nie traci głupio piłek jak Salah, odnajduje się w naszej grze na ten moment dużo lepiej po prostu i nie wiem za co kara go Slot, że pewnie w weekend znowu zagra Salah, a nie Federico.

Nie wiem, trzeba być ślepo zapatrzonym w Faraona, by obecnie stawiać go wyżej do składu? Chiesa, Frimpong (jak będzie zdrowy) powinni być przed nim, ZWŁASZCZA Włoch.

1 polubienie

Po prostu Salah jest takim piłkarzem, że każde kolejne niepowodzenia go jeszcze bardziej tuneluje w zachowaniu. Z United miał 3 piłkarzy do podania na de facto 100% sytuację to walnął w trybuny z kilku metrów. Z Chelsea miał 2-3 niezłe opcje do rozegrania to walnął w trybuny.

I to się tak mnoży - zacięty Salah to Salah, który jest sfrustrowany i bezproduktywny. Jak się odblokuje to spoko ale to się na pewno nie stanie poprzez walenie każdej możliwej piłki z każdej pozycji. Ta asysta mogła mu dać więcej mentalnie niż kolejna średnia finalizacja.

Nikt nie odbiera zasług Salahowi. Możliwe, że za niedługo znowu zobaczymy go orającego przeciwnikiem, ale jednocześnie nie da się nie dostrzec jak wiele również on psuje w takiej formie.

2 polubienia

Najgorzej, że Mo sam mówił, że po zmarnowanej sytuacji się uśmiecha, bo tak mu doradził Robertson. Żeby innych zachęcać pozytywną mowa ciała. Rzeczywiście tak było, Mo będąc w formie jak coś przestrzelił to jest uśmiech na twarzy na zasadzie „spoko, zaraz i tak odkuje się”

Ostatnimi tygodniami to głowa spuszczona i brak entuzjazmu. Słabo to wygląda.

Jamie Carragher został uhonorowany przez klub Athletic Bilbao dla zawodnika, który całą karierę spędził w jednym klubie.

Lista wyróżnionych w poprzednich latach:

Matt Le Tissier (Southampton, 2015)

Paolo Maldini (AC Milan, 2016)

Sepp Maier (Bayern, 2017)

Carles Puyol (Barcelona, 2018)

Billy McNeil (Celtic, 2019)

Ryan Giggs (Manchester United, 2020)

Ricardo Bochini (Independiente, 2022)

João Pinto (FC Porto, 2023)

Giuseppe Bergomi (Inter, 2024)

@Sherwood97 oszalał, ględzi to samo w temacie prawie wszystkich naszych nowych nabytków. @ynwa19 weź, że mu ułóż jakiś wesoły wierszyk na otuchę :smiley:

Na prosbe @CzerwonyBartek dla @Sherwood97 wierszyk z rana na otuche:
jak wiemy nadchodzi zima wiec Arne wkomponuje nowych i kryzys zatrzyma !

Come on LFC , po 21 tytul mistrza Anglii :red_circle: :trophy: :flexed_biceps: :grinning_face:

2 polubienia

Z innego punktu widzenia:

Jak wiemy nadchodzi zima,

a szans na tytuł już ni ma :wink:

5 polubień