Mohamed Salah

No właśnie tylko jego nie powinno być w klubie od jakiegoś miesiąca.

Głos buntu był słuszny ale to co powiedział było groteskowe i małostkowe.

3 polubienia

Zgodnie z przewidywaniami, Salah zostaje w domu + odchodzi z klubu. Do tych co zarzucają, że zawodnik szantażuje, decyduje kto gra i inne pierdoły przypominam kolejny raz, że kapitan reprezentacji Polski postapił w bardzo podobny sposób, nawet bardziej dosłowny. Rezultaty widać na plus.

Nawet w przypadku porażki, a pewnie będzie jutro remis po golu Gakpo Slot nie poleci do końca sezonu, to bardziej niż pewne. Zarząd pokazał fucka Salahowi i poklepał po kudłatym. End of story, Salah z Anfield pożegna się z trybun, ciekawe czy w ogóle będzie brał udział z treningu.

“I called my mum yesterday and told them ‘come to the Brighton game’, it doesn’t matter if I play or not, I’m going to enjoy it. We’ll see what’s going to happen, but in my head I’m going to enjoy that game if I play or not, I’m on the bench or not.

“I don’t know what’s going to happen now, but that’s going to be at Anfield, say goodbye to the fans before the Africa Cup, because I don’t know what’s going to happen when I’m there.”

“It’s not acceptable for me to be fair, I don’t know why it’s happening.”

po 3 meczach na ławce… co za profesjonalizm

5 polubień

Mam tylko nadzieję, ze kolejne słabe mecze i wyniki bez obecności Salaha to będzie gwóźdź do wylotu Slota z drużyny, bo inaczej Hughes/Edwards zrobią z siebie pośmiewisko. Wiara w proces, trenera itd powinna iść w parze z jakimkolwiek progresem w czasie, a nie regresem na wielu płaszczyznach i nie tłumaczą tego nietrafione transfery w żadnym stopniu.

Co do Salaha - cała saga może mocno utrudnić otrzymanie jakichkolwiek większych $$ od Arabów. Prędzej trzeba było dawać mu grać z ławki po te 20-45min, by właśnie nie doprowadzić do takiego wywiadu, bo jesteśmy na pozycji przegranego. Zwolenienie Slota po takim wywiadzie to może i pozwolenie na zwalnianie trenera przez zawodnika, ale mocno podpalił coś, co ogromny odsetek kibiców sądził o trenerze i widział efekt na boisku. Niestety Salah sam dał im naboje do ustrzelenia go jako tego “winnego”, gdzie dla mnie w najlepszym wypadku niedługo OBU już nie będzie, tylko że jak pisałem wyżej - Slot to mnie tam lata jako ktoś, kto w drugim sezonie potrafił rozpieprzyć wszystko, co budował Klopp, ale Salah dał nam TYLE, że trzeba go pożegnać po królewsku - jak na Króla przystało!

Ja jestem pewien, że za kulisami jest niezły syf. I sam Salah by rewolty nie robił, ale nie gryzie się w język. Widać, że ta drużyna jest rozbita nie za ma za grosz atmosfery. I z czasem zacznie się wylewać co raz więcej, bo poza Salahem inni piłkarze swoją mową ciała swoje pokazują. A Slot swoim zachowaniem pokazuje, że nic nie ogarnia. Piłkarzy to denerwuje, różnie bywało między Salahem, Mane i Kloppem, ale Jurgen potrafił tym jakoś zarządzić, a tu jest afera na całą UK. Przypomina mi to Mourinho rozkręcił syf w sezonie 2015/2016. Szczególnie, że nic się nie poprawiło po odstawieniu Salaha. Dla mnie Slot nie ma żadnych argumentów.

5 polubień

Salah zaczynał 4 mecze na ławce (nie liczę pucharu ligi) i mamy 2 zwycięstwa i 2 remisy. Nie twierdzę, że Salah jest wyłącznym problemem, ale nie oszukujmy się, że jest w zajebistej formie, a wredny Slot się na niego uwziął. Mnie na przykład Salah mega zirytował 2 razy (Frankfurt, Citi), kiedy powinien grać do pustaka Wirtzowi, a wybrał strzały i uj z tego wyszło. To też pokazuje, że nie szanuje kolegów z drużyny. Teraz nie wiemy co dzieje się za kulisamy. Może za 5-10 lat jak “byli” już nasi piłkarze zaczną wspominać to dowiemy się więcej .

1 polubienie

nie no zwyciestwo z 16 czy 17 druzyna, remis z 15 i remis u siebie z beniaminkiem- naprawdę powalające wyniki.

tu to chyba oczy z tyłu głowy by musiał miec.

4 polubienia

Tylko właśnie, posadzenie Salaha nic nie dało, nie mamy ćwierć piłkarza w formie poza Ekitike i w ostatnich meczach Wirtzem. Już nawet Szobo zaczął słabiej grać. 2-3 piłkarzy bez formy okej to wina piłkarzy, 22 piłkarzy bez formy to wina trenera. I nawet jak wchodził Salah to wszystko było grane na niego na siłę. Co oznacza kompletnie, że trener nie ma żadnego pomysłu.

3 polubienia

Zdajesz sobie sprawe, ze w UK limit to 0.8 promila czyli 4x tyle co w Polsce? To faktycznie chlop se pomykał z 1 promilem, wzór do naśladowania. xDD Na pewno dzień dobry policjantowi powiedział. W zasadzie przy angielskich przelicznikach to było nawet ponad 1 promil.

Ja wiem, ze Salah to teraz całe zło tego świata i w ogóle, cham, prostak i morderca… ale pisanie głupot o innych zawodnikach żeby ich wybielić w kontekście Salaha jest śmieszne.

(Edytuj to proszę)

Zwalniamy łysego wuefiste i wymieniamy Salaha za kogos mlodego na wysokim poziomie i z potencjalem (ze 2 lata za pozno, ale jak juz sie sam Salah wystawil to trzeba skorzystac).

2 polubienia

Salah zaczynał pierwsze 5 meczy sezonu w pierwszym składzie i mieliśmy 5 zwycięstw. Później CAŁY zespół zaczął grać źle od obrony, poprzez dziurawą pomoc na nieskutecznym ataku kończąc. Ile mieliśmy czystych kont od kiedy jest na ławce ? 1 z West Hamem, później 4 bramki stracone, więc to nie jego mierna gra w obronie i nie wracanie się były problemem, tylko wylewy w obronie i bronienie dupą.

O nie nie nie. To nie było tak. Graliśmy chujowo od początku sezonu, ale mocno oddały indywidualności.
Z Wisienkami w defensywie katastrofa, ale dobre wejście Ekitike do składu i męczenie buły aż Chiesa nie wyprowadził na 3:2, potem Salah dobił gdy Wisienki totalnie się odkryły szukając trzeciej bramki. Z Newcastle z dupy przy przewadze Newcastle Graven posłał strzał przy słupku, a do tego wielkie szczęście, że prąd odcięło Gordonowi. MIMO TO w 10 Newcastle jechało z nami aż nawet doprowadzili do remisu, ale podobny casus co z Wisienkami i udało się Rio wepchnąć, bo genialnie piłkę przepuścił Szobo po podaniu Salaha. Z Arsenalem na Anfield się bardziej spięliśmy, ale znowu to przeciwnik kontrolował mecz i strzał z wolnego wart miliona monet Szobo nas uratował. Burnley musze dalej pisać przebieg czy też nikt nie oglądał tej totalnej padaki z kolejnym fartem (tego szczęścia w pierwszych meczach to wyczerpaliśmy na 2 sezony do przodu) w postaci ręki Hannibala? No i Everton grajacy z nami jak równy z równym. Potem przyszła weryfikacja i przede wszystkim - punktowanie zgodnie z naszą grą, bo pierwsze 5 kolejek to MOCNO PONAD STAN zapunktowaliśmy. CP gdyby nie wielki mecz Alissona w pierwszej połowie mógł nam wbić 4-5 goli. Sarr i przede wszystkim Mateta taką impotencją strzelecką się pochwalili w tym meczu, ze to głowa mała i totalnie na nic w tym meczu nie zasłużyliśmy, wygrał lepszy.

2 polubienia

Ehh cholerny Salah sabotujący okres przygotowawczy. Cholerny Salah, który wykonał lobotomię na Konate. Cholerny Salah, który odebrał talent Wirtzowi, Isakowi.

Czy ten człowiek może przestać prześladować wielki projekt ARNE SLOTA?

Czekam na jutrzejszy mecz, jak rozumiem brak Mo spowoduje pewne zwycięstwo tak jak z Leeds?

12 polubień

I oczywiście czekam na Chiese w ataku. Jeśli Slot nie wystawi Włocha od pierwszej to jestem ciekawy komentarzy obrońców Arne. Rozumiałbym decyzje Slota gdyby choć troszkę poprawiły naszą grę, wystawił Chiese, może Rio, mecz byłby płynny, bez straty goli, a tak nic się nie zmienia na lepsze.

I nauczył van Dijka wypinać pupcie do piłki. Wszystko co złe to ten niedobry samolubny Salah, co chce wygrywać mecze.

4 polubienia

Już a klubie narobili pod siebie po tym jak kibice odebrali te dzisiejsze wypociny Pearce’a i Joyce’a, i Ornstein pisze ze Salah ma nadal przyszlosc w klubie i cala ta szopka jest tylko “tymczasowa”.

Wgl ciekawa heatmapa. Salah z prawego napastnika stał się prawoskrzydłowym jak chodzi o ruch po boisku

2 polubienia

Wystarczyło, żeby chciał podać, a on z premedytacją strzelał. Wirtz był w obydwu przypadkach widoczny. Poza tym nie ma co się spierać kto jest winien bardziej czy Slot czy Salah. Pewnie nawet Slot, bo to on odpowiada za zespół i póki jest naszym trenerem miał prawo usadzić Salaha na ławce, a Salah nie powinien w mediach srać we własne gniazdo. Takie rzeczy załatwią się poza kamerami. A jak wysadził granat to teraz każdy dostanie odłamkami w klubie. Ps. Jeszcze się okaże, że w styczniu nie będzie ani Salaha, ani Slota u nas

Na jakiej podstawie uważasz, że aktualnie Salah przejawia wyższą wartość? Dla mnie AKTUALNIE Salah ma tylko tę przewagę, że można na nim zarobić, ale to i tak nadal bez związku ze Slotem, bo czy najpierw odejdzie Slot, a potem sprzedaż Salaha, czy najpierw sprzedaż Salaha, a potem odejście Slota, to nie ma znaczenia w kontekście finansów.

I pytam jako gość, który otwarcie powtarza od kilku miesięcy, że mistrzostwo nie jest zasługą Slota, żeby nikt mi przypadkiem nie chciał wmówić, że uważam Slota za bardziej wartościowe ogniwo.

I prawdą jest, że i tak źle i tak niedobrze, ale jakoś ten syf trzeba uprzątnąć. Jednak klub nie pozwoli na to, by jeden piłkarz, na którym można zarobić, bo i tak nie ma z niego pożytku, trząsł klubem, bo mu się coś nie podoba. Legrnda legendą, ale to byłby drogowskaz dla innych jak można załatwiać sprawy.

1 polubienie

Ale jeszcze wracajac do tego, ze w innych krajach za taki „wybryk” to by mandat dostal, ciekawostka - w Polsce fawelarz moglby dostac od 3 do 15 lat zakazu prowadzenia, do 3 lat w pierdlu i ewentualna konfiskate samochodu.

Zloty chlopak. Ale dobra, koniec offtopu o Firmino. Zawsze mnie bawi to wspominanie o nim jak o wzorze do nasladowania. xD

Nie obiecuj, to byloby piekne.

1 polubienie

Mo nie pierwszy i nie ostatni skrytykowal bezposredniego przelozonego lecz badzmy powazni ! dorosli ludzie rozwiazuja takie problemy :blush:

Nie wiem co sie stalo,ze zawodnik nie rozmawia z trenerem ale tutaj powinni wlaczyc sie ludzie stojacy wyzej w hierarchii czyli mister H i mister E-gdzie oni sa zapytam jak Grzesiu Ciechowski ?

Oczywiscie,ze Salah powinien rozegrac ta sprawe inaczej,gdzie sa jego doradcy? postawie kolejne pytanie ale mleko sie juz rozlalo.
Nie wydarzyla sie jednak az taka tragedia,ze nie mozna tej sprawy wyprostowac moim zdaniem ale zwasnione strony musza usiasc do stolu i poszukac kompromisu dla DOBRA LFC ! :red_circle: