Zwróć uwagę, że też biega i w defensywie pracuje. Asysta bardzo ładna.
No i trudno. To jest nasza przyszłość. Niech gra i się ogrywa. Nieraz błędy będą, ale wiek go usprawiedliwia. Sufit ma bardzo wysoko.
Zwróć uwagę, że też biega i w defensywie pracuje. Asysta bardzo ładna.
No i trudno. To jest nasza przyszłość. Niech gra i się ogrywa. Nieraz błędy będą, ale wiek go usprawiedliwia. Sufit ma bardzo wysoko.
Poezja, te nasze przejścia do ataku to coś cudownego. Ta ruchliwość i wymienność daje nam tyle. Oby to przenieść na ligę. Poprawić grę pozycyjną, bo mamy jeszcze problem. A i zauważalna zmiana, to zagęszczenie środka pola. Salah i Diaz grają wężej niż u Kloppa. A boczni nie wychodzą tak wysoko, ale bardziej robią za pomocników niż skrzydłowych. Świetnie się to ogląda. Na razie łysy robi na mnie wrażenie.
No fantastycznie, że zapakował 2 bramki, ale chciałbym zaznaczyć jak słaba jest Sevilla od jakiegoś czasu- tam są gigantyczne problemy ze składem, wizją itd.
Wystarczy zresztą spojrzeć kto tam obecnie gra.
Tak. To wygląda naprawdę super. W momencie gdy się bronimy to widać podwójną gardę i zasieki. Tego za Kloppa nie było. Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do Slota.
Ujmowanie przeciwnikowi nie zmienia faktu, że świetnie się prezentujemy. A bramka Joty to po prostu kosmos.
To może zacytuj cały post, a nie kawałek co Ci najbardziej pasuje? Napisałem, że jesteśmy Liverpoolem, a nie Brighton czy Evertonem, by móc czekać aż nam młody się rozwinie w pełni, ZWŁASZCZA na takiej pozycji jak CB, gdzie w ostatnim sezonie mieliśmy takie problemy razem z DM, by móc bez błędu przejść mecze i nie stracić goli.
No i Jarell nawet jako opcja nr3 pogra spokojnie 20-30 meczów, bo rotacja, bo puchary, bo kontuzje.
Ciekawe jak do składu wprowadzilby się Zubi, Gravenberch pokazuje że może grać w podwójnym pivocie spokojnie, co pozwala nieco uwolnić Maccę, którego możemy też grać na wyższej pozycji 8/10, gdyby nie dowoził Szobo/Elliot.
Przypomnę tylko wszystkim, że to dalej presezon i wstrzymajmy konie. Tak wielu nowych użytkowników, co nie pamięta m.in. 4:0 z BVB czy serii wygrywanych meczów przed sezonem i potem zderzenia z rzeczywistością? Cieszmy się, ale nie ekscytujmy aż tak. Mnie brakuje mimo wszystko kogoś nowego na LO, o DM nie mówię nawet.
LO, ten nieszczęsny Zubimendi i może SO i skład na pewno dostałby sporego wzmocnienia.
Jak Graven nie przestanie tak grać, to jeszcze z DMa zrezygnujemy ![]()
ale pięknie to wsadził
Nasz własny Musiala. Rio Ngumoha będzie kolejny.
Nyoni to nasz Yamal/Musiala/Wirtz/dowolny wonderkid.
Patrząc na naszą politykę to Nyoni to nasze przyszłe 20-30 milionów funtów.
Sprzedajemy tylko tych którzy nie mają przyszłości w klubie.
Stylem przypomina Musialę.
Spokojnie, dajcie mu chociaż zagrać jeden sezon, bo póki co to zdaje się, że tylko z Southampton w pucharze zaliczył jakiś kwadrans. Biorąc pod uwagę ilu kozaków wyprodukowała akademia Liverpoolu w XXI wieku, to nie rozpędzałbym się z tymi Musialami i Yamalami
Niech chłopak się rozwija, robi swoje, a jak będzie dobry to Slot pewnie będzie go stopniowo wprowadzał do zespołu.
Mając Robertsona i Tsimikasa raczej nie kupimy lewego obrońcy. Chyba że takiego, który też może grać na środku
Tsimi był dzisiaj bardzo aktywny i z przodu i z tyłu, kto wie, może to będzie jego sezon.
Obejrzałem wszystkie mecze towarzyskie, widać postęp z meczu na mecz i mam nadzieję, że taka trajektoria zostanie zachowana.
Podoba mi się to, że jest to mieszanka, chcemy grać, krótko, przebijać się przez pressing podaniami, ale potrafimy też zagrać przyspieszenie długa piłką jak za Jurgena.
Jeśli Zubi przyjdzie to mam przeczucie, że to może na prawdę dobry sezon, bo mimo, że mamy na 6 zawodników, którzy mogą zagrać dobre spotkanie jak dzisiaj np Ryan, to potrzebujemy tam na tak ważnej dla tego systemu pozycji pewniaka i Hiszpan może być taką postacią.
Czekam z niecierpliwością na mecz z Ipswich ![]()
Rudy chyba transfer, bo na ławce zamiast Phillipsa. Atak w sumie też ciekawy. ![]()