Wysoka porażka z nami nie była przypadkiem. Bez pomysłu, bez zgrania, na pałe, chaos i nic więcej. Raphina się marnuje, ale nawet dzisiaj nic nie gra, przegrane pojedynki, mało się pokazuje, strzały byle jakie. Siadła drużyna bardzo, Bielsa jak ten Roy Hogson na wymarciu.
Dobrze by było gdyby dzisaj swoje mecze wygrali Newcastle, Burnley i Watford. Wszystkie te mecze są przed meczem Evertonu z City.
Po takim cyklu wydarzeń spadliby na 18 miejsce w tabeli a to by była dla nich dobra motywacja aby z tej pozycji uciekać. Przy okazji my tez byśmy na tym skorzystali.
To by dopiero była niesamowita historia gdyby Everton pokonał City gooooollllll !!! Everton pokonuje City i daje nadzieję Liverpoolowi, czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy w premier league!!!
Ciekawy scenariusz
Ten mecz to będzie klasyczny mecz reakcja na poprzednie spotkanie. Jeżeli City nie wygra trzema gola minimum to będę w szoku.
Ciężko będzie trzymać kciuki za Everton No ale czego się nie robi dla tytułu
No tak, bo za ściągnięcie koszulki podczas gry nie ma wcale żółtej kartki z automatu. Weź ty człowieku już nie kompromituj forum takiego fajnego klubu.
Nie masz racji. Brak jakichkolwiek argumentów.
Roy umie w Memchestery
United ma naprawdę genialne jednostki takie jak Frenandes, Elanga, Shaw, De Gea, ale to co w tym zespole robi Ronaldo to jest samobójstwo.
“czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy w premier league!!!”
W tym momencie to usłyszałem Twarowskiego, jednak chyba słowa można słyszeć ! xD
Pamiętny mecz Alisona
United gubi punkty, teraz kolej na drugi Manchester i sobotę można odhaczyć.
Everton dzis ich robi zobaczycie.
United widzę robi wszystko, żeby regulanie wysyłać jasne sygnały do WHU i Spurs, że walka o 5 miejsce rozegra się między tymi trzema zespołami. Już się przyzwyczaiłem do tego, że jak są na fali wznoszącej, to co dwie, max 3 kolejki gubią punkty. Oby tak dalej!
Jakby tak się bliżej przyjrzeć ich wynikom (link), to można zauważyć, że mieli tylko trzy krótkie serie trzech wygranych z rzędu (sierpień-wrzesień, grudzień i styczeń) oraz teraz właśnie zakończoną remisem z Watford serię dwóch wygranych z rzędu. Nie wygląda to dobrze.
Arsenal jest zdecydowanym faworytem do zajęcia czwartego miejsca i mam nadzieję, że im się uda zepchnąć United do gry w Lidze Europejskiej. Na przestrzeni sezonu wyniki The Gunners prezentują się znacznie lepiej. W okresie od wrześnie do listopada '21 mieli dwie serie trzech wygranych z rzędu oddzielone od siebie dwoma remisami, więc w sumie 8 meczów, w których uzbierali 20/24 punkty. Następnie forma lekko spadła, żeby w grudniu znowu wygrać 4 mecze z rzędu, a obecnie są na etapie 3 wygranych z rzędu i budują kolejną dobrą serię, więc pod względem osiąganych wyników wyglądają dużo stabilniej od United.
Ciekaw jestem, czy dzisiaj Everton, któremu grozi widmo spadku na 18 miejsce rzuci rękawicę City i urwie im jakieś punkty. Byłoby miło, więc trzymam za nich kciuki. Tym bardziej, że nie oglądałem jeszcze sezonu Premier League, w którym nie byłoby derbów Merseyside i osobiście wolałbym ich w PL kosztem Burnley.
Jednak w tym momencie wszystko wskazuje na to, że to Leeds w najbliższym czasie spadnie do strefy spadkowej, a Everton i Burnley przed końcem sezonu powinny być w stanie przeskoczyć w tabeli również Brentford.
Everton potrafi pocisnąć.
City juz trochę inaczej gra
Oglądam mecz i Everton gra lepiej od City.
Pewności siebie City nie widać…
Potwierdzam, everton miał kilka ciekawych okazji.
Myliłem się. W piłkarzach City nie widać chęci rewanżu za poprzedni mecz
Everton wyjątkowo dobrze zorganizowany w defensywie, zobaczymy czy wystarczy im sił.
Rudy zaczesał włosy do tylu i broni niczym Alisson xD
Keane to jest paruwa. Taki błąd popełnić…żałosne.