Premier League 2021/22

Znajdź mi jedną osobę, która napisała, że Diaz to nieudany transfer. Jedną

2 polubienia

Przede wszystkim to klub będzie chciał ich sprzedać, no chyba że zgodzą sie na spore obniżki pensji przy nowych kontraktach

Kolega napisał “powiedzą” czyli czas przyszły, ew.po przegranych meczach. Czytać ze zrozumieniem trzeba umieć.

2 polubienia

Premier League zaakceptowała wniosek Chelsea i The Blues będą mogli występować z tarczą zwycięzców Klubowych Mistrzostw Świata na koszulkach do końca sezonu.

Liverpool złożył identyczny wniosek dwa sezonu temu i łaskawie zgodzili się na jeden mecz XD. Nienawidzę Chelsea, jeszcze bardziej niż United. Mam nadzieję, że sankcje zachodu zabolą finansowo pewnego Rosyjskiego oligarchę.

Nie zabolą, to są ludzie mający świadomość biznesową i na pewno się odpowiednio zabezpieczyli

Tottenham ostatnio wygrał z City, by dzisiaj uznać wyższość spadkowicza Burnley. Ta liga jest cudowna. Fajnie widzieć lepszą formę Crystal, którzy niedługo grają z City.

Trochę ciężko było mi w to uwierzyć na pierwszy rzut oka, ale to prawda. Trzech najlepszych strzelców i asystentów obecnego sezonu Premier League poniżej.

6 polubień

Klopp: “Szczerze mówiąc, nie gonimy Manchesteru City - staramy się wygrywać nasze mecze. Teraz mamy finał pucharu, City gra z kim? Nie wiem dokładnie, ale prawdopodobnie wygrają.”

LINK

https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1496619184117239816?s=20&t=69vWLW1_r-MnVCrMIqE9ag

Tak tak. Liverpool zbliżył się do City na granicę 3 punktów i uciekł spod topora, ale nieee… nie gonimy City. Wcale. :slight_smile: Klopp doskonale wie, że te wydmuszki nie mają psychy i łatwo nałożyć na nich presję. I właśnie to robi. 26 lutego liczę na kolejną stratę punktów.

2 polubienia

Taka klasyczna wypowiedź trochę. Zresztą Pep robi praktycznie to samo, też często wywołuje LFC jako faworyta/głównego przeciwnika, tak się trochę przerzucają kierowaniem fleszy na drugiego. Fajnie, że to wszystko przebiega w stosunkowo miłej atmosferze i z klasą, bo taka rywalizacja może wyglądać o wiele toksyczniej, jak choćby Real vs Barcelona za czasów Mourinho. Tutaj chyba po prostu trafiło na dwóch normalnych gości z klasą, którzy mają do siebie wzajemnie dużo respektu.

1 polubienie

Abramowicz i Chelsea mogą mieć problem w związku z wojna na Ukrainie.

Jaki mogą mieć problem?

No właśnie nie rozumiem niby jakie problemy?

Czekaj, już wiem.
Władze fifa, uefa, Premier League w geście solidarności z Ukrainą zrezygnują ze strumienia rosyjskich pieniędzy i nałożą sankcje na kluby związane z Rosją. Gazprom i oligarchowie już trzęsą się ze strachu :wink:

Jak podaje Daily Mail, właściciel Chelsea, Roman Abramowicz dostał zakaz osiedlania się w Wielkiej Brytanii jako jeden z rosyjskich biznesmenów podejrzanych o finansowe wspieranie Władimira Putina.

W najbliższym czasie można spodziewać się nałożenia sankcji na rosyjskich oligarchów, które mogą poważnie wpłynąć i na funkcjonowanie Chelsea. W moim osobistym odczuciu, dalsza eskalacja konfliktu na Ukrainie może doprowadzić nawet do problemów z finansowaniem Chelsea, a snując już najczarniejsze wizje, Abramowicz zostanie zmuszony do sprzedaży/zrzeczenia się praw do klubu.

Chelsea's billionaire owner Roman Abramovich 'has been effectively BARRED from living in Britain' | Daily Mail Online

Koniec Chelsea!

Chelsea obecnie to taka marka, że poradzi sobie bez finansowania ruskich. Jak nie ruscy to amerykanie lub szejki

1 polubienie

Podstawią słupa spoza federacji rosyjskiej i bedzie git.
Kasa misiu, kasa.

Mając takich graczy nie wierzyć w wygraną PL to grzech.

Zawiesić napędzaną rublami Chelsea z wszystkich angielskich rozgrywek. Przynajmniej do momentu zmiany właściciela.

5 polubień

A jakie niby przepisy PL Chelsea złamała?

Mysle ze to powinien być koniec Bielsy w Leeds jeśli nie chcą spać z ligi. Facet stracił kontrole nad tym co się dzieje w tym klubie.