Premier League 2025/2026

Jako że 18 czerwca o 10 rano poznamy terminarz Premier League na nowy sezon, pomyślałem żebyśmy utworzyli nowy temat.

Beniaminkami w tym sezonie zostali Leeds United, Burnley, oraz klub wracający do Angielskiej elity po ośmioletniej przerwie AFC Sunderland.

Sezon premier League rozpocznie się 16 sierpnia, a zakończy 24 maja 2026 roku.

Kto zostanie mistrzem Anglii w sezonie 25/26?
Absolutnie i bezapelacyjnie LFC :red_circle::trophy::soccer::england:💪😊

3 polubienia

Oby na czas PNA dali nam jakieś łatwiejsze mecze :crossed_fingers:

Inauguracja nowego sezonu zaplanowana jest na 16 sierpnia

Oczywiście na temat faworytów i przewidywań będzie można się wypowiedzieć przed startem sezonu, jak będą znane sklady, ruchy transferowe itp.
Na pewno jesteśmy w gronie trzech faworytów do tytułu, oczywiście obok Armatek i City. Szczególnie w obliczu wzmocnień zespołu.

Bardziej obawiam się Arsenalu, zwłaszcza jeśli załatają dziury w składzie, Pep jednak po pierwsze ma więcej problemów kadrowych, po drugie KMŚ, które mogą zaburzyć przygotowania do sezonu i wpłynąć na formę i zdrowie zawodnikow.

No i fajnie by było, gdyby dla odmiany beniaminkowie skutecznie powalczyli o utrzymanie w elicie.

Wyjazd na newcastle największą pułapką na start

Najlepiej sezon zacząć z grubej rury i dostać Arsenal u siebie!

Ostatnio spotkałem fana Arsenalu, który okazało się, że był na paradzie w Liverpoolu. Jego rodzina kibicuje LFC. Zapytałem się co myślał o paradzie z punktu widzenia fana Arsenalu. Myślę sobie, że mogło być to dla niego gorzko słodzie doświadczenie, ale zaskoczył mnie pozytywny vibe w głosie, kiedy opowiadał jak mu się podobało.

Nie omieszkałem zapytać kto wygra PL w następnym sezonie. Z pewnością siebie odpowiedział, że Arsenal twierdząc, że “we have to win”. Bez wątpienia, presj kibiców i społeczeństwa będzie im ciążyć i niekoniecznie może okazać się pomocna.

1 polubienie

Przyjemny początek w porównaniu do pierwszych 6 kolejek Arsenalu czy City :stuck_out_tongue:

Z pierwszej reki, zobaczymy czy to sie będzie zgadzać po 10.00 ale jestem zadowolony.

Ed.
Tak, potwierdzone:

2 polubienia

To co, tym razem szpaler na old trafford? Jestem za

2 polubienia

z ważniejszych meczów tylko arsenal jest na pucharze szamana, mogło być gorzej

1 polubienie

A może już na nowym stadionie Evertonu :wink: ?
Ale tak poważnie to będą dwa bardzo trudne wyjazdy pod koniec sezonu, a wiemy jak oni lubią nam robić pod górę.

Ja już nie zwracam uwagi na terminarz i to czy trzeba będzie grać z 5 dobrymi zespołami pod rząd czy nie.
Kontuzji nie da się przewidzieć, więc dobry zespół chcąc wygrać ligę musi punktować.

Czy to w końcówce będą niby silniejsze ekipy?

Jest okazja żeby natrzepać punkty wcześniej.

Terminarz brałbym tylko na serio jakbym miał zamiar być osobiście na meczu , kiedy i jak sobie zorganizować wypad przeciwko interesującym ekipom.

A tak mi to rybka kolejność z kim i kiedy.

2 polubienia

Moim zdaniem ma to jakieś znaczenie, dobrze mieć w miarę łatwy początek żeby z buta wejść w sezon i trzymać wysokie morale

A według mnie początek kompletnie nie ma znaczenia. Dzięki łatwemu kalendarzowi ludzie robią sobie złudne nadzieje na czarnego konia. Kiedyś Watford wygrało swoje pierwsze 4 mecze i skończyło w drugiej połówce. Tottenham przecież na 10 meczów miał 8 zwycięstw i 2 remisy już miał być mistrzem a skończyli w lidze europy.

Według mnie najważniejszy jest kalendarz w okolicy Nowego Roku. Głównie w grudniu, styczniu i może lutym przegrywa się majstra.

No nic powoli buduje hajp na nowy sezon.

1 polubienie

Terminarz mi się podoba, z niecierpliwością czekam na start nowego sezonu, po obronę mistrzostwa :wink:

Terminarz terminarzem a na koniec sezonu ma sie u nas zadomowic liczba 21! :muscle: :red_circle: :grinning:

Mogłobyc gorzej

1 polubienie

Arteta widząc pierwsze 6 kolejek Arsenalu w sezonie 2025/26:

Pierwsze 6 kolejek Arsenalu

AUGUST
Sun 17 Manchester United (A)
Sat 23 Leeds United (H)
Sat 30 Liverpool (A)

SEPTEMBER
Sat 13 Nottingham Forest (H)
Sat 20 Manchester City (H)
Sat 27 Newcastle United (A)