Premier League 2025/2026

Oczywiście że tak. Solidna, uniwersalna opcja w ataku. Brakuje w Liverpoolu kogoś takiego

Właśnie, solidna opcja i nic więcej. Do poziomu Mane brakuje. I to sporo.

a kto go porównywał do Mane? Nikt z niego zbawcy nie robi

Ale Oni tragicznie bronią.

Tym Cunha tak się podniecali, a typo dopiero drugą bramkę w sezonie strzelił. Też raczej taki flopik transferowy.

Brooks za to 2 setki zawalil w doliczonym

Rywalizujemy z United w kwestii solidności w defensywie w tym sezonie. Idziemy łeb w łeb.

A Mane to w Southampton jakieś wielkie liczby robił? też nie, w meczach z nami za to błyszczał, myślę że Semenyo czy to u nas czy w innej silniejszej drużynie np MC, będzie miał lepsze liczby, do tego jest obunożny i pracuje w obronie. Na teraz w zimie jest do kupienia i chyba lepszej opcji nie ma na zimę.

6 polubień

Obejrzyj pierw mecze z nim, potem komentuj. Kolejny po @omnia co komentuje, a mecz z nim widział pewnie tylko jak my z nimi graliśmy.

Poziomu Mane z Liverpoolu czy Southampton? Bo to dwaj różni zawodnicy.

Dość bezpośredni w wyrażaniu emocji ten nasz przyszły obuskrzydłowy.

1 polubienie

Brakuje mi jakiegoś wariata w zespole.
To jakaś część Liverpoolu.
Był Bellamy, Suarez, Nunez… Teraz nie mamy nikogo.

1 polubienie

Nam nie brakuje wariatów ale piłkarzy nieszablonowych łamiących schematy. Takich jak firmino cutinho czy Suarez. Dostają piłkę i robią coś co większość piłkarzy nie bedzie próbowało bo są uczeni efektownego zarządzania piłką i schematycznego myślenia. Jak ja tęsknię za firmino. Kiedyś byla kompilacja wszystkich asyst i bramek Mane w Liverpoolu. Właśnie Brazylijczyk robił tam największą robotę ponieważ poruszał sie i wybieral warianty na które mało kto mógł sie zdecydować. Dlatego pisałem gdzieś o Nico pazie. Wybiera czasem rozwiązania niebanalne i dlatego daję dużo drużynie.

Czyli gorszy od Salaha nie będzie, a ile na tygodniówce zaoszczędzone :upside_down_face:

A tak przy okazji wątku United to gola Fernandesa na 3:3 z rzutu wolnego nie powinno być. Sędzia przychylił się do protestu Fernandesa, że Smith zagrywał ręką, ale w powtórkach widać, że tam było coś pomiędzy barkiem a obojczykiem. United też pchane przez sędziów. Na gwizdku oczywiście Hooper.

5 polubień

"Nie jestem piłkarzem statystyk i jestem z tego dumny i myślę, że to widać po tym, jak gram.

Mój cel? Żeby dać radość kibicom.

Należę do starej szkoły piłkarzy, a wtedy ludzie nie patrzyli na statystyki."

Rayan Cherki

Szkoda, że go nie wzięliśmy, chłop będzie klasą światową w ciągu 2-3 lat.

2 polubienia

No zobacz, a u nas ciągle wyliczają Wirtzowi asysty i bramki i z tego chcą go rozliczać…

Za 2-3 lata. Wirtz już tam jest, a w ciągu 2-3 lat odjedzie Cherkiemu na kilka poziomów. Cherki fajny gracz do rotacji.

1 polubienie

Ile Twoim zdaniem zdobedziemy punktow w nastepnych 4 spotkaniach: Spurs (a); Wolves (h); Leeds (h); Fulham (a) ?

• 12
  • 10
  • 9-8
  • 7-6
  • mniej
0 głosujących

Cherkiego się fajnie ogląda, efektowne zagrania to prawda ale nic nie daje w obronie.

Sto razy wole Flo niż Francuza.

2 polubienia

Jutrzejsza wygrana City spowoduje, że przynajmniej do 21 będą liderem. Arsenal pod presją będzie miał mecz z Evertonem.

Jutro zmiana lidera?
  • Tak
  • Lub
  • Nie
0 głosujących
1 polubienie

Tylko że Everton jest tak przetrzebione przez afcon i kontuzje, że tam nie ma kto im strzelić i co najwyżej można celować w 0:0, ale nie w przegraną Arsenalu. No ale nie mam nic przeciwko, by zdarzył się jakiś cud i zdołali Arsenal zatrzymać (choćby nawet tym 0:0).

3 polubienia

Tak wyśmiewany przez niektórych transfer Woltemade, a chłop już ma 9 bramek w sezonie. A gdzie jest nasz Isak? No każdy wie. Oby Newcastle utrzymało ta przewagę.