A piłkarze Spurs to wiedzą że ich kibice raczej nie będą zadowoleni z takiego wyniku?
Ale meczycho się zrobiło, a ja jak zwykle za szybko dopisałem 3 pkty City. Najsmutniejsze jest to, że Arsenal siedzi sobie, patrzy i się śmieje.
Moment na dopadnięcie Arsenalu był po meczu z nami, gdy zaliczyli dwa remisy i porażkę z Manchesterem United. Wtedy jeszcze było o co grać. City w tym czasie zanotowało trzy remisy i porażkę, i właśnie wtedy wyścig o mistrzostwo się skończył. Nie wierzę, żeby Kanonierzy zaliczyli kolejny dołek.
@Edum zdobyli po 18pkt.
Arsenalowi raczej ciężko będzie NIE zdobyć mistrza w tym sezonie. Konkurencja jest po prostu bardzo przeciętna. To jest bardzo podobny sezon do poprzedniego, tylko wtedy my byliśmy tegorocznym Arsenalem.
City gubi punkty piąty raz na ostanie 6 kolejek, a za tydzień jadą na Anfield, gdzie czeka Liverpool, który właściwie musi wygrać, a po drodze jeszcze mają 1/2 pucharu ligi. City po świetnej końcówce 2025 mocno spuchnęło. No i przede wszystkim City poza Etihad ma cieniutkie wyniki, nawet Everton na wyjazdach zdobył od nich więcej pkt.
@FroncQ rzeczywiście źle popatrzyłem, co dalej nie zmienia faktu, ze w delegacjach są przeciętni i dlatego nie wygrają mistrza. Zresztą pisałem o tym już dość dawno temu - City tego nie ogarnie, bo ma dużo gorsze wyjazdy w II części sezonu niż Arsenal, a bardzo często o mistrzostwie decyduje forma wyjazdowa.
Spotykają się kibice paru klubów PL i wyrażają opinię na temat tytułu mistrza Anglii:
- nasz kibic - my tytułów nie bronimy
- fan City - nudne jest ciągle wygrywać
- sympatyk MU - bez Fergiego nie mamy szans
- zwolennik Chelsea - w następnym sezonie kupimy 10 nowych piłkarzy to może wtedy
- facet od Aston Villi - my!? nie żartujcie
Kurde no to kto ![]()
O ja pierdziele nie zaprosiliśmy kolesia z Arsenalu ![]()
![]()
No i znowu jesteśmy poza TOP5 dającym awans do LM a przed nami City i ciężki wyjazd na Sunderland więc okazja do kolejnych strat punktów.
Szczerze? Zasługują. Może i to nie będzie jakiś mocarny mistrz ale hej nie bądźmy tacy zawistni. My se wygraliśmy też w tamtym roku, czas na nich. Najważniejsze, że szelke mają zadyszkę
Chyba nie do końca tak było ![]()
Miało być do przerwy, skrót myślowy ![]()
To co w sobote Arsenal pokonuje Sunderland a my w niedziele City namaszczajac niejako swoich nastepcow na tronie PL ? ![]()
Wolę inną wersję, Sunderland pokonuje Kapiszonów, a my wygrywany z Obywatelemi.
Nie będę oceniał wiarygodności tego źródła, ale widzę, że już padają sugestie łączące Xabiego Alonso z Manchesterem City.
Według tego artykułu ma on być na krótkiej trzyosobowej liście potencjalnych kandydatów do zastąpienia Pepa Guardioli latem tego roku. Pozostała dwójka to Enzo Maresca i Cesc Fàbregas.
Mam nadzieję, że nasi trzymają rękę na pulsie.
Na pewno trzymamy, przećwiczone już z Guehim.
A to nie Maresca miał do nich iść, stąd zwolnienie go z Chelsea za jakieś rozmowy z City?
No jak my przytrzymamy rękę na pulsie to nie ma **ja we wsi. A potem latem usłyszymy że może i Slot przegrał wszystko co się dało ale nie ma “right coaches” na rynku i sorry hombre.
A Maresca został zwolniony za rozmowy z City i dlatego jest na tej krótkiej liście, tyle że to było zanim Alonso stał się dostepny. Tak że ten…
Co raz więcej rzeczy przemawia za tym, że Xabi to tylko marzenie kibiców, a Slotto zostanie z nami na dłuuuuugo. Kwestią kluczową jest jak wysoko będziemy na koniec sezonu, będzie top 4-5 to zostanie na bank, nie będzie LM za rok, będą się dopiero zastanawiać. Ale może wtedy już nie być odpowiedniego trenera na rynku.
Nasi mają z Xabim “dźentelmeńską” umowę taką jaką mamy z Guehim, Semenyo więc tylko czekamy do czerwca do otwarcia okienka …. i są nasi …
Carrick ma łeb na karku, zawsze żałowałem, że nasz klub nigdy nie korzystał z opcji mentoringu, korzystając z legend takich jak Steve czy Fowler, bo czasem by się przydało, a tacy ludzie maja i wiedzę i doświadczenie, żeby przekazać coś ciekawego i na pewno byliby chętni wesprzeć klub.
Ten to chyba nie będzie miał ciepłego powitania.
@Kajojojek13 polecam obejrzeć ten filmik. Tu jest link:
Już mniejsza o to, że poszedł ssać pęto Pepa, ale sposób w jaki wypowiada się o Anfield. Mi to się nie podoba.
Hmm sam nie wiem. Generalnie facet coś chce w życiu ogarnąć. Był asystentem faceta który już nie chce byc trenerem. Do tego na swoim jest słaby i szybko roboty nie znajdzie. Zgłasza się legenda.
Naprawdę ciężko mi potępiać że nie odmówił. Jednak asystenci aż takich kokosów nie zarabiaja. Ja tam mam do neo ambiwalentny stosunek
@spawacz no oglądam i dalej nie wiem co nie gra? Oczekujesz że będzie chciał przegrać?
No ok masz takie prawo. Pewnie będzie taka grupa jak ty. Natomaist on dla mnie to zawsze był taki przeźroczysty, bezbarwny. Teraz jest jeszcze trochę sliski