Kto strzeli najwięcej goli z tej 3ki napastników w sezonie 2025/26
- Haaland
- Isak
- Gyokeres
Kto strzeli najwięcej goli z tej 3ki napastników w sezonie 2025/26
Voldemort z Newcastle, coś czuję, że jeszcze go będziemy zazdrościć Srokom😅
Niestety za szybko City skreślać nie powinno się nigdy. Nadal może się okazać, że będą głównym rywalem na drodze do mistrzostwa. Przed sezonem zdążyli rozegrać tylko jeden mecz sparingowy. Kontuzjowany jest Gvardiol, a Stones czy Dias to też nie są przypadkowe nazwiska. Pozostaje mieć nadzieję, że Pep dalej będzie pogrążał się w swoim szaleństwie; wystawiał Khusakova, Bobba czy Nuneza jako starterów, kazał Donnarummie rozgrywać krótko piłkę czy wymyślał nieskuteczne i przekombinowane taktyki.
Chciałbym żeby to był Isak, ale chłop już stracił 3 kolejki, a sądzę, że w 4 też pełnych minut nie rozegra.
Z tej trójki Gyökeres strzeli na pewno najmniej, bo z nami to aż żal mi było na niego patrzeć jak odbijał się od Konate czy przy jednym sprincie wyglądał jak prime Lambert.
A Haaland robi swoje i licznik już kręci.
Prędzej od Isaka stawiałbym Salaha do tej walki, bo to on u nas zapewne dalej będzie miał karne , jak beczka w Arsenalu.
Isak na straconej pozycji pod tym względem, tym bardziej że nie wiadomo kiedy wejdzie doxgry na 100%, zakladam, że początkowo będzie zmiennikiem Ekitike, zaleglosci treningowe zrobią swoje.
Mam wrazenie, że Sesko i Gyokeres to będą flopy - Szwed nie pasuje do taktyki powolnego tkania akcji Arsenalu, a Sesko przy Mbuemo i Cunhi nie będzie miał za wielu okazji.
Woltemade wydaje się znacznie lepszym ruchem niż tamci dwaj, nie zdziwię się, jeśli Srokom ten transfer, kosztem Seski/Gyokeresa finalnie wyjdzie na dobre.
Od początku twierdzę że Gyokeres i Sesko to kompletne drewniaki bez techniki, których kariera w PL po prostu nie ma prawa się udać. Przecież ten Gyokeres rusza się jak Adriano z czasów gdy przed karierę sportową przedłożył sukcesy konsumenckie w dziedzinie gastronomii. Jak on miał piłkę w meczu z nami to nawet przez chwilę nie byłem zestresowany, że coś może się wydarzyć. Ten mem z VVD kiedy mówi, że jak się nudził podczas meczu to oddawał piłkę Gyokeresowi żeby mu ją znowu zabrać był o tyle śmieszny, że to nawet nie był mem - to była rzeczywistość. Do tego bezmózgi Madueke (Sterling 2.0) którego jedynym atutem jest zdobywanie rożnych i chyba dlatego Arteta tak go potrzebował. Oba transfery dla mnie są z totalnej d00py i pokazują, że niezależnie od warsztatu trenerskiego Artety on nigdy nie będzie topowym managerem, bo nawet jak zrobi 1-2 dobre transfery, to potem odwali 2 takie, że nie ma co zbierać (wcześniej np. Zinchenko, Sterling, teraz Gyo, Madueke, Norgaard). Wszyscy jarają się Eze, ale tutaj też mam wątpliwości po tym co zobaczyłem na Anfield (jakoś przy nim Glasner szat nie rozdzierał, co trochę jednak mówi), niemniej na pewno to lepszy piłkarz niż wymienieni wcześniej flip i flap.
Z kolei jedynym atutem Seski jest wiek, bo technicznie Ekitike wciąga go jedną dziurką od nosa. Ma czas żeby stać się lepszy, ale obstawiam, że skończy podobnie jak Hojlund.
Natomiast transfer Woltemade zaskoczył chyba wszystkich, ale pomijając kwotę (która i tak nie jest aż tak absurdalna jak w przypadku Wissy) to jest wg mnie napastnik skrojony pod Newcastle i to się świetnie może udać. 7.0 w fantasy, ja w niego wchodzę.
Topkę transferów 9-tek do klubów PL ułożyłbym w ten sposób:
Pozostali to większe lub mniejsze flopy, oczywiście mówię o klubach powszechnie uznawanych za czołowe, bo np. taki Igor Thiago moim zdaniem będzie bardzo dobrym transferem Brentfordu.
Zgadzam się z tobą w większości kwestii. Taki gyokeres czy sesko to są regeny benteke. Próba grania w topowych ekipach w Anglii które spychają do defensywy 3/4 ligi napastnikami mega surowymi technicznie nie udaje się od kilkunastu lat. Jasne na dół tabeli coś wcisną kiedy ich gole nic nie znaczą.
I tak wiem że jest haaland ale jego fizyczność jest po za skala a do tego jest on skrajnie inteligentny jeśli chodzi o wyjścia na prostopadla piłkę czy w polu karnym.
Co do woltemade to ja czuję tu floppa. Gość to nawet nie napadzior a coś a’la Muller Thomas.
Myślę że on będzie solidnie grał z piłką, ale goli z tego nie będzie, a Newcastle właśnie bramek potrzebuje
W pierwszej dwudziestce połowa drużyn z Premier League. Nawet przeciętne Nottingham Forest czy BHA mają wartość składów na poziomie topu z Serie A, BL czy Ligue1.
No tak informacja mi umknęła. Koniec pewnej epoki… czyżby dobre czasy dla kogutów?
Tottenham wygrał pierwsze trofeum od dawna i chłop poczuł, że wszystko co budował przez lata uległo zniszczeniu xD
no i się wyjaśniło czemu zrobił tak mocne okienko transferowe
Bayer Leverkusen kontaktowali się z Glasnerem, są zainteresowani żeby przejął drużynę po krótkim epizodzie z ten Hagiem
Straciłbym całkowicie szacunek, gdyby zablokował nam sprowadzenie Guehiego, a potem odszedł z klubu.
Taki paradoks, że za rok może tam nie być Glasnera i Guehi. Teraz właściciel go nie puści, zrobią sobie na złość. Nawet jeśli złoży wypowiedzenie, nie zgodzi się na pracę do czasu kiedy miał wygasnąć kontrakt. Wątpię by się tam pchał, choć zaczyna przerastać taki klub jak Palace.
Ten Hag miał zryty łeb w United, jakieś malowanie ścian w budynku bo mu się kolor nie podobał, coś tam z trybunami za milion kiedy to zwalniali pracowników. W Leverkusen też był despotą a i tam mocno naciskał na transfery z jego agencji jak w United. Jeśli kluby robią dobre rozeznanie, typ jest skończony w poważnych klubach.
Nawet jeśli odejdzie to tego nie planował. W perspektywy menedżera - nie chcesz sprzedać kapitana i lidera obrony. Zwłaszcza że wcześniej inna gwiazda zespołu poszła do Arsenalu. Taki jest świat - każdy walczy o swój interes.
Salina wypada na 3-4 tygodnie z powodu kontuzji kostki. Lequipe.
Ciekawe jak sobie poradzi potezna glebia skladu Artety
Jeśli zagroził odejściem i jego warunek został spełniony, to odejście po paru msc mimo tego jest dla mnie trochę słabe. Równie dobrze czy to z B04 czy MU może się dogadać, że przejdzie do nich PO sezonie jak człowiek, a nie zostawi CP na lodzie.
Rozumiem, że dba o swój interes, ale w jego interesie było zastopowanie transferu Guehiego i zrobienie nie tylko nam, ale i jemu pod górkę. To nie będzie w pewnym stopniu brak szacunku nie tyle do klubu, co przede wszystkim do Marca?