Tak myślałem, że Chelsea odrobi. Cóż, pokonać jutro Fulham i powtórka z 2022
Już w pierwszym meczu Chelsea mogła spokojnie kilka bramek strzelić, także raczej nie należało się spodziewać dzisiaj niespodzianki.
Najpierw to awansujmy a później się przejmujmy z kim gramy. Tak naprawdę to jeżeli będziemy w takiej formie jak teraz, to nawet Chelsea nie powinna być nam straszna - aczkolwiek z szacunku trzeba podejść na 100% do meczu, ale najpierw Fulham!!
Tragiczne jest to Boro.
No to poszły konie po betonie
Chelsea w finale i oby z nami oraz takim samym skutkiem jak w 2022 roku.
Czego wy się spodziewaliście po 11 zespole Championship? Przecież pierwszy mecz, to bardziej Chelsea przegrała niż Oni wygrali.
Chelsea nam mocny nie leży w ostatnich latach i szkoda, że z nimi finał, oczywiście o ile jutro awansujemy.
Chelsea mocne nie jest akurat w tym sezonie wyjątkowo. No chyba że się odpala nagle w jakimś meczu jak z City
Mnie tam średnio interesuje puchar ligi. Trzeba zdobyć mistrzostwo Anglii. To jest docelowy puchar i o to musimy walczyć z całych sił. Puchar ligi oczywiście fajnie wygrać ale taki triumf nie jest powodem do żadnej euforii
Czy ktoś wie czy nasz mecz w niedzielę będzie na eleven czy tylko powtórka w nocy?
EDIT:
Bo tak mi pokazuje
A jak klikam w link to jedynie o 21 na Eleven Sport 4 umiem znaleźć nasz mecz. Też na flashscore nie ma naszej transmisji
wygląda na to, że będzie leciał na Eleven Sports 1, na WP Pilot pokazuje mi mecz o 15:25, a tylko my gramy o 15:30.
E: @ynwa19 właśnie dołączyłeś do naszego grona
Koledzy ale wiedza,ze my gramy w FA CUP a nie w Carabao czyli nie ten temat
Potrzebny nam ten finał Kakao jak łysemu grzebień
Kazdy w gablocie podnosi prestiz klubu!
Jak tego mozna nie rozumiec?
Carabao i prestiż? Może w przypadku klubu typu WHU, AV czy Tottenham, dla nas Puchar Ligi to żaden splendor, raczej kolejny dzień w biurze.
Liczy sie mistrzostwo Anglii i ewentualnie LE.
Absolutnie nie moge sie z Toba zgodzic!
Oczywiscie,ze ja tez przede wszystkim chce wygranej w PL ale nie mozna deprecjonowac innych trofeow.
Puchar Ligi Angielskiej ma juz swoja tradycje i nie zasluguje na wysmiewanie.
A kazdy zdobyty przez nas to rowniez (miedzy innymi) powiekszanie przewagi w statystyce zdobyczy nad “memnited”
Jesli wygramy w tym sezonie CC i nic więcej to będzie rozczarowanie. Inaczej, gdyby jedynym triumfem było mistrzostwo albo, w mniejszym stopniu, LE.
Wygrana w CC byłaby sukcesem dla klubów które wspomniałem, dla nas to może być jedynie przystawka przed faktycznym sukcesem, czyli np. mistrzostwem.
a jak nie wygramy nic? Puchar to puchar, trzeba go wygrac i tyle
Może Puchar Ligi nie ma takiej renomy jak Puchar Anglii, we Francji znieśli te rozgrywki, nie ma za to dużych pieniędzy ale nie wygrać z tak słabą Chelsea to będzie wielki błąd, to nie jest zespół Lamparda, Cecha, Terry’ego, Makelele. Jeżeli już doszliśmy do finału to trzeba spróbować to wygrać.