Posiadam ten rower od niecałego roku i jestem bardzo zadowolony. Z tym, że nie mam za bardzo porównania bo wcześniej jeździłem rowerami z dużo niższej półki cenowej.
Dokupiłem do niego adapter SP Connect+ (w ramie są już otwory pod adapter) z uniwersalnym uchwytem do telefonów i błotniki SKS Blumels 45 (w teorii powinny być szersze do tej szerokości opon ale dają radę).
Początkowo może trochę żałowałem, że nie wybrałem Gravel’a ale koniec końców jestem zadowolony z zakupu a Gravel’a może kiedyś dokupię na dłuższe trasy. Quick CX 3 na trasy do 50km (więcej na razie nie zrobiłem) po asfalcie czy jakiś polnych/leśnych drogach ale nie super wymagających w 100% polecam.
O torbie na bagażnik z jakimś wypełnieniem też właśnie myślałem. Może nawet coś wyciętego dokładnie pod kształt aparatu z obiektywem z jakiejś gąbki Rozmiar nie był by problemem bo na takie wycieczki zabierał bym tylko korpus + podczepiony teleobiektyw. Jest to spory zestaw ale powinno się zmieścić.
Będę musiał spróbować się przejechać. Może się przekonam, że to nie taka zła opcja.