Ciężko mi w to uwierzyć, ale jak ściągnięmy Frimpong/Wirtz/Kerkez/Ekitike i powalczymy dodatkowo o Wharton/Stiller i pomyślimy jeszcze o CB, to ja się za głowę złapię, że wszystkie nasze bolączki kadrowe z forum ktoś tam w Liverpoolu dojrzał jeszcze Cherki i wtedy można dać uczciciwie 10/10 okienko
No chciałbym z nim deal, że ma rok na aklimatyzację, będzie rotować innych w napadzie i po prostu ma być szykowany na zastępstwo Salaha, pytanie jak on by się na to zapatrywał. Z przodu zawodnik magiczny, ale z pracą w defensywie gorzej. Pressinguje, ale Diaz to to nie jest, bliżej Salahowi z pracą w defensywie (co trochę przy ofensywnym Frimpongu się gryzie, ale od paru lat nasza prawa strona jest zabepieczana przez środek i obronę, więc to jest coś, do czego jesteśmy przyzwyczajeni).
No jak to się stanie, że przyjdzie Wirtz+Ekitike, to na pewno będą te dwie bronie, o których mówił Slot. Tzn on już bezpiecznie powiedział, że jedna lub dwie, więc o ile Wirtz to już niemal pewny (i jak się tutaj zesramy metr przed kiblem, to przecież to będzie większa beka z nas jak z Caicedo czy z Bellinghamem), to tutaj mocno się zdziwię, ale wierzę w nasz zarząd transferowy!
Nunez i Jota dla mnie do odstrzału, Gakpo/Diaz zostawiłbym na LS, no chyba że ktoś da te 80+ za Diaza, ale TYLKO wtedy, 50/60 to za mało IMO. Jotę bym chciał sprzedać i bardzo bym chciał by ktoś pokroju Jonathana Davida przyszedł w jego miejsce (nie zabierając transferu topowego napastnika oczywiście), ale jak mamy plan na jednego napastnika w to okienko, to Cherki must have, bo on też może grać na napadzie (Rayan to w ogóle wygląda mi na takiego ofensywnego Jamesa Milnera, który dostanie srogą ilość minut, a jeśli rozwinie się u Nas jeszcze bardziej, to z czasem wywalczy sobie pierwszy skład, chociażby za rok sadzając np. Salaha coraz częściej?).
Wharton to świetna opcja, ale to wtedy już NA PEWNO Wirtz szedłby na F9, a tego bym nie chciał, chyba że on sam siebie tam widzi i dlatego chce do Nas przejść. Mielibyśmy przesyt w pomocy i za rok ktoś chciałby odejść. Z Wirtzem na napadzie to dalej widziałbym Wharton-Graven na podwójnym pivocie i Macca na 10, wtedy Szobo ławka i rezerwowy dla Macci i Wirtza lub jak musimy gonić, to jeden z DM. Jones to i tak jest u Nas wieczny rezerwowy, a Endo zna swoją pozycję w klubie. Bajcetić do odstrzału jak ktoś da 15-20mln (nie wierzę w to, by znaleźć takiego debila, bo ta wycena to jak sprzedaż Brewstera za ponad 30 baniek do Sheffield).
Mimo wszystko chciałbym transferu Ekitike, jak wielu już zaznaczyło, widzę w nim w przyszłości klasowego napastnika, u Nas sytuacji będzie miał od groma, jak co roku Nunez, jest szybki, siłowo się rozwinie z wiekiem, instynkt jest, ale i gra zespołowa + Francuz, co mam nadzieję pomoże utrzymać Konate w kadrze.