Liverpool zainteresowany ściągnięciem skrzydłowego PSG, Bradley Barcola.
Teraz wiecie po co byłem we Francji ![]()
The Sun błagam. Co tu się dzieje
Pojawiło się zainteresowanie Quansahen od Bayernu Leverkusen podobno oferują 40 milionów funtów za niego. Myślę że za takie pieniądze można byłoby go sprzedać i kupić jakiegoś lepszego obrońca
Szybki deal można byłoby zrobić taki że Quansah i elliot do Bayernu Leverkusen za 90 milionów funtów i i Diaz z nunezem za za 120 milionów funtów na przykład do arabów
Dla zasady zrobiłbym promocję dla B04 - 50 mln.
Brać skrzydłowego PSG, ale niekoniecznie tego.
Doue alba Kvara byliby świetni na lewym skrzydle w miejsce Diaza. Barcola to nie byłby chyba znaczący upgrade. Chociaż za dobrą cenę można rozważyć.
Lepiej grać trio Barcola - Diaz - Salah niż Diaz - Nunez - Salah
Sprzedajmy Quansaha i kupmy za niego zastępstwo. Goscia który wygrywa pojedynki 1v1.
Barcola zawsze był wysoko na naszych listach (myśle o nas, kibicach). Widziałbym go za Diaza mocno. Podobny poziom, dużo młodszy.
Transfery LFC w tym okienku:
- Frimpong (done)
- Wirtz (zakładam, że done)
- Kerez (zakładam, że done)
- Watkins - przypuszczam, że ze względu na wąski rynek napastnicy będą ultra drodzy - Watkins może być do wyjęcia za sensowne pieniądze, bo będzie raczej naciskał + AVL potrzebuje kasy. Nie jest zbawcą ale poziomem przewyższa Darwina. Umowa Isaka do 2027 zatem za rok może udaloby się go sensownie wyjąć + zobaczymy jak da radę grać co 3 dni z daleka.
- Nowy CB - obstawiam Hato. Dutchpool w końcu.
Choć ciężko mu będzie w aerial duels więc może kogoś innego wynajdą. - Do pomocy chyba nikogo nie ściągniemy ale jeśli już to kogś kto obskoczy i 6 i 8.
- Barcola

Skład
Alisson/Mamma
Bradley/Frimpong - Konate/Gomez - VVD/Hato - Kerkez/Robbo
Gravenberch/Endo
Macca/Jones/Szoboszial/Wirtz
Salah/Frimpong - Watkins/Jota/Wirtz - Barcola/Gakpo
Jotę też chętnie bym pożegnał. Idealnie za niego siada Joao Pedro ale drogi…
Jest jeszcze jeden Obrońca, którego możnaby rozważyć i sciągnać ale gra w Brighton wiec pewnie tani nie będzie. Van Hecke ![]()
Węgier jest dwa lata młodszy i w środku sezonu nie poleci na Puchar Szamana.
Oraz grał w czwórce z tyłu, w przeciwieństwie do Ait Nouriego.
Węgier był numer 1 dla Man City ale wybrał nas. Ait Nouri to ich pocieszenie. To już coś znaczy. Świetny piłkarz, personalnie cenię go bardziej niż Kerkeza.
Jakbyśmy wymienili Darwina na Alvareza i dopłacili Atletico jakieś £20-25 mln, to byłaby to transakcja okienka, istny majstersztyk, którego nawet transfer Wirtza by nie przebił.
Oczywiście Simeone musiałby być pijany, żeby się na to zgodzić.
Nunez z pewnością nie miałby nic przeciwko. Ciekawe czy Sam Alvarez rozważyłby powrót do Anglii.
Jedno jest pewne. Z Atletico będzie mu ciężko coś wygrać w Hiszpanii, bo Real i Barca są obecnie napakowane świetnymi piłkarzami. Atleti ostatni puchar zdobyli w sezonie 2020/21 wygrywając swoje 11 mistrzostwo ligi. Od tego czasu posucha.
To prawda. Chociaż mam wrażenie że Alvarez nie chce grać w Anglii. Z jakiegoś powodu odszedł z City. Myślę że bardziej nastawia się na zastąpienie Roberta za rok w Barcelonie.
Kerkez jednak wielokrotnie wybierany do 11 sezonu. Nuriego jakoś nigdzie w niej nie widziałem.
Tylko kerkez grał na LO podczas gdy ait grał na wachadle. Kerkez lepeij broni i jest znacznie bardziej dynamiczny. Ait nouri jest bardziej techniczny. Węgier robi stały progres i nie wiadomo gdzie jego sufit. Marokańczyk już znacząco lepszy nie jest będzie, a odpada jeszcze na puchar szamana.
Ogólnie city kupił bardzo dobrego gracza za bardzo dobre pieniądze.
My kupiliśmy wyśmienitego gracza z potencjałem na wybitnego za dobre pieniądze.
Loo Jezu Kvara to byłby mega upgrade względem Diaza.
Ma taką samą zawziętość, ale cała reszta lepsza: drybling, strzał , podania.
Transfer nierealny, bo Wirtz to jakiś błąd w Matrixe i 2 takie bomby w jedno okienko to już po prostu SF.
Nierealny, bo przeszedł do Psg pół roku temu i właśnie wygrał potrójną koronę. Tak żeby sprecyzować
Czy Kerkez zasługuje na opinie wyśmienitego gracza to się dopiero okaże. Dla mnie w definicji “wyśmienity” jako obrońca to taki który poza walorami ofensywnymi potrafi bronić a tutaj mam lekkie wątpliwości.
Zresztą po drugiej stronie Frimpong z jeszcze większymi mankamentami obronnymi co składa się na obraz taki że prawdopodobnie przeciwnicy będą nas w przyszłym sezonie mocno cisnęli skrzydłami a więc i Holender i Węgier będą często testowani i wtedy się okaże na ile są oni “wyśmienici” a na ile nie.