Rozważania transferowe (dyskusja)

Liverpool zainteresowany ściągnięciem skrzydłowego PSG, Bradley Barcola.

Teraz wiecie po co byłem we Francji :relieved:

7 polubień

The Sun błagam. Co tu się dzieje

10 polubień

Pojawiło się zainteresowanie Quansahen od Bayernu Leverkusen podobno oferują 40 milionów funtów za niego. Myślę że za takie pieniądze można byłoby go sprzedać i kupić jakiegoś lepszego obrońca

3 polubienia

Szybki deal można byłoby zrobić taki że Quansah i elliot do Bayernu Leverkusen za 90 milionów funtów i i Diaz z nunezem za za 120 milionów funtów na przykład do arabów

Dla zasady zrobiłbym promocję dla B04 - 50 mln.

10 polubień

Teraz już rozumiem skąd zawód co poniektórych, że przychodzi Kerkez, a nie Rayan. :flushed:

Brać skrzydłowego PSG, ale niekoniecznie tego.

Doue alba Kvara byliby świetni na lewym skrzydle w miejsce Diaza. Barcola to nie byłby chyba znaczący upgrade. Chociaż za dobrą cenę można rozważyć.

Lepiej grać trio Barcola - Diaz - Salah niż Diaz - Nunez - Salah

Sprzedajmy Quansaha i kupmy za niego zastępstwo. Goscia który wygrywa pojedynki 1v1.

Barcola zawsze był wysoko na naszych listach (myśle o nas, kibicach). Widziałbym go za Diaza mocno. Podobny poziom, dużo młodszy.

Transfery LFC w tym okienku:

• Frimpong (done)
  • Wirtz (zakładam, że done)
  • Kerez (zakładam, że done)
  • Watkins - przypuszczam, że ze względu na wąski rynek napastnicy będą ultra drodzy - Watkins może być do wyjęcia za sensowne pieniądze, bo będzie raczej naciskał + AVL potrzebuje kasy. Nie jest zbawcą ale poziomem przewyższa Darwina. Umowa Isaka do 2027 zatem za rok może udaloby się go sensownie wyjąć + zobaczymy jak da radę grać co 3 dni z daleka.
  • Nowy CB - obstawiam Hato. Dutchpool w końcu. :slight_smile: Choć ciężko mu będzie w aerial duels więc może kogoś innego wynajdą.
  • Do pomocy chyba nikogo nie ściągniemy ale jeśli już to kogś kto obskoczy i 6 i 8.
  • Barcola :slight_smile:

Skład
Alisson/Mamma
Bradley/Frimpong - Konate/Gomez - VVD/Hato - Kerkez/Robbo
Gravenberch/Endo
Macca/Jones/Szoboszial/Wirtz
Salah/Frimpong - Watkins/Jota/Wirtz - Barcola/Gakpo

Jotę też chętnie bym pożegnał. Idealnie za niego siada Joao Pedro ale drogi…

Jest jeszcze jeden Obrońca, którego możnaby rozważyć i sciągnać ale gra w Brighton wiec pewnie tani nie będzie. Van Hecke :slight_smile:

Mam nadzieję, że nie ruszymy po niego

6 polubień

Węgier jest dwa lata młodszy i w środku sezonu nie poleci na Puchar Szamana.

3 polubienia

Oraz grał w czwórce z tyłu, w przeciwieństwie do Ait Nouriego.

Węgier był numer 1 dla Man City ale wybrał nas. Ait Nouri to ich pocieszenie. To już coś znaczy. Świetny piłkarz, personalnie cenię go bardziej niż Kerkeza.

Jakbyśmy wymienili Darwina na Alvareza i dopłacili Atletico jakieś £20-25 mln, to byłaby to transakcja okienka, istny majstersztyk, którego nawet transfer Wirtza by nie przebił.

Oczywiście Simeone musiałby być pijany, żeby się na to zgodzić.

Nunez z pewnością nie miałby nic przeciwko. Ciekawe czy Sam Alvarez rozważyłby powrót do Anglii.

Jedno jest pewne. Z Atletico będzie mu ciężko coś wygrać w Hiszpanii, bo Real i Barca są obecnie napakowane świetnymi piłkarzami. Atleti ostatni puchar zdobyli w sezonie 2020/21 wygrywając swoje 11 mistrzostwo ligi. Od tego czasu posucha.

1 polubienie

To prawda. Chociaż mam wrażenie że Alvarez nie chce grać w Anglii. Z jakiegoś powodu odszedł z City. Myślę że bardziej nastawia się na zastąpienie Roberta za rok w Barcelonie.

Kerkez jednak wielokrotnie wybierany do 11 sezonu. Nuriego jakoś nigdzie w niej nie widziałem.

Tylko kerkez grał na LO podczas gdy ait grał na wachadle. Kerkez lepeij broni i jest znacznie bardziej dynamiczny. Ait nouri jest bardziej techniczny. Węgier robi stały progres i nie wiadomo gdzie jego sufit. Marokańczyk już znacząco lepszy nie jest będzie, a odpada jeszcze na puchar szamana.

Ogólnie city kupił bardzo dobrego gracza za bardzo dobre pieniądze.
My kupiliśmy wyśmienitego gracza z potencjałem na wybitnego za dobre pieniądze.

Loo Jezu Kvara to byłby mega upgrade względem Diaza.
Ma taką samą zawziętość, ale cała reszta lepsza: drybling, strzał , podania.

Transfer nierealny, bo Wirtz to jakiś błąd w Matrixe i 2 takie bomby w jedno okienko to już po prostu SF.

Nierealny, bo przeszedł do Psg pół roku temu i właśnie wygrał potrójną koronę. Tak żeby sprecyzować

5 polubień

Czy Kerkez zasługuje na opinie wyśmienitego gracza to się dopiero okaże. Dla mnie w definicji “wyśmienity” jako obrońca to taki który poza walorami ofensywnymi potrafi bronić a tutaj mam lekkie wątpliwości.
Zresztą po drugiej stronie Frimpong z jeszcze większymi mankamentami obronnymi co składa się na obraz taki że prawdopodobnie przeciwnicy będą nas w przyszłym sezonie mocno cisnęli skrzydłami a więc i Holender i Węgier będą często testowani i wtedy się okaże na ile są oni “wyśmienici” a na ile nie.