Rozważania transferowe (dyskusja)

Co wy macie z ta Barceloną? Żeby zrobic transfer Diaza to chyba wszyscy ich socios musieli by sprzedac nerki na czarnym rynku…to skad wezma za rok na Alvareza jak do zycia jedna jest niezbedna?

Mam taką teorię popartą informacjami(Days after it emerged that Liverpool were considering a move for Napoli winger Khvicha Kvaratskhelia, the Georgian has now officially requested a transfer Kvaratskhelia was revealed as a potential January target with The Athletic‘s David Ornstein and the Times Paul Joyce reporting their interest) o tym, że byliśmy zainteresowani Kvarą, ale ten nie dograł sezonu w Napoli i PSG błyskawicznie go sprzątnęło psując nam długoterminowe plany. Pewnie w zamyśle, wiedzieliśmy, że Diaz odejdzie z Nunezem po sezonie i chcieliśmy wykorzystać to, że nie gra jeszcze w topowym klubie, ale na tamten moment w zimę, nie było dla niego miejsca.

Ściąnięcie kumpla z reprezentacji na bramkę, mogło być częścią przygotowawczą na następny rok, ale na tamten moment mieliśmy za dużo chętnych do gry na lewe skrzydło.
Temat jest na 100% zamknięty, PSG w tym momencie to zbyt dobrze wyglądający projekt, żebyśmy mogli wyciągnąć od nich kogokolwiek, chyba, że sami będą chcieli się kogoś pozbyć.

https://www.thisisanfield.com/2025/01/khvicha-kvaratskhelia-hands-in-transfer-request-liverpool-interested-in-deal/ link do odnośnika

@Ziaja Dosłownie to samo napisałem w ostatnim zdaniu, także tak, no ciężko mi się nie zgodzić :joy:

1 polubienie

Słyszałeś o ich sławnych “dźwigniach” finansowych? Oni już od lat mają duże kłopoty finansowe a jednak transfery robią. Dla mnie zakup Diaza jest im kompletnie niepotrzebny. Mają Raphinie który się świetnie sprawdza. Po co im Kolumbijczyk? Za to Alvarez będzie bardzo potrzebny jak Robert odejdzie. Zostaną bez napastnika

Flick chce grać 4231 z Raphinha na 10. Bo chce wyciągnąć więcej z niego. Stąd szukają lewego skrzydłowego. Nie zdziwię się jak taki Olmo czty ten Lopez odejdą aby zrobić miejsce. Tak jak piszesz, te ich dźwignie finansowe pozwlaco rok kupować i to jest pytanie, w jaki sposób.
Alvarez to pewnie temat na za rok. Wtedy uruchomią kolejną dzwignie, hehe.

@lfc257 A czy Olmo to typowy skrzydłowy? Mi bardziej chodziło o to skąd mogą pieniądze zdobyć na Diaza…
I nie wiem dlaczego nie używacie opcji edytowania postu gdy piszemy na jeden konkretny temat, tylko walicie posty pod postem potem…

PSG to ostatni klub z którego można kogoś wyciągnąć jeśli nie chcą się kogoś pozbyć. Nie mamy żadnych szans na transfer z PSG poza tymi których wystawili na listę transferową.

Olmo jest dobry. po co go sprzedawać i ściągać Diaza? Bez sensu

Ale to nie jest tak, że użyją dźwigni i hulaj dusza piekła nie ma, kiedyś to wszystko trzeba będzie spłacić z nawiązką, a w Barcelonie raczej nie mają „łba do interesów”.

Ogólnie mówiąc, po fantastycznym sezonie (wygrana w lidzie i odpadnięcie z przyszłym mistrzem Champions League po karnych) nie powinniśmy robić wielkiej przebudowy jak tu niektórzy planują.

Po Flo, Frimpongu i Kerkezie możemy ew wzmocnić środek obrony, a dalsze roszady zostawić na przyszłe lato, szkoda rozbijać taką mocną ekipę.

No i wszystko sie zgadza ! Od początku mówiłem ze Hugo to odpowiedni gość dla United :laughing: Beda mieli swojego drugiego świetnego technika Zirkzee

No się nie zdziwię jak po niego pójdziemy. Jeżeli obserwujemy go od dawna a teraz dowiózł w większym klubie i rozwijają się zgodnie z raportami i przewidywaniami sprzed 3 lat to będzie targetem.

W isaka czy Alvareza ciężko na serio uwierzyć. NUFC ma LM a Alvarez jest 12 m-cy w Atleti.

Nie zdziwię się jeżeli zamiast Ekitile Hughs i spółka wyciągnęli jakiegoś no name z Austrii czy innej Belgii

1 polubienie

Ja patrząc na to, że kupiliśmy Wirtza i Frimponga, to szukałbym jakiegoś diamentu na snajpera, kogoś do oszlifowania. Wydaje mi się, że Mo będzie grał bliżej środka, do tego Wirtz może też grać F9, Diaz był już testowany na tej pozycji.
Więc zawsze młody może powoli się wdrażać, a jak wypali od razu to tylko lepiej. Szkoda wywalać 100 baniek na Francuza, czy 70 na Szweda, którzy pewnie jakiegoś poziomu nie przeskoczą i raczej nigdy nie będą totalnymi kozakami na miarę primę Firmino, czy wcześniejszego Suareza, czy Torresa.
Tak na prawdę nieciężko o progres względem Joty, czy Nuneza, a z nimi zdobyliśmy mistrza. Więc jakiś utalentowany chłopak, co będzie naciskał na pierwszy skład byłby optymalnym rozwiązaniem moim zdaniem

2 polubienia

Ciekawy kandydat nam się pojawił znikąd. Bardzo dobry lewy obrońca swego czasu, może doda coś nowego do sztabu ;p

Pomysł fajny i ogólnie byłbym za. Problem leży tylko
w rynku napastników, gdzie panuje bardzo duża posucha. Wiadomo my nie mamy takich możliwości skautingowych i analitycznych, lecz naprawdę nie widać nikogo takiego z potencjałem dla nas. A jeśli już ma potencjał to nie kosztuje mało, dlatego takiego Ekitike tak cenią. Przychodzi mi na myśl tylko Santiago Castro z Bologny, podobno ma talent.

1 polubienie

My nie, za to klub tak. Skądś się te Alvarezy Mbappe, Haalandy, Isaki musiały wziąć, więc może w Ameryce Pld, czy choćby Skandynawii biega jakiś 18latek, który potrzebuje tego kolejnego kroku, aby właśnie stać się światowa gwiazdą.

1 polubienie

Pewnie po dość aktywnym czasie na rynku transferowym, jak uda nam się już sfinalizować transfery Wirtza i Kerkeza, pewnie skupimy się na sprzedaży, żeby te transfery troszkę się zwróciły, a w między czasie jeśli chcemy środkowego napastnika to jakieś poszukiwania będą. Nie rozumiem takiej nagonki na Ekitike, to boisko wszystko weryfikuje czy się do nas nada czy nie. Równie dobrze taki Wirtz może nie grać na swoim poziomie i będziemy sobie pluć w brodę że tyle kasy poszło w błoto. Przypominam tutaj co poniektórych jak przychodził Nunez, że mamy napastnika klasy światowej na lata, a wyszło jak wyszło. Czasami zawodnik typu taki Ekitike może być lepszym transferem niż taki Isak czy Alvarez.

1 polubienie

Obyś miał racje . Mi on poprostu śmierdzi od początku jakimś przypałem. Ale to zwykłe przeczucie :slight_smile: Jak przyjdzie to też fajnie przynajmniej może mnie miło zaskoczyć a nie tak jak Nunez ze oczekiwania duze ale rozczarowanie jeszcze wieksze.

Z Etikite jednym problemem jest cena, która jest zawyżona, ale chłopak ma potencjał na poziomie kosmosu, a za to też się płaci. Skoro klub wytypował go już dawno temu i śledził rozwój, to mądrzejsi od nas wiedzą, że warto pójść po niego. Z nieoczywistych kandydatów to oczywiście wspomniany Castro. 20 latek z Argentyny, który jest o krok od wejścia na ten elitarny poziom. Liverpool lubi to.

1 polubienie

Castro przypomina mi Suareza swoją grą. Myślę, że za chwilę pójdzie do jakiegoś Interu albo Borussi.

Franco Mastantuono. Za 3 lata będzie w top 5 ZP