Rozważania transferowe (dyskusja)

Przewidziałeś, że pójdzie do PSG, a rozmawia z Bayernem, to fajnie przewidziałeś XD, może jednak byś źródło podał, bo coś mi się nie wydaje, że Bayern nie kupi 30+ latka.

1 polubienie

@Mude a skąd miałem przewidzieć, że PSG zatrzyma Mbappe? Dla nas najważniejszy jest sam skutek jakim będzie odejście Mane.

Chcesz się zalożyć, że Mane nie odejdzie ?

According to Football Transfers, Leeds have rejected a €55m (£47m) bid from Barcelona for Raphinha, with Liverpool and Newcastle also interested.

Tani nie będzie, jeśli bedziemy chcieli go kupic, ciekawe za ile Bowen by poszedl a ma HG.

A Gundogan to co? Poiesz mi, że nie wypalił?

Masz swoje zdanie a ja swoje, problemem w drugiej części sezonu była często ofensywa która nie potrafiła tworzyć sytuacji, druga linia nie wyglądała źle po za wyjątkami. Mecz z Tottkami dosadnie pokazał że potrzeba więcej kreatywności z przodu bo obecnie takim zawodnikiem jest Diaz, potrzeba nam z przodu świeżości i głodu gry. Salah obecnie jest w strasznej formie i niewiadomą jest co będzie dalej. Jeżeli olejemy ofensywę a chłopaki nie przedłuża umów to za rok będzie trzeba wyłożyć kupę kasy, raz ze każdy będzie wiedział ze potrzebujemy ludzi na gwałt, wiec cena z automatu urośnie, dwa zawodnicy ofensywni są wyjątkowo drodzy, dopiero wtedy wrócimy do przeciętności kiedy zamiast zastąpić dwóch zastąpimy jednego, stawiam ze jeżeli pojawią się odpowiednie oferty za Mo i Sadio to odejdą, klub nie zaryzykuje straty dwóch za free za rok

1 polubienie

Napisalem 3 posty niżej, albo wyżej, że Ikay to jeden z niewielu, jak nie jedyny, który pokrył pokładane w nim nadzieję poza Bundesligą.

Patrząc jak wymyślają z ceną za Declana Rice’a to może być trzycyfrowa kwota :slight_smile:

Dodaj do tego De Bruyne, Firmino, Thiago, Matipa, Konate. To tak na szybko, a pewnie w tych średnich zespołach też by się znalazły nazwiska które po przejściu z Bundesligi nie zawiodły.

1 polubienie

Za Bowena stówkę jak nic zawołaja

Wyjdzie na to, że Bowen droższy od Salaha

Bowen może się okazać przereklamowany. Ma jeden świetny sezon dopiero. Jeszcze rok temu nikt o nim nie słyszał.

Nie ma nic ciekawego na rynku za fajna cenę. Gnabry moze bylby niezly.

Lepiej przedłużyć Salahowi umowę i wdrażać już konkretnie Elliotta na jego pozycje. Lepiej jego ogrywać.

Jak to nikt rok temu nie słyszał, jak przewijał się przez spekulacje przez całe zeszłe lato? Zeszły sezon też miał bardzo udany i już było widać w nim ogromny potencjał. Był czołową postacią West Hamu, które do końca biło się o ligę mistrzów. W tym sezonie zagrał jeszcze lepiej i przede wszystkim dołożył więcej bramek i asyst.

2 polubienia

Bowen to taki Grealish v2. Przereklamowane, angielskie drewno za 100 milionów albo więcej. Transfer nie w stylu Kloppa. Można zapomnieć.

1 polubienie

Bowen fajny grajek. Jeszcze pare lat temu tacy kosztowali 15-20 milionow i tyle mozna by bylo za niego dac. W tej chwili mozna sie spodziewac, ze WHU krzyknie kolo 100 i mam nadzieje, ze nikogo w klubie nie podkusi zeby tyle za niego dac.

To by było śmieszne gdyby ktoś rozważał ten transfer za 100 mln :joy::rofl: Myślę że za Bowena można dać max 30 baniek .

Jakoś City kupiło Grylisza za 100mln gdzie jego wartość realna to może coś około 50

Myslę, że nie wyciągniemy Bowena. Gość ma jeszcze 3 lata kontraktuy z WHU, więc wszystkie asy w rękawie mają Młoty. Wiadomo, że to zawodnik ze statusem HG, co dodatkowo podbije za niego cene i sadzę, że WHu nie zaspiewa sobie mniej za niego niż 70 mln. Czy przydałby nam się? Możliwe, że tak. Czy jesteśmy skłonni kupić zmiennika dla Salaha za takie pieniądze? Zdecydowanie nie. Tylko sprzedaż Egipcjanina lub nagła zapaść finansowa londyńczyków może coś zmienić w tej materii

Też mam wrażenie, że Bowem ma dramatycznie nisko szklany sufit i już do niego dobił, bo ma 26 lat, a nie 20. Brakuje mu szybkości, nie jest jakimś wirtuozem dryblingu.

Ogólnie jestem na nie i nie rozumiem, jak można widzieć w nim następcę Salaha. Z drugiej strony jednak to samo można powiedzieć o Harrym Kane, a to topowy grajek.

1 polubienie

Jest jeszcze Saka z Arsenalu, też ciekawa opcja. Transfer troche na wzór Chamberlaina.