To wiadome, że nawet najbardziej majgany z fanów jest zaledwie laikiem w porównaniu z profesjonalistami sąsiadującymi na wysokich stanowiskach w najlepszych klubach.
Natomiast kibice zawsze będą spekulować bo to dobra generalnie zabawa tak inaczej patrząc na sprawę.
To, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć pokazuje poziom co niektórych użytkowników. Jak kolega napisał trwa Euro i Copa America i rynek transferowy jest praktycznie martwy. Pojedyncze transakcje dotyczą zawodników, którzy nie grają teraz dla reprezentacji ewentualnie deal’e zostały dogadane przed turniejami. Kluby też niechętnie sprzedają zawodników, którzy grają na Euro i Copa, bo kilka dobrych występów to znaczące podbicie ceny (np. Calafiori czy Kvaratskhelia).
My miesiąc temu wymieniliśmy 3 najważniejsze osoby w klubie, wiec z oczywistych powodów nie mogliśmy zrobić transferów przed Euro. Ja jestem bardzo spokojny. Transfery będą i to takie z których nawet najwięksi sceptycy będą zadowoleni. Edwards&Hughes ogarną temat. Myślę, że będzie 3-4 transfery do klubu (CB, DM, zawodnik do ofensywy + może LB) + pozbędziemy się nieprzydatnych zawodników.
Zrobiłem screena, mam nadzieje, że po okienku przyznam racje. Chciałbym bardzo
Ale Nas gotowali przez lata, że tak niskie oczekiwania części z nas by zadowoliła.
Dla mnie wymienione wyżej pozycję to minimum i jak tak zakończy się okienko to będzie 5/10 nie będę kręcił nosem, ale uświadczy mnie w przekonaniu, że dla nas kolejny sezon będzie nudną rozrywką w walce o top 4.
Brak kupna SPD, wyjdzie bokiem już któryś raz z rzędu.
Ponoć Bayern sfrustrowany brakiem transferu Palhinhii idzie po Onane, a szkoda bo mógłby zostać w mieście…
Minteh? Nie no za tyle to nie.
No, ale tak realnie do w przyszłym sezonie naszym celem jest top4.
Liverpool jest łączony z Yankuba Minteh prawoskrzydłowym Newcastle , który spedził ostatni sezon na wypożyczeniu co ciekawe w Feyenoord Strzelił 11 bramek i zaliczył 6 asyst. Wiek 20 lat.
Liverpool został uznany za faworyta do pozyskania brazylijskiego bramkarza Bento z Athletico Paranaense.
Ma włoski paszport i polskie pochodzenie. Jako opcja nr2 może być, tylko czy będzie chciał siedzieć na ławce, skoro już nawet w reprezentacji zadebiutował?
na tą chwilę tak, od transferów to zależy, ich jakości, której nikt w klubie, nawet kibice na tym forum, nie chce. Top 4 jest realne ale będzie też dużo frustracji i poczucia zmarnowanych szans, co by był gdyby itd. Nie jesteśmy klubem który chce zdobywać puchary i być najlepszym ale wspaniałe momenty i kilku wielkich widowisk będziemy świadkami na pewno
a co znowu z tym Palhinią? Już ponoć miało być here we go
Zgodzę się , że to plan minimum, ale warto by okienko przepracować tak żeby szansę na coś więcej wzrastały, a nie, że ciężko nam będzie o plan minimum.
Myślę że przeskok z ligi brazylijskiej do Premier League jeden z najbardziej utytułowanych drużyn to krok milowy dla takiego bramkarza nawet gdyby miał być numerem 2. Splendor i pieniądze , szana pokazania się w Europie i może nawet transfer do innego europejskiego klubu jako bramkarz numer 1.
Kogoś byś jeszcze chciał? Marudzisz dla samego marudzenia. Czego jeszcze tej kadrze brakuje? Po za oczywistą 6.
@CzerwonyBartek czyli to co klub zamierza zrobić w to lato. Spodziewacie się, ze klub odpuści?
Czego. DMa z prawdziwego zdarzenia, przyszłego kozaka na CB do gry w parze z Quansahem za 3/4 lata, perspektywicznego LO i kogoś do ofensywy z potencjałem na klasę Salaha.
Edit. Zobaczymy. W 2022 zrobili maniane z CM. W tamto okienko zrobiono maniane z CDM oraz nie kupili młodego CB.
O ile myśle, że ŚO przyjdzie i może nawet powalczą o tego Yoro o tyle nie wierze w porządnego CDM. Nie jestem skautem ale pakiet który ja bym chętnie zobaczył u nas to Yoro, Hincapie, Ugarte i Musiala.
Na razie ciężko wyrokować co chce klub. Pojawiają się plotki z różnych źródeł dosłownie na każdą pozycję. Wszyscy zdają sobie sprawę jakie mamy braki i gdzie powinniśmy się najbardziej skupić. Ale na razie nie ma żadnych ruchów, mam nadzieje że te okienko będzie 2018 roku, a nie np. 2022 lub 2023 które były przeciętne. Chciałbym coś wiedzieć, ale wygląda na to, że wielu dziennikarzy zostało odciętych od informacji.
O rok 2022 miej pretensje do Kloppa, bo Edwards chciał przebudować środek pola.
Dla Liverpoolu do pelni szczęścia potrzeba 2 transferów, śo i spd. Inne transfery nie są potrzebne, tylko gdy Liverpool sprzeda kogos to trzeba ofc kupic zastepstwo. Jesli chodzi o ŚO to najlepiej lewonoznego ktory moze grać na LO i wtedy mozna na spokojnje pożegnać sie z Kostasem.
A to juz zalezy czym jest prlnia szczescia. Jezeli to jest walka o top 6 to owszem.
15mln za rezerwowego bramkarza? W życiu tyle nie wydadzą. Fabiański ma kontrakt do czerwca, jeszcze nie przedłużył z WHU, więc może…
Nie śledzę tego wątku na bierząco, bo musiałbym rzucić swoją pracę na pełny etat, żeby to ogarnąć. I naszła mnie taka myśl, że pomocne byłoby, gdyby do tematu (np w głównym poście) można było przypiąć listę zawodników, z którymi jesteśmy łączeni (oczywiście wziąwszy pod uwagę poważniejsze źródła) - tak w celach czysto informacyjnych, żeby mieć pojęcie, którzy piłkarze do Liverpoolu nie przyjdą.
Szczególnie Ci łączeni z Realem, o których my też składamy zapytania.
Co do Adriana, to dobrze, że odchodzi. Najwyższy czas, żeby Liverpool w końcu kupił młodszego bramkarza z miejscem na rozwój, lub dał szansę komuś z Akademii. Gdyby Adrian sam nie chciał odejść, to z pewnością dostałby kolejne przedłużenie na rok - byleby tylko LFC nie musiał niepotrzebnie kupować bramkarza.