Rozważania transferowe (dyskusja)

Juz widzę te kolejki po Nata za 10 mln funciaków…

3 polubienia

z tego co czytałem to my go wyceniamy na 7.5mln. czyli za 5 fajnie jakby poszedl. Swoją drogą ciekawe ile my dostajemy za te wypożyczenia.

Dziękuję serdecznie za taki wpis, fajnie przeczytać coś konkretnego, w dobrej skróconej formie, wśród tego syfu.

2 polubienia

Czyli wyląduje w City :grin::see_no_evil:

Liverpool przyspieszył rozmowy w sprawie podpisania kontraktu z Riccardo Calafiori tego lata. Już odbyły się rozmowy między Liverpoolem a Bolonią.
Informacja wyszła od corrierebologna — jednej z najbardziej wiarygodnych „i najstarszych jeśli nie najstarszych” gazet we Włoszech.
https://x.com/LFCTransferRoom/status/1804466883917390203

6 polubień

Super info, ale ta kwota mi nie pasuje. Gdzieś czytałem, że Bologna chce min. 40 mln. Jeśli dobrze pamiętam to było w kontekście transferu do Juventusu - może krzyknęli zaporową cenę, bo wkurzyło ich odejście Motty. Idealnie byłoby włączyć do deal’u naszego rudego Holendra skoro Bologna się nim interesuje.

1 polubienie

I tak zapewne będzie. Klub dołoży Rudego do transferu. Wilk syty i owca cała.

Występy Kalafiora przykuły uwagę Liverpoolu i innych klubów z PL:

https://x.com/AnfieldEdition/status/1806391985789710486?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^tweet|twtr^true

Bajki na resorach, nie będzie żadnego Calafioriego, fajnie że jakaś gazetka pisze o naszym zainteresowaniu, ale za miesiąc będzie biegał w koszulce Juve i radzę się z tym pogodzić

2 polubienia

Zaś oni przecież mieli Yoro brać…

image

Po początkowym planie zatrzymania Riccardo Calafioriego, Bolonia uważa, że ​​będzie to prawie niemożliwe.
Juventus ma zielone światło na zawodnika od maja, ale nadal nie ma porozumienia.
Do gry wkraczają kluby z Premier League.
https://x.com/FabrizioRomano/status/1806435026944278708

Ten Romano jak coś napisze to wow, teraz ja apropos kvichy, wiliamsa, kimicha, rabiota i innych -będzie ciężko ich zatrzymać, uwaga uwaga kluby z PL wkraczają do gry, kurde może też spróbuje;) HERE WE GO uwaga będzie transfer kogo - Jeszcze nie wiem, kiedy - niewiadomo, ale bedzie i to taki że ło jezu…;))))

3 polubienia

Z wątpiącego stań się wierzącym :wink:

No i pewnie wezma, ale takie zrodla i gazetki zawsze musza wymyslic jakies glupoty, a najbardziej klikalne sa te o pilkarzach, o ktorych jest obecnie glosno. Za chwile tego Gruzina beda laczyc z polowa Europy, juz zaczeli w zasadzie.

Zreszta - gdzie my tego Calafioriego niby zmiescimy? Przeciez my juz polowe skladu Sportingu wykupilismy, zawodnikow, ktorzy przyszli za naszym nowym trenerem, Rubenem Amorimem. No i jeszcze mamy zaklepaną czwórke z Feynordu wiec juz w ogole - bez szans.

1 polubienie

Ogólnie trochę mnie zastanawia jedno. Odeszło kilku graczy i żebyśmy w nocniku nie zostali bo ławka mała a jak ktoś wypadnie to będzie problem. Ciekawi mnie czy kupimy Obrońcę i szustke tylko czy w ogóle ktoś przyjdzie :face_with_raised_eyebrow:

ja wiem , że my mało transferów robimy i zawsze spóźnieni. Ale troche wiary. Dopoki większość reprezentacji gra w Euro i Copa to my tych transferów nie zrobimy.

Calafiori, rayan aint nouri, frimpong, top dmf, musiała/wirtz/Williams/kvicha/Bakayoko. Jeśli tak wyglądało by nasze okienko to chyba bym dostał tyle endorfiny że starczyłoby na 2 lata.

Out
Tsima 15
Kelleher 25
Berg 20
Diaz 60

1 polubienie

Hallo, wstawaj :grin::grin::grin: to nie FUT

Teoretycznie okienko otwiera się za 3 dni. Wszyscy poważni gracze uczestniczą w euro lub copa america. Nawet jeśli kluby z nimi negocjują to te informacje nie wyjdą, bo to może źle wpłynąć na na grę ich zespołów.

Czy ktoś z naszych rywali (arsenal, man city, man utd) dokonał już jakiś transferów?

My potrzebujemy dwóch zawodników (środkowy obrońca i defensywny pomocnik). Przyjście każdego kolejnego zawodnika wiąże się ze odejściem obecnego: Kelleher, Tsimikas, Diaz, Salah, Gravenberch. Moim zdaniem odejdzie Kelleher i Tsimikas. Czyli dokonamy 4 transferów. I wtedy będzie to super. okienko.
A kto przyjdzie do nas? Na pewno nie Ci, o których się aktualnie pisze. Klub ma trochę bardziej rozwiniętą obserwację zawodników niz przeciętny użytkownik tego forum (euro, copa oraz transfermarkt)

2 polubienia

Jeszcze by cie ta endorfina zabila, juz tam sie nie martw - klub zadba o Twoje zdrowie i nie kupi nikogo z wymienionych. :smiley:

A tak powazniej - jezeli kupimy bardzo dobrego (teraz) lub bardzo perspektywicznego srodkowego obronce i bardzo dobrego DMFa to ja bede ultra zadowolony i okienko przekroczy moje najsmielsze oczekiwania.

To czego realnie oczekuje to 1 transfer do podstawy CB/DMF z sredniej polki i 1 na lawke (doswiadczony lub mlodzik). Teraz nie ma co sie podniecac, do konca Euro pewnie zadnych wiekszych transferow nie bedzie.

1 polubienie

Znając Liverpool to transfer dm nie zobaczymy i bedziemy skazani na Endo. Gdyby przyszedl do nas Calafiori mógłby wtedy odejsc Tsimi i na LO bylby Robertson i awaryjnie Gomez, ktory w tamtym sezonie mial swoje najlepsze mevze na LO i byłby Calafiori ktory tez moze grac na LO