Juz widzę te kolejki po Nata za 10 mln funciaków…
z tego co czytałem to my go wyceniamy na 7.5mln. czyli za 5 fajnie jakby poszedl. Swoją drogą ciekawe ile my dostajemy za te wypożyczenia.
Dziękuję serdecznie za taki wpis, fajnie przeczytać coś konkretnego, w dobrej skróconej formie, wśród tego syfu.
Czyli wyląduje w City
Liverpool przyspieszył rozmowy w sprawie podpisania kontraktu z Riccardo Calafiori tego lata. Już odbyły się rozmowy między Liverpoolem a Bolonią.
Informacja wyszła od corrierebologna — jednej z najbardziej wiarygodnych „i najstarszych jeśli nie najstarszych” gazet we Włoszech.
https://x.com/LFCTransferRoom/status/1804466883917390203
Super info, ale ta kwota mi nie pasuje. Gdzieś czytałem, że Bologna chce min. 40 mln. Jeśli dobrze pamiętam to było w kontekście transferu do Juventusu - może krzyknęli zaporową cenę, bo wkurzyło ich odejście Motty. Idealnie byłoby włączyć do deal’u naszego rudego Holendra skoro Bologna się nim interesuje.
I tak zapewne będzie. Klub dołoży Rudego do transferu. Wilk syty i owca cała.
Występy Kalafiora przykuły uwagę Liverpoolu i innych klubów z PL:
Bajki na resorach, nie będzie żadnego Calafioriego, fajnie że jakaś gazetka pisze o naszym zainteresowaniu, ale za miesiąc będzie biegał w koszulce Juve i radzę się z tym pogodzić
Zaś oni przecież mieli Yoro brać…
Po początkowym planie zatrzymania Riccardo Calafioriego, Bolonia uważa, że będzie to prawie niemożliwe.
Juventus ma zielone światło na zawodnika od maja, ale nadal nie ma porozumienia.
Do gry wkraczają kluby z Premier League.
https://x.com/FabrizioRomano/status/1806435026944278708
Ten Romano jak coś napisze to wow, teraz ja apropos kvichy, wiliamsa, kimicha, rabiota i innych -będzie ciężko ich zatrzymać, uwaga uwaga kluby z PL wkraczają do gry, kurde może też spróbuje;) HERE WE GO uwaga będzie transfer kogo - Jeszcze nie wiem, kiedy - niewiadomo, ale bedzie i to taki że ło jezu…;))))
Z wątpiącego stań się wierzącym
No i pewnie wezma, ale takie zrodla i gazetki zawsze musza wymyslic jakies glupoty, a najbardziej klikalne sa te o pilkarzach, o ktorych jest obecnie glosno. Za chwile tego Gruzina beda laczyc z polowa Europy, juz zaczeli w zasadzie.
Zreszta - gdzie my tego Calafioriego niby zmiescimy? Przeciez my juz polowe skladu Sportingu wykupilismy, zawodnikow, ktorzy przyszli za naszym nowym trenerem, Rubenem Amorimem. No i jeszcze mamy zaklepaną czwórke z Feynordu wiec juz w ogole - bez szans.
Ogólnie trochę mnie zastanawia jedno. Odeszło kilku graczy i żebyśmy w nocniku nie zostali bo ławka mała a jak ktoś wypadnie to będzie problem. Ciekawi mnie czy kupimy Obrońcę i szustke tylko czy w ogóle ktoś przyjdzie
ja wiem , że my mało transferów robimy i zawsze spóźnieni. Ale troche wiary. Dopoki większość reprezentacji gra w Euro i Copa to my tych transferów nie zrobimy.
Calafiori, rayan aint nouri, frimpong, top dmf, musiała/wirtz/Williams/kvicha/Bakayoko. Jeśli tak wyglądało by nasze okienko to chyba bym dostał tyle endorfiny że starczyłoby na 2 lata.
Out
Tsima 15
Kelleher 25
Berg 20
Diaz 60
Hallo, wstawaj to nie FUT
Teoretycznie okienko otwiera się za 3 dni. Wszyscy poważni gracze uczestniczą w euro lub copa america. Nawet jeśli kluby z nimi negocjują to te informacje nie wyjdą, bo to może źle wpłynąć na na grę ich zespołów.
Czy ktoś z naszych rywali (arsenal, man city, man utd) dokonał już jakiś transferów?
My potrzebujemy dwóch zawodników (środkowy obrońca i defensywny pomocnik). Przyjście każdego kolejnego zawodnika wiąże się ze odejściem obecnego: Kelleher, Tsimikas, Diaz, Salah, Gravenberch. Moim zdaniem odejdzie Kelleher i Tsimikas. Czyli dokonamy 4 transferów. I wtedy będzie to super. okienko.
A kto przyjdzie do nas? Na pewno nie Ci, o których się aktualnie pisze. Klub ma trochę bardziej rozwiniętą obserwację zawodników niz przeciętny użytkownik tego forum (euro, copa oraz transfermarkt)
Jeszcze by cie ta endorfina zabila, juz tam sie nie martw - klub zadba o Twoje zdrowie i nie kupi nikogo z wymienionych.
A tak powazniej - jezeli kupimy bardzo dobrego (teraz) lub bardzo perspektywicznego srodkowego obronce i bardzo dobrego DMFa to ja bede ultra zadowolony i okienko przekroczy moje najsmielsze oczekiwania.
To czego realnie oczekuje to 1 transfer do podstawy CB/DMF z sredniej polki i 1 na lawke (doswiadczony lub mlodzik). Teraz nie ma co sie podniecac, do konca Euro pewnie zadnych wiekszych transferow nie bedzie.
Znając Liverpool to transfer dm nie zobaczymy i bedziemy skazani na Endo. Gdyby przyszedl do nas Calafiori mógłby wtedy odejsc Tsimi i na LO bylby Robertson i awaryjnie Gomez, ktory w tamtym sezonie mial swoje najlepsze mevze na LO i byłby Calafiori ktory tez moze grac na LO