A skąd takie informacje?
Gdzie o tym przeczytałeś? Ja tylko czytałem o tym, że jego papa opowiada historie o tym, że Luis marzy o grze w Barcelonie. I to wszystko. Może to gra na podpisanie nowego kontaktu a może na odejście z klubu, ale nigdzie nie spotkałem się z informacją “żeby palił za sobą mosty”.
Sporo plotek i starych wieści, ten o Gordonie sprzed dwóch tygodni.
Koopmeiners? Podoba mi się to jak gryzie i nie odpuszcza. Generalnie możnaby powiedzieć że to jest taki kompletny pomocnik, tylko nie wybitny. Sprzedać Gravenbercha do Turcji, a ściągnąć Koopmeinersa. Spoko.
Tylko pytanie czy nie bardziej potrzebujemy 6?
Cieszyłbym się na ściągnięcie Holendra ale nie wiem czy miałby nas jakoś zbawić szczególnie.
PS. Liczby robi dobre.
Ponoć nie jesteśmy Hincapie zainteresowani. Dzień dobry - Sepp van den Berg
Latwo powiedziec. Znalezienie takich frajerow na rynku bedzie bardzo trudno. Trzeba sie spodziewac, ze Gravenberch zostanie u nas do konca kontraktu. Nikt go raczej chcial nie bedzie bo to poziom na League One, a i jemu nie bedzie zalezalo by odchodzic przy tych zarobkach.
Przyjdzie jakis Van Den Berg jako ‘nowy transfer’, albo nikt. Wydaje sie, ze klub nastawia się na istotne wzomcnienie DP i jezeli bedzie dobra okazja to LS, na nic wiecej nie ma raczej co liczyc.
Również się obawiam, że Leny Yoro to był nasz jedyny sensowny plan na tą pozycję. Szkoda. Hincapie nie jest jakiś wybitny ale jego transfer pozwoliłby na rozważenie sprzedaży Tsimikasa. W odróżnieniu od bardzo długo granego przez media Inacio, na LO radzi sobie bardzo dobrze po tym co widziałem w meczach w których grał na tej pozycji. 11ki by nie wzmocnił ale kadrę już na pewno.
Holender to 6, ale może grać wyżej, co pokazuje w Atalancie. Uniwersalny zawodnik, idealny do gry w pivocie.
@z_lotu_ptaka Zdecydowanie. Jedynym transferem można by obsadzić 6,8 i 10. Dałoby to sporo opcji Slotowi.
Czyli mógłby być taką nowoczesną 6?
Ciekawe.
Z całym szacunkiem, już mamy pół pomocy uniwersalnych pomocników. Teraz potrzeba absolutnego profesora na DM a nie kolejnego MacAllistera (pod względem uniwersalności).
@Hmmmmmm chcesz powiedzieć, że Mascherano, Busquests, Kante czy Fabinho ograniczali możliwości taktyczne?
Moim faworytem od ponad roku niezmiennie jest Manuel Ugarte. Kiedy MacA z Szobo i TAA będą grali na fortepianie, ten gość będzie pilnował, żeby nasz wielki Virgil nie musiał się przesadnie pocić co mecz w defensywie. Oglądałem go w Sportingu, oglądam go w kadrze Urugwaju i o Jezu jaki to jest bulterier
2 @Hmmmmmm Klopp cisnął na unowersalność ale tylko z Ginim, Hendo i Milnerem siadło mu to idealnie. Szobo, Gakpo czy Mac mocno na tym tracili. Szobo popadł w apatie na boisku, Mac pół roku marnował swój potencjał na DM a Gakpo śpiewał “co ja robię tu” na 8ce. Sorry ale to było marnowanie potencjału wymienionej 3ki. Klopp jest wybitnym trenerem ale z uporem maniaka twierdzę, że zasiedział się dwa sezony za długo gdyż trochę stracił koncepcję na to wszystko.
I przede wszystkim. Kloppa już nie ma. Jest Arne Slot, za kilka miesięcy dowiemy się jaką on ma wizję na drużynę.
Tylko taki profesor na 6 ograniczy możliwości taktyczne, bo chłop będzie umiał grać tylko na defensywie. Knopers jest lepszy od Macca na 6. Rozegrał dużo więcej meczów na tej pozycji.
Zobaczymy jak to Slot poukłada, ale jeśli faktycznie otworzyła się furtka na Holendra, to może warto z niej skorzystać.
@CzerwonyBartek w pewnym sensie tak. Każdy piłkarz wyspecjalizowany w danej pozycji ogranicza taktycznie. Za wyjątkiem bramkarza. Klopp akurat mocno cisnął na uniwersalności piłkarzy, bo tego też wymaga nowoczesny futbol.
Jeśli to prawda to niech leci.
Też tak uważam. Zostanie Holender jako 4 stoper. Nie jest to głupie rozwiązanie. Mamy Van Dijka, Konate, Quansaha, Van Den Berga i od biedy Gomeza. Nie ma dramatu. Ważne żeby odpowiednio zarządzać czasem gry Konate.
Moim zdaniem do klubu przyjdzie obrońca, ale będzie to LB do rywalizacji z Robertsonem. Mój typ to Ait Nouri Mamy dobre relacje z agencją reprezentującą Algierczyka i byłby to transfer bardzo w stylu FSG. Umiejętności, profil zawodnika, kwota w okolicy 30-40 mln - wszystko się zgadza.
Odrzuciliśmy ofertę w wysokości 5 mln za Phillipsa. Nie mam pojęcia dlaczego to zrobiliśmy. Za chwilę się okaże, że nikt go nie będzie chciał i skończy na kolejnym bezsensownym wypożyczeniu.
https://x.com/AnfieldEdition/status/1810285820261068927
Do sztabu Slota dołączy nowy człowiek - Aaron Briggs. CV dosyć imponujące:
• Wolfsburg assistant manager
• Performance manager of Youth at Man City
• Man City U23 assistant manager
• Man City match analyst
• Monaco match analyst
• Monaco assistant manager
• Monaco head of methodology
Szkoda, bo jeśli mamy coś zarobić na Holendrze to teraz jest najlepszy moment. Raczej nie będzie to nasz podstawowy środkowy obrońca przez co jego wartość będzie spadać.
Ewentualny transfer Śo mógłby zablokować rozwój Quensaha, któremu kibicuje, żeby był naszym podstawowym zawodnikiem na lata.
Może lepiej jednak poczekać sezon i dowiemy się czy będziemy musieli kupić dwóch czy jednego stopera.
Okienko powoli się rozkręca i na dniach powinniśmy znać pierwsze ruchy. Ciekawi mnie czy to zainteresowanie Gomesem jest na serio.
Ciekawe czy szykują wyprzedaż czy może nowe koszulki będą największą mozaiką stworzoną z logo sponsorów?
Być może masz rację i Slot będzie preferował speców na swoich pozycjach, a nie jak Klopp. Pożyjemy zobaczymy.
Ale co jest ciekawe? Transfer Yilmaza? Chłopak się wyróżniał na tym Euro, nie powinien być zbyt drogi i nie będzie marudził na rolę zmienika Salaha. Turcy mają ciekawą ofensywę - Guler, Yilmaz, Yildiz, Kocku.