Rozważania transferowe (dyskusja)

Całą czwórkę plesse :star_struck:

E.
Chociaż dwóch (Ederson, Hincapie).

2 polubienia

Marzenie :smiley:

Zobaczymy co będzie. Ederson mi się marzy od ponad roku.

Bakayoko - nie mam przekonania, wolałbym chyba Kubo.

Hincapie - tutaj może być crack na lata.

Grodon? zapraszamy Pana :smiley:

Wygląda na to, że to co zostało zaplanowane wchodzi w fazę realizacji lub już jest realizowane (pewnie dowiadujemy sie o wszystkim z co najmniej kilku dniowym opóźnieniem). Widać także ruch wewnątrz klubu i pewnie pożegnamy kilku zawodników (Morton, Carvalho, Berg?, Gomez?, Endo? + kilku zawodników którzy nie zrobili furory w akademii). Spina sie to z tym co mówił Slot i Hughes. Oczywiście czekamy na konkretny, ale wygląda na to, że po nudnym i frustrującym lipcu czeka nas intensywny i ekscytujacy sierpień.

Przecież to jest zawodnik, który pasuje do grania Kloppa a nie Slota. Byłbym bardzo zaskoczony gdyby tutaj przyszedł

1 polubienie

A gakpo? Jota? Nunez(też tam grywał). Ciężko uwierzyć że mając jednego średniego dmf lub 1.5 lewego obrońcy pójdziemy po kolejnego skrzydłowego. Trzeba czekać okienko będzie trwało jeszcze mnóstwo czasu.

1 polubienie

[@davidlynchlfc]

Liverpool are prepared to compromise to some degree on the fee for Joe Gomez given his years of service. He won’t be just given away, so the ball is firmly in the court of suitors.

A Gakpo to bezjajeczny przeciętniak, który nie potrafił wygrać rywalizacji z Diazem. Jota ma kruche zdrowie i raczej jest postrzegany jako środkowy napastnik. Nunez to środkowy napastnik.
Idąc tym tokiem rozumowania nie potrzebujemy DMa, bo mamy Endo i Bajcetica a Mac Allister i Jones też mogą tam zagrać.
Zawodnika na lewą obronę na juz. Robertson nie ma racji bytu w systemie Slota.

Tak długo aż? Oglądałeś jak grał zanim przyszedł sezon wałkowania ekipy pożegnalnej Kloppa i cudu Xabiego?

Moja lista marzeń to wyglądała by tak :smiley:

1. Kimmich - duże nazwisko, świetny rozgrywający, grywa na PO więc mógłby się z TAA zmieniać pozycjami. Dobre strzały z daleka ogólnie najwyższa półka jak chodzi o klasę sportową ale za pół roku będzie miał 30 lat oraz ma wysokie wymagania finansowe.

2. Ugarte - genilany przecinak. Bardzo zadziorny, taki typowy pitbull na DM. Tylko no właśnie w rozegraniu nie jest wybitny więc u Slota byłby trochę klocuszkiem z innego pudełka

3. Ederson - no co tu dużo mówić, chłop był centralną postacią drużyny która zagryzła Liverpool Kloppa i Leverskusen Xabiego. Zamęczyli jak pies kaczkę. Potrafi strzelić, potrafi podać, potrafi przesunąć się z piłką wyżej pod naciskiem.

Gordon, Ederson i Hincapie i byłbym cholernie zadowolony. No i oczywiście nowe kontrakty dla TAA i VVD.

1 polubienie

Gdyby przyszedł Gordon, to wolałbym chyba opchnięcie Diaza i zostawienie Fabio.

1 polubienie

Mi od finału ligi Europy

Na barcelone to on ponoc kupke zrobil.

Dla mnie to jest wniosek, że Endo się nie sprawi u Slota. A jak dodamy do tego analizę gry w sparingu to wszystko zaczyna się składać w całość.

1 polubienie

“Piero Hincapie (CB) Interest of Nottingham Forest will go nowhere. Scouted and rejected by Spurs as not being ready for the Premier League”

Także możecie go skreślić z listy życzeń

Zostaw swoje fantazje dla siebie. Gakpo to lider reprezentacji Holandii i krok strzelców mistrzostw Europy a nie 7 skrzydłowy reprezentacji Anglii. Śmieszny jest umniejszając każdemu zawodnikowi lfc a gracze obcego zespołu to bogowie.

Naprawdę myślisz że Liverpool kupi 3 lewoskrzydłowego nie mając pół dmf bravo.

1 polubienie

Ja tam nadal wolę zawodnika, który dobrze w klubie a nie w reprezentacji. Jesteś kibicem LFC czy Oranje? Generalnie Twój sposób myślenia jest śmieszny, bo swoją opinię nt. Gakpo opierasz na podstawie występów w reprezentacji. A sugerowanie się wyborami angielskiego wuefisty jest niepoważne. Wg. Southgate Trent jest 3 wyborem na LB i 3-4 w pomocy. Czy to oznacza, że Trent jest słaby?

1 polubienie

SEB myśle, że za dużo fantazjujesz na temat transferów, dlatego potem śnią Ci się w nocy. Być może, ze zwinnymi latynosami jest podobnie :wink: A matki Mbappe tam nie było przypadkiem?

1 polubienie

Gini który był u nas średniakiem do bólu, w Kadrze się wyróżniał i strzelał i asystował. A u nas był 12 spowalniał wszystko i grał na alibi

Zgodziłbym się z tym twierdzeniem do sezonu 2019/2020 od tamtego momentu dołował, a sezon pandemiczny miał koszmarny. Był tak pressował, że piłkarze którzy nie byli od tego więcej odbierali i przechwytywali piłki i więcej skoków pressingowych robili w tym czasie. Strasznie przeciętny i nijaki piłkarz który miał momenty i z każdym sezonem grał co raz słabiej. Sam fakt, że przez 3 lata miał mniej asyst niż Alisson XD

1 polubienie

Myślę, że przesadzasz. Po prostu miał inne zadania. W Holandii grał jako ofensywny zawodnik a u Kloppa był wykorzystywany jako maszyna do pressingu i człowiek, który zabezpieczy środek pola.

1 polubienie

Tymczasem pół kadry Nottingham to jakieś gowno transery zrobione chyba przez szwagra właściciela jak popił w sobotę…

Typ z resztą Bayeru zjadł Bundesligę na śniadanie i doszedł do finału LE. Ale wiadomo jest za słaby na 17 zespół premier league. Przecież to brzmi jak absurd. A Totteham też nie jest dobrym wyznacznikiem.

1 polubienie

Wijnaldum Na pewno nie był takim nijakim piłkarzem jakiem go widzimy po pobycie w Liverpoolu. W Newcastle kiedy było słabe zanotował grając jako pomocnik 11 bramek. Poza tym latach kiedy grał w PSV był niesamowity. Wiem co mówię, bo oglądałem go regularnie. Ligę Holenderską i Portugalską śledziłem w miarę na bierząco.

@Ziaja oczywisocie że ważne jest to co w danym okresie dotyczącym naszego klubu oraz dalsze losy gdzie nie nawiązał do formy z początków kariery. Natomiast potencjał był. Naprawdę spory. Może angielska zwyczajnie okazała się za szybka albo nogi nosiły najlepiej w młodości. Jednak profesjonalna kariera to mrowie kumulujących się drobnych i większych uszkodzeń. Każdy organizm reaguje inaczej co idealnie widać po Dele Alli który sufit miał na poziomie największych gwiazd.