To może oznaczać, że planują już rozdysponowywać fundusze z Gordona?
Ziaja ty jesteś odklejony totalnie od rzeczywistości.
Mój człowiek Ziaja.
Co do Gordona bo tylko o nim sie rozmawia. Totalnie nie rozumiem tego transferu jezeli mialoby do niego dojsc… wiec w Liverpoolu wszystko w normie. Pukałem sie po glowie jak sciagali Gakpo bo byl zwyczajnie niepotrzebny (nadal nie jest), a mielismy potężną dziure w srodku (nadal mamy). Ale w zyciu nie wpadlbym na to, ze teraz znowu sciagniemy jakiegos LS nadal majac dziure w srodku. Wyglada mi to na taki transfer w stylu Liverpoolu - moze i nie jest to topowy zawodnik, ale za to bardzo drogi i na pozycje, ktora jest u nas nienajgorzej obsadzona. xD
Ogolnie, gdybysmy mieli w planach wydanie np. 600 milionow na wzmocnienia to pewnie bym sie cieszyl bo wydaje mi sie, ze Gordon bedzie lepszy i od Diaza i od Gakpo. No, ale raczej tyle nie mamy i fajnie jakby ktos tam pomyslal o wzmocnieniu CB/LB/DM/CF/RW najpierw. No, ale dobra tam w sumie.
A nie było czasem odwrotnie? Że to Newcastle chciało nam sprzedać Gordona ale w transakcje włączyć Quansaha?
Ziaja, na 100% był temat Quansaha, ale lfc z miejsca odrzucił ta propozycję. Jednak innym sposobem zaliczyli ,testy finansowego fiar play, i temat Gordona ucichł.
Nie! Po prostu staram się patrzeć na zawodnika szerzej. Gordon miał w seniorskiej piłce 3 sezony
1 słaby
2 fatalny
3 dobry/bardzo dobry
W reprezentacji również nic nie znaczy, choć konkurencja dość dużą. Zanim go kupimy to analizuje wszystko. Test ok też dość jasno mi mówi że jest to typowy zawodnik z kontry co potwierdza fakt że kiedy Newcastle grało świetnie i zajelo nasze miejsce w top 4 to on grał fatalnie i strzelin4 gole i 0asyst. Natomiast kiedy Newcastle dolowalo i grało szarpany futbol więcej z kontry czy po przechwycie to Gordon prezentował się świetnie. To dalej rozwojowy zawodnik i możemy optymistycznie wierzyć że będzie się ok jeszcze rozwijał i będzie to prime Ronaldinho ale jego dotychczasową kariera pokazuje że nie musi to być pewne.
A nie Gomeza czasem?
Wijnaldum i Hendo byli tak źli że nimi wygraliśmy ligę mistrzów i premier league a bez nie. Klopp ich uwielbiał ale jakiś Ziaja wie lepiej.
Manę też później sobie w Bayernie nie poradził.
Wijnaldum lądował sporo i wszędzie tylko nie u nas. Bo po prostu miał inne zadania, no ale to nie pasuje do tezy.

Wyglada mi to na taki transfer w stylu Liverpoolu - moze i nie jest to topowy zawodnik, ale za to bardzo drogi i na pozycje, ktora jest u nas nienajgorzej obsadzona. xD
Wy jesteście niesamowici. Najpierw płacz, że nie ma transferów. Teraz problem, że transfer w stylu LFC i Gordon za drogi. Chciałem zauważyć, że bardzo kłóci sie to z #FSGOUT. To chcecie w końcu, żebyśmy wydawali dużo na zawodników, których klub ceni i traktuje priorytetowo? Zdecydujcie się.
Transfer na lewe skrzydło przecież nie wyklucza transferu do środka pola czy na obronę. I proszę Was skończcie z tym, że lewa strona jest dobrze obsadzona. Od odejścia Mane nie ma tam odpowiedniej jakości.

Wy jesteście niesamowici. Najpierw płacz, że nie ma transferów. Teraz problem, że transfer w stylu LFC i Gordon za drogi. Chciałem zauważyć, że bardzo kłóci sie to z #FSGOUT. To chcecie w końcu, żebyśmy wydawali dużo na zawodników, których klub ceni i traktuje priorytetowo? Zdecydujcie się.
Transfer na lewe skrzydło przecież nie wyklucza transferu do środka pola czy na obronę. I proszę Was skończcie z tym, że lewa strona jest dobrze obsadzona. Od odejścia Mane nie ma tam odpowiedniej jakości.
Nie, tak jak juz tysiac razy bylo mowione - zamiast walenia kulą w płot i sciagania kogo popadnie za duze pieniadze jak tobie sie marzy to chcielibysmy transferow z jakims sensem, z glową. Tak co by uniknac losu takiej np. Chelsea. Cos zupelnie przeciwnego niz ty. Bo jak widac dla ciebie wazne zeby transfery byly, pal licho jakie, za ile i na jaka pozycje! Wazne zeby byly! Hurra! 5 zawodnik na ta pozycje! Hurra transfery, na co narzekacie hejterzy? xD
Natomiast spokojnie, nie martwie sie tym za bardzo bo i tak nie wierze, ze klub zrobi cos tak absurdalnego (chyba, ze Diaz jest juz gdzies upchniety). No bo bez przesady - robimy fatalne i glupie transfery, ale chyba nie az tak. xD
Oczywiscie, ze lewa strona nie jest dobrze obstawiona. Problem w tym, ze sa inne miejsca obsadzone jeszcze gorzej. A czy nie wyklucza? No klocilbym sie z tym, ze wydanie ~80 baniek na jakiegos Gordona nie wyklucza innych transferow. xD
Co do Gomeza, który wydaję się być bliżej odejścia niż pozostania mam mieszane uczucia. Z jednej strony, gra już u nas parę dobrych lat, wiemy na jakim poziomie potrafi grać. Z drugiej wiemy też jakie kontuzje są za nim, i na pewno w głowie ślad po nich pozostał. Moim zdaniem powinniśmy pozwolić mu odjeść i w jego miejsce ktoś nowy ,świeży, Gomez może już u nas pewnego poziomu nie przeskoczyć. Na środku obrony gra, no nie oszukujmy się solidnie, a w lfc potrzeba czegoś więcej. Na lewej strony gra dobrze, ale tylko w defensywie. W ataku nie daje praktycznie nic. Myślę, że takie odświeżenie na środku obrony wyszłoby na dobre. Jednak w takim wypadku potrzebujemy 2 środkowych a nie tylko 1.
Co do Gordona, to nie wiem sam. Mi nie imponuje jakoś, jednak ma 23 lata, wiec teoretycznie jak na wiek jego rozwój przebiega dobrze i wygląda dobrze. Oferta gomez plus 30mln nie wygląda źle. Wtedy Diaz do Barcy czy innego Psg i mamy kase na DM i SO.

Wijnaldum i Hendo byli tak źli że nimi wygraliśmy ligę mistrzów i premier league a bez nie. Klopp ich uwielbiał ale jakiś Ziaja wie lepiej.
Manę też później sobie w Bayernie nie poradził.
Wijnaldum lądował sporo i wszędzie tylko nie u nas. Bo po prostu miał inne zadania, no ale to nie pasuje do tezy.
Czasem zawodnik pasuje do drużyny, ale po prostu jest przeciętny. Poza tym czytanie ze zrozumieniem się kłania. Zjazd zaczął od sezonu mistrzowskiego gdzie całkowicie przestawiliśmy się na grę pragmatyczną, aniżeli grę wysokim pressingiem, tak graliśmy tylko z czołowymi rywalami. A słabsi rywale cofali się w głąb i akurat Gini często był najsłabszy w tych meczach bo brakowało mu atutu podania i szybkiego podejmowania decyzji w rozegraniu. Nie bez przypadku jest, że jego najlepszy okres piłkarsko to ten gdzie Liverpool grał strasznie ofensywnie i chaotycznie zarazem. Bo było dużo możliwości do zbiórek piłki i walki. A przyjście Fabinho mocno go zluzowało z tej roli bo Fabs bardziej zgarniał te piłki i lepiej rozgrywał przez to Gini stawał się nieprzydatny. Lepiej radził sobie z lepszymi rywalami, bo tam było więcej szans na walkę i nastawienie na przepychanki i zbiórki. Co eksponowało jego atuty. Problem zaczynał się z innymi rywalami. A jak wiemy dla Liverpoolu 90% rywali w tamtym czasie byli po prostu słabsi.
Henderson to w sezonie mistrzowskim to był jednym z najlepszych graczy w lidze XD, także no. Ale już sobie dopisałeś coś czego nie powiedziałem. I kto tu rzuca pod tezę?
Mane? Mane był odchodzi z klubu będąc już w wyraźnym schyłku. Od 2 sezonów siadała mu szybkość i drybling. A przerzucenie go na 9 i zminimalizowanie pojedynków na skrzydło pozwoliło mu na pół roku odżyć.

Przecież ostatni dobry sezon liczbowo to miał 2016/2017 kiedy do nas przyszedł. Od tego czasu ma już 3 kluby i poza Arabią nigdzie nie miał dobrych liczb xD

Klopp ich uwielbiał ale jakiś Ziaja wie lepiej.
Nie wiem, lepiej ale mam taką opinię a nie inną. A Klopp nieomylny nie był. Często był wręcz uparty przez swoje przywiązanie do nazwisk. Gdyby mu Milnera nie wyrzucili to nadal by nim grał. Mimo nie był to już piłkarz na miarę Liverpoolu od paru lat.
I nie chodzi mi też żeby komuś tu umniejszać, tylko po prostu były zawsze pola do poprawy mimo że graliśmy niemalże perfekcyjnie to nigdy to nigdy nie potrafiliśmy odpowiednio zareagować. W City kończył się Sterling, Bang sprzedany, w Liverpoolu kończył się Gini, trzymamy go do wygaśnięcia kontraktu. A potem nie ma transferów i ciułamy każdy grosz.
Nie to ty nie rozumiesz. To jest Liverpool 19 mistrzostw Anglii i 6lig mistrzów. My chcemy tu topowych gości. Którzy od najmłodszych lat ciągną swoj zespoły jak musiała wirtz, czy kvara, olise. Nie chcemy tu Anglików którzy na 3 sezony mieli tylko jeden dobry i w reprezentacji są 5 kołem u wozu a ich bilans w lidze mistrzów to 6meczy 0goli i 0 asyst.
Jeszcze rok temu był płacz że Judę tu nie trafia a teraz mamy się cieszyć że klub kupuje nam reinkarnacje Stewart downinga?

Nie, tak jak juz tysiac razy bylo mowione - zamiast walenia kulą w płot i sciagania kogo popadnie za duze pieniadze jak tobie sie marzy to chcielibysmy transferow z jakims sensem, z glową. Tak co by uniknac losu takiej np. Chelsea. Cos zupelnie przeciwnego niz ty. Bo jak widac dla ciebie wazne zeby transfery byly, pal licho jakie, za ile i na jaka pozycje! Wazne zeby byly! Hurra! 5 zawodnik na ta pozycje! Hurra transfery, na co narzekacie hejterzy? xD
Przecież to wy chcieliście transferów 1 lipca mimo iż w klubie zmienił się trener, dyrektor sportowy i szef skautów. I od miesiąca płaczecie, że nie ma transferów. Gdzie transfery? Wszyscy kupują tylko nie Żydzi z FSG. Tak, poproszę o 5 zawodnika na pozycję, jeśli ci ktorzy są się nie sprawdzają. I nie mamy 4 zawodników na LW tylko 2, bo Jota i Nunez są napastnikami. Równie dobrze mógłbym napisać, że mamy 6 pomocników i nie potrzebujemy DMa.
Gordon ma wszystko to co powinien mieć potencjalny zawodnik LFC.
- doświadczenie
- liczby
- wszechstronność
A dodatkowo ma status HG i co najważniejsze chce tu grać.
Osula gra głownie na środku napadu (choć może też na lewym skrzydle) i został ściągnięty prawdopodobnie dlatego ze Wilson niedawno nabawił się kontuzji pleców

Nie to ty nie rozumiesz. To jest Liverpool 19 mistrzostw Anglii i 6lig mistrzów. My chcemy tu topowych gości.
I dlatego propsujesz Gakpo, który jest za słaby żeby wygryźć ze składu Diaza?
Zgadzam się z tobą że było pole do poprawy i on jest zawsze tak jak nie ma graczy idealnych. Ja pewne rzeczy w tym zdaniu uprosicolem bo ty pisze o słabości wijnalduma mnóstwo ludzi pisze jaki to Hendo był słaby i człowiek dochodzi do wniosku z emu to mistrzostwo zrobiliśmy w 5 graczy. Wijnaldum miał mnóstwo atutów i do koncepcji kloppa pasował. Miał też sporo braku. Kilka rzeczy też wynikała z naszego stylu, ale nie ma przypadku w tym że wygrywaliśmy z nimi w środku bo byli to na tamten czas bardzo dobrzy gracze.
Nie!! Napisałem że żeby kogoś ściągnąć znając naszy właścicieli muszą oni kogoś sprzedać żeby ściągnąć. Gakpo jest solidny nic więcej i sądzę że Gordon też dlatego napisałem że chciałbym piłkarza lepszego. Oczywiście możemy liczyć że Gordon dalej będzie się rozwijał, ale zauważ że takie samo myślenie było z gakpo z ejuz jest dobry a u nas się rozwinie. Z jota podobnie.
Co do joty to nie mówisz prawdy bo i w repie i często u kloppa grał na skrzydle i radził sobie dobrze. Jest to uniwersalny zawodnik. W wilkach grał podwieszonego za jimenezem
Mam dokładnie takie samo zdanie, ale każdy zwolennik fsg pisze ci wtedy. “Robią transfery źle, nie robię też źle”. Ciężko tu wytłumaczyc że bijąc się o najwyższe cele w naszym klubie potrzebni są zawodnicy elitarni a wymiana średniego gakpo/diaza na średniego Gordona przy leju po bombie na dmf to nie jest marzenie rozsądnie patrzących kibiców. Wql jaki tu jest zjazd że rok temu było emocjonowanie się potencjalnym transferem największego talentu Europy Juda i największego talentu na dmf w Anglii caicedo a teraz mamy się cieszyć saga z gordonem
Gordon to bardzo dobry piłkarz i byłby pewnie w czasie wzmocnieniem względem Gakpo i Diaza i być może przyszłością kadry na lewej stronie. Ale obecnie to nie ma sensu bez spieniężenia Gakpo/Diaza. Mamy 4 piłkarzy którzy są wstanie grać na tej stronie. Włącznie z Nunezem. Chcemy wzmacniać pozycje gdzie mamy względne bogactwo, a nie mamy defensywnego pomocnika który potrafi prosto kopnąć piłki pod presją. I sam byłbym zajarany tym transferem, ale my mamy braki w niektórych miejscach takie, że to one mogą decydować o byciu mistrzem/top4.
Jak kupią 6 i ŚO to Gordon może przychodzić i nie będę marudził.