Rozważania transferowe (dyskusja)

Zgadzam się, ale dostałbym jeszcze lewa obronę za tsimikasa i wtedy można kupić Gordona

Agent Tsimikasa szukał transferu dla niego. Sam piłkarz tak średnio chce odejść. Podoba mu się w LFC.
Klub stwierdził, że sprzedając go za kwotę ~20mln nie da rady kupić zastępstwa w jego miejsce.

O tyle dostrzegam potrzebę szukania kogoś na LS, że naprawdę wydaje się, że Diaz się cofa w rozwoju piłkarsko.

Jemu bliżej do jakiegoś spadkowicza, który ściągnął go z 7 zespołu ligi kolumbijskiej za 5 mln, paczkę fajek i skrzynkę lodów kaktus, aniżeli gościa, który przychodził tutaj za 50 baniek.

Wyobrażam sobie jak inaczej mógłby się potoczyć poprzedni sezon, gdybyśmy mieli piłkarza na LS.

Krytykowany Nunez ma o eony większy impakt w naszej grze, aniżeli Diaz. Może Slot go obudzi, ale ofensywnie to jest nasz najsłabszy piłkarz od czasów Benteke (jeżeli chodzi o nominalny skład).

1 polubienie

Nie wiem, w mojej głowie to Gini właśnie był świetny w utrzymywaniu się przy piłce i pracy jako ten który nosi fortepian. Ale zgadzam się że od 2020 roku zaliczał zjazd w dół, no i standardowo odszedł razem z końcem kontraktu co było błędem.

Co go Gordona, albo za tym wszystkim jest jakaś większa sieć naczyń połączonych typu kupujemy Gordona i dorzucamy Gomeza, sprzedajemy Diaza i za pieniądze które mamy sprowadzamy klasowego DM. Albo po prostu w Liverpoolu jest ktoś kto uwielbia mieć na LS bezużytecznych piłkarzy jak Díaz czy Gakpo. Choć Gordon to też nie jest żaden wirtuoz.

Zgadzam się, ale potrzebujemy tam gracza lepszego. Tsimikas jako zmiennik był już słaby, a teraz kiedy możemy się spodziewać że robbo spuści z tonu potrzebujemy kogoś kto go zastąpi. Moja kandydatura to Ryan ait nouri ponoć byłby dostępny za około 40 m. Gracz ograny w pl w idealnym wieku i o kapitalnych umiejętnościach. Chyba że idziemy bardziej w zawodnika grającego defensywnie aby trent mógł wyjść wyżej i zostajemy z 3 stoperów w fazie ofensywnej. Wtedy hincapie i inacio to dobre kandydatury

Najlepszym rozwiązaniem w mojej opinii byłoby ściągnięcie Gordona, zostawienie w klubie Carvalho (6 napastnik) i opchnięcie Diaza który ma w mojej opinii najmniejsze umiejętności z obecnej 5ki.

To jak wytłumaczysz że był lepszy od gakpo skoro jurgen wolał stawiać na Kolumbijczyka?

Timiskas może po prostu wielu trenerom pasować, bo nie ma większych ambicji, jak jest zdrowy i inni są połamani to zagra, jak nie to nie. Nie przeszkadza mu to. Dla wielu trenerów taki zawodnik rezerwowy to skarb. Inna sprawa czy jego poziom przez to nie spada. Bo w zeszłym sezonie, to Gomez był tym lepszym lewym obrońcą. Mimo że tam nie gra.

No ale to tylko moja opinia. Bardziej cenie umiejętności Gakpo i tyle. Dla mnie Diaz oprócz szybkości nie ma nic wyróżniającego się.

1 polubienie

image

Nie no spoko, ja sie z tym zgadzam. Z calej ofensywy to pomimo, ze mamy najlepiej obsadzona pozycje LS… to jest ona najgorsza bo kazdy tam wystepujacy jest przecietny. Tylko, ze w kadrze sa wieksze braki, a jezeli sciagniemy takiego Gordona za 70 czy 80 baniek to jestem praktycznie pewny, ze bedzie to koniec duzych transferow, a zatem brak porzadnego CB i DP i brak porzadnego zastepstwa na LB. Gordon na pewno bylby wzmocnieniem LS i nawet z tym nie dyskutuje, na glowe nie upadlem. Problem w tym, ze wole sredniaka Diaza/Gakpo niz tragicznego Endo na DP. Dlatego powiedzialem - fajny transfer jak planujemy wydac kilkaset milionow. Tylko, ze nie sadze, ze mamy takie plany. :>

4 polubienia

Skoro dwa kluby z Premier League wykluczyły jego transfer bo są spore wątpliwości czy wytrzyma i dostosuje się do intensywności PL to nasz scouting tym bardziej o tym wie skoro obserwowali go od miesięcy. Ich transfery do klubu nie maja nic do tego wątku (akurat dyrektora sportowego NF mają ogarniętego, zobaczcie kogo i za ile sprzedali w tym okienku).

Ja wiem ze tutaj większość ma swoja listę życzeń ale PL to nie FM a o transferze decyduje mnóstwo różnych zmiennych o których większość nie zdaje sobie sprawy. Dajmy na spokojnie popracować Hughes-owi. Klub dobrze wie co robi.

1 polubienie

Masz do mnie pretensje o to co piszę widząc co się dzieje w całym wątku?

Czyli wygląda na to, że wolimy się pozbyć Joe pewnie dlatego, że można dużo więcej za niego wyciągnąć i trzymać Seppa jako opcję nr 4.

1 polubienie

Przecież Gakpo grał fatalnie środek sezonu. Tylko parę meczów pod koniec sezonu miał dobrych. Diaz był nie za dobry, ale i tak lepszy od Holendra. Gdyby Cody grał jak na Euro to na 1000% grałby albo za kolumbijczyka albo za Darwina.

2 polubienia

Czyli ŚO do nas nie przyjdzie? W takim razie LS i DM?

Chociaz moze poza Seppem kogos jeszcze maja na oku cholera wie w sumie.

Czyli jaki wniosek z tego? Musimy zarobić aby móc kupić… Ale niektórzy dalej żyją tym, że jest kasa która nie została przelana na konto Brighton…
Odejdzie Kelleher za ok 20mln może, wiec będziemy mieć ze sprzedaży ok 55mln załóżmy. Czyli na DM. Odejdzie Diaz to będzie może Gordon. Chciałbym sie pomylić…

1 polubienie

Przecież ciągle jest info, że skupiamy się na CB, DM i skrzydle. Nie rozumiem takich komentarzy. To jest dla nas priorytetem i do tego zapewne dąży klub

Chciałem zauważyć że info co chwilę się zmienia a po drugie nie zdziwię się jeśli Gomeza po prostu zastąpimy Seppem i jedyne co to skupimy się na LS i DM.

1 polubienie