Rozważania transferowe (dyskusja)

A gdzie liga argentyńska, gdzie angielska. Jak mamy kogoś stamtąd wyciągać to niech chociaż tam gra. Ciekawe skąd takie gadanie o największym talencie, pokaż mi proszę.
Co do naszych zawodników są 2 lata starsi i od roku u nas grają, a przepaść między Premier League, a dobijaniem się do pierwszej drużyny w Argentynie to jest czuję, że większa niż właśńie między EPL a League One

@PonuryGrabarz
jakiś tweeterowy noname jakich wiele, to żadne źródło.
Grali w League One i uważam, że to i tak bliżej EPL niż właśnie wchodzenie do argentyńskiej drużyny. JEdnak no zobaczymy, jeszcze go nie wzieliśmy, tylko sugeruję, że to raczej nie jest elitarny talent i nie ma co się nim zachwycać.

@PonuryGrabarz ale ja gościa nawet na oczy nie widziałem, więc przytyk bez sensu, po prostu sugeruję, że fakty go nie bronią. Alberto Moreno to przynajmniej grał w Sevilli.

https://x.com/AlbicelesteTalk/status/1791288818403795384

Ale w jego wieku grali w akademii albo na wypożyczeniu w League One.

Z całym szacunkiem wole sugerować się kontem, które zajmuje się argentyńskim futbolem niż zdaniem eksperta z LFC.pl, który w najlepszym wypadku kojarzy nazwisko Solera z Football Managera.
Żeby nie było, że jestem jakimś fanem tego transferu, bo z tego co widziałem to na razie wygląda jak Alberto Moreno.

1 polubienie

Taki random nastolatek z faweli który może się sprawdzi a może nie, to by się przydał na napad, albo prawe skrzydło. Na lewą obrone trzeba kupić kogoś konkrentego, np. Ait-Nouri albo Estupian. To samo z defensywną pomocą, potrzebny jest jakościowy zawodnik do pierwszego składu, a nie kot w worku.

Zresztą od 2 lat jesteśmy bombardowani artykułami o “right playerach” i nagle klub mialby wydać 15 milionów (czyli pewnie polowe budżetu) na losowego chłystka?

6 polubień

TEż mam wrażenie, że nazwisko z tylnej części ciała, a Ci będą bronić bo sobie wymyślili bronienia wszystkiego, co klub wymyśli, nawet jak jest bardzo możliwe, że klub nic w temacie nie zrobił :smiley: Bo żródło to raczej takie sobie.

2 polubienia

kolejny, który nie wie co to są fawele. Noż.
Nie ma transferow źle, jakis ma być, też źle. za chwile moze kupimy kogos za 70baniek - to też bedzie źle, bo za drogi. zawsze jest coś źle.

2 polubienia

Ale tu nie chodzi oto że wiecznie jest źle. To jest to samo co były tutaj dyskusje o wydawaniu dużych pieniędzy. Nikt nie chce wydawać tak głupio jak Chelsea czy United ale żeby nasz klub potrafił to robić bez oglądania każdego funta.

Tak samo jak z piłkarzami nikt nie mówi żeby tutaj same Mbappe przechodziły ale rozumiem że jak się pisze co chwilę o right playerach a dostaje się info że macie tutaj 19 latka z Argentyny co w sumie szału też tam nie robi to może ktoś uważać że nie jest to jednak to.

Takie prawo do posiadania opinii. Żeby też nie było ja lubię jak klub kupuję młode talenty z Ameryki Południowej bo to może się udać ale bardziej jako inwestycja poboczna a nie główna.

4 polubienia

Właśnie o to chodzi, był tu problem ile wydano na Endo. Teraz niby jak mamy wydać podobną kwotę za chłopaka, co wygląda na to, że moglby co najwyżej Japończykowi obuwie wiązać, to będą go na siłę bronić. Bo ma 19 lat i jest z Argentyny…
Tylko że to pewnie fake plotka, puszczona pewnie przez agenta, bo młody dostał szansę na Olimpiadzie. To chcą zrobić na nim interes.

@everlast mogę odbić piłeczkę, bo waszym zdaniem nie można złego słowa powiedzieć o kims takim, żeby plotkę zgasić w zarodku. Chciałem po prostu podkreślić bezsensowność takiego rozwiązania, a się zlecieli obrońcy przegranej sprawy.

to fake plotka ale trzeba płakać. Zamiast poczekać, czy jakies lepsze źrodło to potwierdzi. No i jak ktoś sie przyczepi, to od razu pisać, że ktoś na siłe broni.

1 polubienie

Dokładnie, za tydzień nikt nie będzie pamiętał tego nazwiska. W poprzednim tygodniu były tu podobne kłótnie o Holendra z PSV i Duńczyka z Genoi gdzie też się rozpisywali czy tak czy siak a tematu nie było.

2 polubienia

1 polubienie

Najlepsze jest to ze nikt z nas nic o tym gosciu niewie ale szkoda na niego czasu i pieniedzy :rofl: Legia tak myslala o Lewandowskim i Łks o Paulinho :slight_smile:

1 polubienie

Tylko na jednego Lewandowskiego przypadają setki Ibe’ow, Flaanaganow, Ramseyow, Woodburnow, czy innych Ojo…

Średnio raz na tydzień zaglądam na forum podczas przerwy.
Od chyba 5 lat nie było tutaj żadnego ciekawego okienka transferowego. Chyba tylko po sprzedaży Coutinho realnie się wzmocniliśmy.
Nie wiem na co liczycie byczki xD

1 polubienie

Ostatnie lato było całkiem ciekawe, 4 niemałe transfery, z czego 2 z czapy totalnie :smiley:

Maszyna ruszyła! W tym tygodniu oficjalnie zaczniemy się bliżej przyglądać paru zawodnikom.

28 polubień

Co to?
A to?
A to co?
Co to?
Co to?
A to?
Myślicie, że to dziecko poznaje świat, a to Liverpool szukający Right Playera by na końcu skończyć z randomowym Japończykiem.

18 polubień

Jednego z listy obserwujących można już wykreślić

1 polubienie

Osobom, które zapomniały, przypominam, że jest to forum, a nie Czateria.pl
Wszystkie “jednozdaniowe” posty, które nic nie wnoszą, a powodują niepotrzebny bałagan, będą lądowały w koszu.

6 polubień

Na tej liście potencjalnych wzmocnień jeszcze w ogóle ktoś został? XD
Bo mam wrażenie że wszyscy powazni zawodnicy ktorzy mogli zmienic klub juz to zrobili. Zajebista taktyka z tym czekaniem na transfery do konca okienka