Czyli kto tak naprawdę? Na razie nie było żadnego transferu którego Liverpool nie przeprowadził a który realnie byłby wzmocnieniem? Chyba że liczysz Yoro czyli Loverna w wersji dark theme.
O jakich poważnych zawodnikach piszesz? Obserwuję okienko od początku i póki co miały miejsce dwa poważne transfery - Neves i Olise. Tak to mało sie dzieje na rynku.
Chyba że dla ciebie poważnym zawodnikiem jest jakiś Summerville, Fulkrug, Yoro czy inny Kalafior. To współczuję.
Poza Nevesem, żaden z nich nie grałby w Liverpoolu.
Douglas Luiz, Onana, Joao Neves, Palhinha, Wieffer - każdy z nich co najmniej o klasę lepszy od Endo,
poza tym dobrze wiedzieć że Yoro który według klubowych dziennikarzy był 2 miesiące temu niesamowitym generacyjnym talentem jest nagle drugim Lovrenem xD
Widomo poważni zawodnicy to tylko Endo i Van Den Berg, dlatego nie ma co wzmacniać składu, lepiej poczekać kolejne 5 sezonów aż na rynku pojawi się nowe wcielenie Guulita i Maldiniego i nastepnie pozwolić im odejść do Realu nie składając nawet oferty.
Czekanie na pojawienie się światowej klasy zawodnika na rynku, kiedy nie ma się nawet pieniedzy, czy siły przebicia żeby takiego zawodnika kupić, to świetny pomysł.
Jak nie xD To kto w takim razie w Liverpoolu jest lepszym defensywnym pomocnikiem od nich? Slot ostatnio z braku możliwości wystawiał tam Szoboszlaia i Gravenbercha, chyba nikt z poważną miną nie powie mi że to są odpowiedni zawodnicy dla Liverpoolu na tą pozycję.
Szczerze to czulem że tak może być. Holender trochę nas kosztował, jest jeszcze młody. Przebic się przez szobo maca Jones i elliotta będzie ciężko więc z racji jego warunków i świetnej techniki będą chcieli z niego zrobić kopię rodriego.
Tylko Graven w pierwszym sezonie największe problemy miał z tempem i pracowitością co na tej pozycji jest kluczowe. Obawiam się że na takim szyciu daleko nie zajedziemy.
To znaczy Ryan nadaje się idealnie na pozycje nowoczesnej 6 pod jednym względem. Pod presją czuje się jak ryba w wodzie. Z tym, że musiałby jeszcze pracować, ustawiać się i czyścić ile tylko się da, a do tego to chyba się nie za bardzo nadaje…
Ryan ma wiele atutów po prostu podania w przód, w bok, w tył, ustawianie się, pracowitość, pojedynki 1v1, gra w powietrzu, gra bez piłki, motoryka, tężyzna fizyczna, odbiór piłki, komunikacja, strzały z dystansu, czytanie gry do nich nie należą. Jednak poza tymi elementami Ryan to absolutnie right player i great character, który spokojnie ogarnie nam pozycje DP. Nie ma co szaleć z tymi zakupami.
Zresztą rozbiliśmy w sparingu MU 3:0. Ten sezonu już jest wygrany.
Oni za dużo nie chcą gadać o tych transferach w trakcie tego wyjazdu do USA bo Slot nie chce burzyć jedności zespołu jaką zbudował Klopp. Na koniec po prostu już będzie miał czarno na białym masę raportów kto się nadaje, a kogo trzeba wymienić na lepszego.
Taaa jak Slot popisywał umowę to miał podpunkt, że może spodziewać się transferów po tourne, pech, że nie doczytał małego druczku na samym spodzie w 2025.
Coś tam wpadnie na koniec okienka, byle nie jakieś odpady.
Nikt, ale też nikt nie jest specjalnie gorszy. Zresztą wymieniane Onany to raczej można uznać za trolling. Piłkarzy o klasie wcześniej przez Ciebie wymienionych jest nadal dużo.
3:39 - chyba idą na rozmowę i pada tam: “no, słuchaj Endek, wypier**lasz”
jest szansa, że tak własnie było?
@MatkaKurka uraziłem Cię?
To co napisałem było formą żartu (być może nieśmieszne)
Wrzuciłem to w kontekście spekulacji transferowych bo mówiło się o odejściu Endo - takie rozmowy 1 na 1 może coś znaczą w tej materii, a może oczywiście nie.
Zdaje sobie sprawę, że nie rozmawiają tak jak napisałem powyżej.
Szkoda, ze nie myślą o zastępstwach za starszych piłkarzy jak Salah czy VVD, którym został rok do końca kontraktu. Fajnie jakby tez poszukali kogoś do załatania dziur w składzie po odejściu piłkarzy takich jak Mane czy Fabinho.
Ale brawo, bo szukają zastępstwa dla 31 letniego bramkarza, który ma kontrakt ważny jeszcze 3 lata.
Świetny news. Mama zrobił na mnie dobre wrażenie podczas Euro i jeśli uda się go wyjąć z opcją wypożyczenia, to będzie super ruch nowego pionu transferowego.
Czekamy. Jednak czy to oznacza, że Alisson będzie chciał odejść i nie wypełni całego kontraktu?