Rozważania transferowe (dyskusja)

Tylko ciekawi mnie, jakby to chcieli rozwiązać gdyby to była prawda. Gruzin poszedłby na wypożyczenie czy rok dwa kopałby w pucharach :thinking: Chelsea kombinowała jakoś tak z Curtła gdy bramki strzegł jeszcze Cech.

@Flymf gdyby to doszło do skutku, to widać, że myślą w klubie. Czekam ciągle na konkrety o DM ale coś czuje, że przy Schmadtke i Jurku poszedłby w ruch nowy kontrakt dla Kellehera.

Podobno Hughes chce go wypożyczyć do Wisienek. Wizja zostania podstawowym bramkarzem Liverpoolu w wieku 26 lat dla bramkarza jest całkiem niezła. Do tego czasu pewnie wypożyczenia które zagwarantują mi regularne granie. Może ostatni sezon Alissona to jakaś gra po 50% jednego i drugiego?

3 polubienia

Patrząc na potencjał nie stracimy na tym. Bo nawet jeśli Alisson będzie top to będzie można na nim zarobić.

On to by znalazł jakiegoś 33 letniego bramkarza W Bundeslidze który byłby 2-3 wyborem.

mam nadzieje że nie wypuścimy Alissona…

Czytałeś w ogóle te doniesienia? To jest potencjalny następca Alissona. Gruzin miałby być wypożyczony na przyszły sezon (prawdopodobnie do Bournemouth). Nie ma tu nigdzie mowy o zastępowaniu Kellehera, ani tym bardziej o ofertach za niego. Nie wiem czemu niektórzy tutaj dopowiadają sobie jakieś niestworzone rzeczy i na ich podstawie prowadzą dyskusje.

Swoją droga taki transfer pewnie oznaczałby, ze Ali za rok bedzie chciał odejść. Może coś w tym być, bo już w tym roku dużo mowilo się o transferze do Arabii.

Ali co najmniej przez dwa sezony będzie jeszcze bramkarzem Liverpoolu. Być może w ostatnim roku kontraktu będzie już dzielił bramkę z Gruzinem.

Możliwy jest też scenariusz, że Ali przedłuży kontrakt, zostanie na Anfield i pogodzi się z rolą drugiego/trzeciego bramkarza.

Czytałem, Kelleher i tak wielce prawdopodobnie, że odejdzie, a dwójką będzie Jaros. Naucz się czytać, bo nie napisałem że to będzie jego następca. Dopisałeś to sobie ty.

3 polubienia

Porównałeś go do Kellehera, a nie do Alissona wiec po co rżniesz głupa?
Odejście Kellehera to takie samo wróżenie z fusów i dopisywanie sobie historyjek.

myślę, że niestety odejdzie do serie A na emeryturę

Naprawdę wróć się do podstawówki, bo sprzedaż jednego może nam sfinansować drugiego, taki był kontekst. Ale jeśli tego nie rozumiesz. To nie mój problem.

No mówi się o tym od dawna, szczególnie po takim sezonie, że chce być wreszcie jedynką. I że Liverpool by go sprzedał właśnie za kwotę podobną która jest wymieniana za Gruzina.

2 polubienia

Ale to nie ja mam tu problemy z połączeniem podstawowych faktów. Nie ma nigdzie mowy o sprzedaży Kellehera. W doniesieniach jest jedynie mowa, ze miałby to być przyszły następca Alissona. Dopisałeś sobie jakaś historyjkę z dupy i nie wiem po co w to brniesz.

Zakup Mamardashviliego za takie pieniądze byłby majstersztykiem. Młody klasowy bramkarz, który może się bardzo rozwinąć. Wypożycznie do Bournemouth do czasu odejścia Alissona również byłoby świetne. Iraola wpłynąłby dobrze na poprawę gry nogami Gruzina. W takim wypadku moglibyśmy sprzedać Kellehera (jeśli chciałby odejść) i Jaros byłby drugim bramkarzem.

Dodatkowo mogłaby to być dobra karta przetargowa w próbach kupna Kvaratskheli.

Skoro szukamy jedynie zawodników, którzy polepszyliby skład:

GK: Mamardashvili
DEF: Lukeba/Hinacpie/Ait-Nouiri, Diomande
MID: Varela/Zubimendi, Wharton
ATT: Kvaratskhelia

Oczywiście to nie wszystko w 1 okienko.

A myślicie, że to w stylu Liverpoolu kupić kogoś za 25 mln£ i go wypożyczyć ?

Raczej obstawiałbym, że bujda, lub Ali odejdzie za rok max.

Tez wydaje mi się to najbardziej prawdopodobne. To by pewnie oznaczało, że opchniemy Alissona gdzieś za gruba kasę w przyszłe okienko (za 2 lata zostanie mu rok to końca umowy wiec jeśli klub chce coś na nim zarobić, to za rok będzie idealny moment).

Sama plotka pochodzi od jakiegoś dziennikarza Valencii wiec trzeba podchodzić do tego z dystansem.

Inna sprawa, ze Gruzin nie dorasta do pięt Alissonowi, który śmiało mógłby grać na najwyższym poziomie przez co najmniej 5 lat.

1 polubienie

Jak najbardziej. Dlaczego nie?

@Loku64 nie podam ci, bo sobie nie przypominam. Jednak to nie świadczy, że Liverpool nie mógłby zastosować takiego rozwiązania.

@Loku64 mamy pilniejszą potrzebę(DM!!!), ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zabezpieczyć przyszłość bramki.

Jeśli Liverpool przeprowadzi jakikolwiek transfer, to na bardzie potrzebne wzmocnienia pozycje.

To podaj przykłady z przeszłości

@Hmmmmmm bo właśnie takich nie było, niby zawsze można zmienić strategię, ale mamy znacznie pilniejsze potrzeby, chyba że właśnie Ali się gdzieś wybiera.

@Hmmmmmm Ali ma 31 lat, może jeszcze spokojnie 5 lat grać. Rezerwowych bramkarzy niezłych mamy dwóch. Ten ruch nie ma najmniejszego sensu, w innym wypadku niż potencjalne odejście Aliego.

Wszystko fajnie tylko wg. zasad, które obowiązują w Premier League nie możemy go wypożyczyć (do klubu z ligi) w tym samym oknie w którym go kupiliśmy.

Naby Lad :sweat_smile:

Jeden z najgorszych biznesów

@PonuryGrabarz no to pierwszy sezon do Valencii, potem do klubu z PL aż w końcu bronienie w klubie albo jako tymczasowa 2ka ucząca się od Aliego albo jako jego sukcesor.

To by w sumie podsumowywało wiarygodność tych doniesień :smiley:

@Scooby_Doo
Tylko ze on ma już 24 lata wiec wątpię,żeby chciał być rzucany co roku na wypożyczenie jak jakiś 18 latek. Generalnie źródło jest tak kiepskie, ze nie ma co się nastawiać.