Rozważania transferowe (dyskusja)

Kolejny co się przewinął w plotkach znalazł nowy klub

Może na rok być wypożyczony do Valencii, a później do klubu z Premier League

1 polubienie

Tak, a na wyspach bergamutach mieszka kot co chodzi w butach. Niech że oni się w końcu wezmą do roboty bo zostały niecałe dwa tygodnie do ligi a nie jakieś bajki o bramkarzu. Nie przyjdzie tu żaden Mamardashvili

Jakie to te sprytne ruchy zrobili do tej pory ?

1 polubienie

Póki co to nie ma mowy o wypożyczeniu do Valencii a z jakiegoś powodu pojawia się Bournemouth do którego nie możemy go wypożyczyć. Chyba ktoś za bardzo chciał uatrakcyjnić plotkę i dorzucił Bournemouth żeby było bardziej wiarygodne ze względu na kontakty Hughesa.

Jak myślicie, że Liverpool kupi kogoś wycenianego na 45mln€ mającego koło 100 spotkań w la liga. Żeby go wypożyczać parę lat to chyba śledzicie piłkę od wczoraj, albo myslicie w kategoriach z gier.

@Lenii za stary i za doświadczony jest, aby czekać dwa lata, na rok jeszcze bym może uwierzyl. Jednak jeśli coś się dzieje w jego temacie, to raczej Ali odchodzi już teraz. Więc spokojnie może to być bzdura, jednak Aliego wciąż nie ma, a tu takie szopki😅

11 polubień

Szczerze to jak patrze i widzę,że za takiego kocura mamy wyłożyć 30 baniek to naprawdę jestem podekscytowany,pytanie gdzie jest haczyk

Mi wydaje się to być właśnie całkiem prawdopodobne. Biorąc pod uwagę kto teraz kieruje tym klubem, to takie sprytne ruchy jak najbardziej mogą mieć miejsce. Dla Giorgiego to też może być całkiem spoko opcja. Jeżeli natomiast ten transfer doszedłby do skutku, to oznaczałoby, że Becker zasygnalizował, że za rok lub dwa będzie chciał odejść, co dla mnie jest mega smutne.

Ostatni wywiad Slota nie napawa mnie zbytnio optymizmem. Jak trener publicznie mówi, że dyrektor sportowy “ciężko pracuje”, to jak dla mnie znak, że coś poszło nie po myśli klubu.

image
image

1 polubienie

Andersen mam wrażenie,że to byłby kiepski transfer chociaż profil fizyczny podobny do Matipa jako opcja numer 3/4 niby git,zależy też w jakim przedziale cenowym

Za każdym razem jak gdzieś w plotkach przewija się Ederson, to robi mi się cieplej na serduszku. Taki walczak w środku pola, wybiegany i dobry technicznie jest nam w tej chwili najbardziej potrzebny. Szkoda, że to tylko Marca.

Mamy 3 LW to chcemy Gordona. Mamy najlepszego rezerwowego GK w lidze i #3 po dobrym wypożyczeniu to chcemy ściągnąć kolejnego…

A CB i DM brak…

6 polubień

Andersen to by musiał sobie pewne rzeczy z Darwinem wyjaśnić zanim zjawiłby się w naszej szatni

2 polubienia

Także ten tego

Przecież Newcastle miało problemy z FFP.

Gomez najprawdopodobniej zostaje

Mieli problemy za poprzedni rok rozliczeniowy z tego co kojarzę.
No chyba że mają je dalej, ale wiedzą, że zarobią na kimś duże pieniądze.

My nie szukamy takich profili jak Kalafiori, Inacio, Guehi odkąd jest tutaj Slot. My szukamy klasycznego bocznego obrońcy i klasycznego środkowego obrońcy, a nie jakichś wynalazków. Niech sobie go Newcastle kupuje nawet za 20 mln funtów albo za 200 mln funtów. To jest ich problem lub sukces, ale taki zawodnik nie będzie miał racji bytu u nas. Jeżeli nie przyjdzie tutaj żaden DM to będziemy grali Jonesem na 6, ponieważ Slot grał w ten sposób już w Feynoordzie z pozytywnym skutkiem, gdzie Wieffer pełnił rolę kreatora, który nie jest DM w kategoriach w jakich ludzie go sobie wyobrażają.

Poza tym wszystkie te plotki sprowadzają się do tego, że nikt nic nie wie i trzeba poczekać na rozwój sytuacji, bo klub lepiej wie co trzeba zrobic. Jeszcze chwilę temu prawie całe forum dałoby sobie wywiercić kakaowe oko, gdyby taki nieudacznik jak Yolo przyszedł do nas nawet gdyby miał kosztować równowartość transferu Alissona i Van Dijka.

Guehi to na jakiej pozycji według ciebie gra że nie pasuje do Liverpoolu? Typowy środkowy obrońca który rozegrał ponad 100 spotkań w seniorskiej piłce na środku obrony…

1 polubienie

Akurat Wieffer jest bardzo dobry w defensywie wg liczb i właśnie dziwi mine, że o niego nie powalczyliśmy. Na oko to jest wiele lepszym właśnie destruktorem, niż kreatorem. To w ogóle kawał byka jest i gra mocno fizycznie. Z pewnością nie jest to drugi Pirlo, czy Alonso, Jones jest totalnie innym profilem zawodnika.

1 polubienie