My mamy 15% z zysku Forest czy 15% z kwoty kolejnego transferu?
Bo jeśli to pierwsze to dostaniemy całe 15% z 0€ gdyby doszło do transferu za 20M € ![]()
To tylko zapytam za co to 1? Chyba -1 za to, że chcieliśmy zatrzymać Adriana. Na szczęście kolega wolał wrócić do słoneczka w Hiszpanii.
Odeszli Matip i Thiago (wiem, że wieczny pacjent) a w ich miejsce można przyjąć wrócili Sepp i Fabio. Jeżeli oni mają odejść i to ma być źródło finansowania Zubiego to mi się załamują ręce. Przecież w tym sezonie potencjalnie zagramy więcej spotkań, vide reforma LM. Już w poprzednim przemęczenie i kontuzje sprawiły, że graliśmy akademią. Zamiast budować szerszy skład my go zawężamy. Trudna do zrozumienia logika.
Jeżeli nie mamy kasy (chociaż nie wiem jak to możliwe) na tygodniówki to serio wytnijmy Salaha i VvD i szukajmy tańszych zamienników.
Podobnie jak koledzy powyżej nie sądzę, żeby przyszedł ktokolwiek konkretny. O większych zakupach zapomnijmy. Z natury jestem raczej pesymistą i jak miałbym obstawić to dziś się Zubi wyjebie. Pójdzie info, że on kocha klub, dostał więcej cebulionów i pyk - transfery “by Liverpool” way w pełnej krasie.
W takiej sytuacji na 6 przyjdzie Rabiot - bo wolny - który weźmie solidną tygodniówkę. I może uda się dopiąć Gruzina z VCF - oby bo chłopak ma duży potencjał a 30 mln to drobne w tych czasach.
Skonczy sie na tym, ze pojdziemy po Lubelle… nawet na kuchni bedziemy oszczedzac
Wg. mnie sam timing to nie jest tak duzy problem - w sensie takim, ze nasza obecna najmocniejsza 11 spokojnie dalaby sobie rade te pierwsze 8-10-12 spotkan zanim inni sie wdroza. Nowi pilkarze nawet jezeli przyjda to beda miec troche czasu na wejscie do zespolu i jakos powinno udac sie przebrnac poczatek.
Gorzej, ze nie zapowiada sie by Liverpool pracowal nad innymi wzmocnieniami. Wyglada to jak klasyczne męczenie buły żeby zamknac jedno naziwsko, ktore - klasycznie - zakonczy sie jak zwykle. Transferowym fiaskiem i brakiem lub jakimis panicznymi ruchami na koniec okienka. Jezeli transfer przeciaga sie po ze strony RSSS (w tym Zubimendiego) to powinnismy juz isc po inny target. Kupno innego gracza tez zajmie naszym pewnie kilka dni jak nie tygodni.
Chociaz w ogole watpie, ze klub mial w jakichkolwiek planach wiecej niz 1 porzadny transfer. Zapewne plan byl na dobrego lub bardzo dobrego DP i jakiegos jednego perspektywicznego grajka na CB/LB.
Bo niestety władze klubu zachowują się jak politycy. Tzn. tylko pozorują działania, robią kampanie PR-owe a w rzeczywistości nic nie robią…
W dupie mam wysiłki. Liczy się tylko rezultat, a on jest na dzisiaj taki, że nikogo nie kupiono, umów nie przedłużono. Dno dna
przecież to Slot powiedział żeby nikogo nie kupować dopóki cały zespół się nie spotka?
Co do kontraktów:
by Joyce.
Z TAA to pewnie potrwa trochę dłużej bo trzeba z nieg zrobić najlepiej opłacanego zwodnika w klubie i historii klubu.
Slot to za bardzo do gadania nie ma w kwestii transferów. Watpię by tak powiedział bo to działanie na szkodę klubu. Poza tym problemy Liverpoolu można było z perspektywy kanapy zdefiniować. Przecież każdy głupi wiedział, że nowa 6 potrzebna jest na wczoraj.
Ogólnie to całe okienko szukaliśmy wymówek by nie robić transferów i teraz wiadomo czemu - nie było hajsu (w sensie takim, że do wydania na tu i teraz, bez przesady Liverpool nie jest tak biedny).
Najpierw było że nie ma transferów bo euro i copa. Turnieje skończyły się miesiąc temu. Później ze Slot musi ocenić zespół na turne. To wrócili ponad tydzień temu, a transferów jak nie było tak nie ma.
Ogólnie to całe okienko potrwa jeszcze 20 dni, jbc
Potrwa jeszcze 18 dni.
Trwa już od 43.
Skończcie z tą żałosną śpiewka o tym, że jest czas. Wiadomo że w weekend ruszają wszystkie ligi i po starcie rozgrywek kluby rzadko kiedy chcą się osłabiać.
Tylko to jest jakby równoznaczne, gdyż teraz takim jest Mo
Też oczywiście nie operujesz na faktach, bo żadnego info w temacie nie ma, więc prawdę znają co najwyżej Trent, jego środowisko i może kilka osób w klubie.
Saga z Zubimendim trwa już od ponad 2tyg. Media dowiedziały się w czwartek, to teraz podają rozmaite teorie. Widać że zależy nam na nim najbardziej, bo jeżeli by tak nie było dawno byśmy to odpuścili. Ale niech to się już zakończy pozytywnie i ruszamy po kolejne wzmocnienia.
Jeżeli transfer Zubiego się wywali a wszystko na to wskazuje to wolałbym żeby za rządów FSG Liverpool już nie robił transferów. Chyba, że mają inny mocny target ale to na pewno nieprawda. Znowu stajemy się pośmiewiskiem ligi na polu transferowym. Po tych cyrkach z Caicedo i Lavią teraz zafundowali nam sagę z pomocnikiem, ktory nie wie czy chce zmienić otoczenie ale jakby się zdecydował to musimy posprzedawać resztki „szerokiego składu” żeby nadziadować na klauzule. Każdy inny zespół potrafi zrobić normalny transfer my w to miejsce dostajemy felieton o znakomitych finansach klubu. Poziom dziadostwa u zarządców Liverpoolu po prostu nie mieści się z żadnych kanonach.
Dopiero wczoraj się olimpiada skończyła pewnie dlatego. Spokojnie myślę że kogoś tego lata kupimy
Może jeszcze frytki do tego ? Oprócz Zubimendiego który tu na pewno przyjdzie (wiem to stąd że hanys napisał w sobotę że transfer upadł a on się myli zawsze) będzie jeszcze ewentualnie jakiś młody stoper jeśli odejdzie Van den Berg i ewentualnie lewy obrońca typu ten młody Argentyńczyk
Kupić raczej kupimy, tylko, jak Zubi nie wypali, może to być ruch nieprzemyślany. Jednak póki okno trwa to właśnie robię zamówienie na Williamsa i Alphonso Daviesa. John jak czytasz to już wiesz na kogo hajs wykładać ![]()
@Kolumbjajo też myślę, że raczej nikt szałowy nie trafi poza Zubim, jeśli on w ogóle trafi. JEdnak poki okno trwa to można pomarzyć ![]()
Kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie to już jest po prostu normalność, Liverpool zawsze był klubem który coś spartolił czy to w walce o transfery czy w walce o trofea. Tak czy siak, również uważam że jesli Zubimendo nie będzie dzisiaj wyjaśniony to powinni go olać i iść po tego Varele czy inny cel który tam mają w kajecie.
Oczywiscie że się nie pali. TAA doskonale wie ze Liverpool na razie zakończył walkę o większe trofea i może do nich wróci za 3-4 sezony. Zobaczymy co wybierze. Na dzień dzisiejszy Liverpool może mu zaoferować jedynie solidny kontrakt i opaskę kapitana.
Już widzę jak taki TAA pali się podpisać nowy kontrakt, gdzie sobie patrzy jak Real ściąga Bellinghama ( nie tylko) w jedno okienko, a za rok przychodzi Mbbape.
Gdzie dostawaliśmy od nich manto jeszcze przed wzmocnieniami, po czym widzi na treningu Endo, a po powrocie do domu czyta jak to Gravenberch będzie pierwszym wyborem na SPD na pierwszy ligowy mecz.
Van Dijk to już nawet się nie kryje, a Mo jeszcze pod koniec zeszłego roku odwalał cyrki.
Za rok to my możemy mieć Liverpool -2, a nie 2.0
Dokladnie, trzy filary maja ostatni rok kontraktu. Patrzac na to co sie dzieje w kwestii transferów powaznie bym sie zastanowil nad przedłużeniem kontraktu. Mamy 12 Sierpnia a nie pozyskalismy, żadnego zawodnika. Jak jeszcze trójka za rok odejdzie to będzie dramat.