Rozważania transferowe (dyskusja)

Ojoj to się przeliczysz

4 polubienia

Oddajcie Lwów.

Podpisano Kamrat24

nie no to musi zmierzać tylko w jedną stronę

image

jesli to prawda i on tam zostanie to brawo :smiley:

To, co było napisane wyżej…
Wygląda na kolejny kompromitujacy ruch klubu, który jest tuszowany przez klubowych dziennikarzy…

https://x.com/LFC_Astro/status/1822907778207486078

Zobacz jakie Varela długie piłki posyła.

GUyacsRaUAADDB8

Już to widzę :wink:

Którego klubu? Bo póki co to tylko Sociedad się kompromituje ta szopką.

1 polubienie

Ja się nie dziwię temu Zubimendiemu że nie chce opuszczać San Sebastian, naprawdę tam musi być ładnie skoro nasi dyrektorzy pojechali tam tydzień temu i wszystko wskazuje na to że jeszcze z tydzień posiedzą, musiało im się tam spodobać

Nic, chcą po prostu żeby ktoś zapłacił klauzulę wykupu ale jeszcze nikt tego nie zrobił

6 polubień

tórego klubu? Bo póki co to tylko Sociedad się kompromituje ta szopką.

Dlaczego? Co Sociedad robi zlego?

Sa mniejszym klubem i stawiaja warunki tak jak potrafia. Maja dorzucic sie do skarbonki albo wyslac samolot, aby wielki Liverpool kupil ich pilkarza?

5 polubień

Czy ja wiem? Sociedad nie chcę sprzedać i kombinuje każdą możliwą drogą, w sumie ja to szanuje. Zubimendi niedługo będzie musiał kogoś pogryźć, żeby do nas trafić, albo narzekać przez pół roku na ból pleców, natomiast Sociedad ma to na czym im zależy.

Z drugiej strony nie uważam też tego, za jakąś kompromitacje z naszej strony - czasami się trafi taki gość jak Aulas czy Levy i nic nie zrobisz. City też nie wyciągneło Kane’a z Tottenhamu, pomimo że wszyscy oprócz Levy’ego chcieli tego dealu - no uparł się je*any i co zrobisz, siłą mu wyrwiesz?

2 polubienia

https://x.com/mochatra/status/1822991304399171752?s=46
Radzę przeczytać post tego Pana plus komentarze, bardzo fajnie wyjaśniony mechanizm z klauzula i wnioski na temat transferu Zubiego do LFC…

Czyli Zubi kosztuje 80 milionów. Stąd też może te sprzedaże Fabio i Clarka.

Nie, po prostu Mo Chatra, tak jak i sporo osób na forum tutaj nie wie, że przepisy się zmieniły w 2016, już nie ma podatku.

2 polubienia

Niektórzy to się zachowują jakby piłka interesowali się od roku może i teraz wielkim odkryciem dla nich jest, że w Hiszpanii wszyscy zawodnicy mają klauzulę, bo tak nakazuje prawo.
Poczekajcie aż odkryjecie, że w Anglii wypożyczony zawodnik nie może grać przeciwko swojemu macierzystemu klubowi.

7 polubień

Spanish buy-out clauses, Legal and tax perspective - Senn Ferrero - artykuł na temat zasad funkcjonowania klauzul wykupu z perspektywy prawnej i podatkowej.
W skrócie od 2016 przepisy traktują piłkarza jak podmiot, który wprawdzie otrzymuje kapitał ale także natychmiastowo się go pozbywa a co za tym idzie nie podlega to opodatkowaniu podatkiem dochodowym.

2 polubienia

Najnowsze doniesienia, w których Real każe zapłacić piłkarzowi klauzule potraktowałem, jako chwytanie się wszystkiego co mogą aby utrudnić ten transfer. Wrzucanie fot na social media z piłkarzem - granie na emocjach.
Przede wszystkim to chyba podświadomie nie wierze w to, że Zubi nie jest zdecydowany na transfer, musiał dać Liverpoolowi zielone światło i wierze w to, że w tej kwestii nic się nie zmieniło. Jeśli jednak tak to dla mnie to jakaś abstrakcja :smiley:

Ps. dzisiejsze doniesienia o usunięciu realu z bio na instragramie piłkarza tylko mnie utwierdzają w tym co powyżej. Może jestem zbyt naiwny :smiley:

1 polubienie

Smutno troche… ale patrzac na poprzednie lata i okienka transferowe to jest wiadomym ze w klubie nie celuje sie w TOP
Magia Jurgena moze prysnac i zeby nie zostala jedynie walka o TOP ale 4…

1 polubienie

Smutne, że klub zawodnika, który ma ich opuścić robi wszystko, żeby go zatrzymać?

Ja liczę, że nasz klub będzie robił dokładnie to, może bez tych żałosnych postów socialowych i nie oczekuje niczego mniej, jeśli chodzi o naszych topowych zawodników.

Paradoksalnie to, że nie odpuszczamy naszego top priority oznacza same dobre rzeczy na ten moment, a jak będzie trzeba poczekać.

Będą transfery 30 sierpnia typu Melo czy Endo.

2 polubienia

No w sumie tak :sweat_smile: Zobowiązujesz się do czegoś i nie możesz sobie jednostronnie tego anulować jeżeli nie przewiduje tego umowa. W przypadku Zubiego jest klauzula, więc inny case.

Czemu? Wystarczy spełnić warunki klauzuli i Sociedad nawet nie będzie uczestnikiem całej transakcji. Ja od początku mówię, że szkoda czasu na negocjacje z dziadami