Chiesa dał zielone światło Liverpoolowi. Transfer może już jutro być dograny. Cena 15 milionów euro. Mam wątpliwości, ale taka zapchajdziura może się przydać na puchary.
Dokładnie 15 mln to z pocałowaniem ręki wsiąść nie pyknie to trudno a sufit ma gość wysoko
Duże nazwisko, niespełniony talent, transfer w stylu PSG. Niech dopną jego i Mame a potem sprowadzą kogoś naprawdę klasowego na ŚPD albo ŚO to okienko zostanie uratowane…
dobra tylko ile pensji i jak długi kontrakt. No i moze tanio, tylko że średnio nam potrzebny. Juz kupilismy Gakpo, bo bylo tanio i jakos nikogo nie powalil.
Tego nie wiem. Sam bym celował w 3 lata kontraktu dla Chiesa z opcją przedłużenia. A Gakpo tani nie był - ponad 40 milionów.
4-5 milionów pensji, to daje poniżej 100 na tydzień. Rozsądnie i akceptowalne.
To prawie 3 razy więcej niż Chiesa naprawdę panowie wypali to ekstra nie to nic straconego
15mln to żadne ryzyko, a kto wie może odpali. Ja jestem dobrej myśli
Okaże się pewnie ze w funtach i bliżej 7-8 mln będzie… Ale najważniejsze, że jeszcze Gomeza sprzedamy i kupimy może obrońcę… Nie wierzę w to co oni cudują…
Przeglądając transfermarkt Chiesa grywał na każdej pozycji w ataku. Może to taki zmiennik Salaha też? Może ma to jakiś sens kurde. Tylko, żeby nie za Diaza, bo ja się zaczynam obawiać naszycj ruchów w ostatnich dniach okienka…
Zawsze jest to “świeża” krew a Federico mimo mojej niechęci do jego transferu, umiejętności posiada. Imo bez Shaqa mogłoby nam zabraknąć tej jednej rezerwowej cegiełki do najlepszego okresu pod Kloppem. Szkoda, że to nie Kvara ani Gordon ale lepszy Chiesa niż Minamino czy Carvalho
Przy takimruchu, wcale nie zdziwiłby mnie transfer Inacio czy Kone. Relatywnie młodzi i posiadający duży potencjał zawodnicy którzy z różnych powodów nie kosztują bajońskich sum.
Chiesa pokazał się z bardzo dobrej strony na Euro w 2021 roku. Potem było już tylko gorzej. W obecnej sytuacji wątpię by było to wzmocnienie składu
4-5 mln NET. Wy się nauczcie czytać… w Anglii podatek dla najbogatszych to bodajże 45% czyli wychodzi kolo tych 180k które ma w Juve.
Netto czyli ile dostanie na rękę(Poniżej 100). Brutto to może wychodzi te 180 tysięcy na tydzień.
To są podane kwoty netto. Brutto Trent ma ponad 300 000. Nie chcę mi sie tego teraz liczyć.
No dokładnie. Tygodniówki piłkarzy zawsze podawane są jako kwota brutto, bo taki jest realny koszt klubu. Co kogo interesuje ile chłop wyciągnie na rękę. 180-200k/week to nie jest wcale tanio.
Przecież jak byk w tej tabelce jest napisane GROSS, to skąd ci się wzięło teraz jakieś netto? XD
Kij trzeba sklepać tego Mateo może wszystkich kłamie
Jeśli przyjdzie Chiesa to zmartwiła by mnie sytuacja Elliotta, uważam, że to nasz najlepszy młodziak i chciał bym żeby dostawał sporo minut w tym sezonie. W sumie liczyłem nawet, że będzie podstawowym graczem u Slota a na razie zagrał kilka minut z ławki z Brentford.
Jeśli Chiesa ma odebrać minuty młodemu to jestem na nie.
No to faktycznie macie rację. To dużą tygodniówkę by dostał.