Tego nie wiesz może klub za kulisami dopina transfer pomocnika a nic nie dostaje sie do mediów? Jeśeli nie ściągniemy DM to byłby to jawny sabotaż
BREAKING: Negotiations are ongoing between Juventus and Liverpool for Chiesa.
@FabrizioRomano
NEW: Federico Chiesa to Liverpool is really concrete.
@FabrizioRomano
Dlatego piszę odnosząc się do pojawiających się informacji. Jeśli klub zrobi jakiś transfer na pozycje, które tego wymagają, nie będzie to paniczny ruch w tylu Kabak czy Melo to naprawdę będzie można się cieszyć.
Moi mili tak zebralem troche Wasze argumenty w sprawie Chiesy:
- jest tani
- lepiej kupic chocby jego niz nikogo
- moze sie przydac jak sie NIE! polamie
- odciazy Mo
Wy tak na powaznie czy tez dopadla Was skrajna desperacja
A to nie jest permanentny stan psychy kibica Liverpoolu xd?
Nic mi o tym nie wiadomo,lekarz mnie o tym nie poinformowal jak ostatnio u niego bylem…a nie to byla pani dentystka i byla zachwycona moim stanem uzebienia w moim wieku
Nie no zlitujcie sie z tym transferem Chiesy-to jest tani psychologiczny chwyt FSG i Edka wraz ze spolka!
A jak można nie narzekać ? Ludzie wy chcecie by ten klub walczył o mistrzostwo czy potrzeba wam znów okresu 2008-2012. Stop ściąganiu starych Słowaków.
W zeszłym roku zrobiliśmy przebudowę w środku i miałem nadzieję że to będzie trwało i w tym oknie. Jak mamy rywalizować z City i Arsenałem jak za chwilę wylądujemy na półce z MUtd i innymi Tottkami.
Salzburg ma kadrę 30 zawodników na transfermarkt, 4 pomocników defensywnych, swoich na wypożyczeniach i akademie. Dodanie tam Bajcetica nie ma sensu.
- Tak
- Nie
Nie tak brzmiało moje pytanie. Czy wolałbyś, żeby nie kupili nikogo czy kupili Chiesę? Jestem naczelnym “narzekaczem” na to okienko i uważam, że nie sprowadzenie ŚPD / ŚO to sabotaż. Pytanie brzmi czy wolałbyś, żeby nie przyszedł nikt czy Chiesa.
Wolałbym, żeby nikt nie przyszedł niż byle kto. Kwota za niego i Gruzina zawsze mogła pójść na kogoś kogo potrzebujemy.
Jeżeli Chiesa faktycznie przyjdzie za 15 mln to prawie nie widzę minusów.
W zeszłym sezonie w samej tylko lidze 9 bramek i 3 asysty. Jest dość szklany, ale też poza jedną długą przerwą te urazy nie wykluczały go z gry na więcej niż kilka spotkań.
Byłby dobrym i tanim zmiennikiem Mo. W porównaniu do Diogo, Diaza czy Gakpo to prawe skrzydło to jego koronna pozycja.
Jeżeli się jakoś szczególnie nie sprawdzi to po roku czy dwóch nie powinno być problemu ze sprzedaniem go za podobną kwotę (transfermarkt wycenia go na 35 mln, a przecież 2-3 lata temu mówiono o 70-80).
Jedyny minus to to, że nie wiemy co sztabowi siedzi w głowie. Jeżeli miałby to być zastępca Salaha i przygotowanie się na jego odejście to jedynym komentarzem mogłoby być “XD”. Jeżeli jednak ma być uzupełnieniem kadry i graczem wchodzącym na ostatni kwadrans albo grającym w pucharach - daję okejkę.
Wiadomo, że wolałbym konkretnego DM i ŚO, ale Chiesa sam w sobie złym ruchem by nie był.
Wg transfermark jest prawonożny. W trakcie całej kariery:
najwięcej grał jako prawy napastnik, ale łącznie są to 93 mecze na 324.
W ostatnich dwóch sezonach najwięcej grał jako cofnięty napastnik i lewy napastnik.
Więc ok, oczywiście może grać na prawej stronie, ale na pewno nie jest to zmiennik dla Salaha jeden do jednego, bez modyfikacji taktyki.
Brak zmiennika dla Salaha to temat wałkowany od kilku ładnych lat. Jak Egipcjanin był młodszy to nie dawało się tego tak odczuć, ale w ostatatnim sezonie już dobitnie zobaczyliśmy, że eksploatowanie Mo do granic możliwości skutkuje tym, że w drugiej części sezonu jest cieniem piłkarza grającego jesienią. Na pewno kogoś do rotacji z nim potrzeba, czy Chiesa jest właściwym zawodnikiem to inna sprawa. Włoch jest prawonożny, więc z automatu oznacza to modyfikacje taktyczne przy graniu nim zamiast Salahem. Na dodatek, gośc ma wieczne problemy z mięśniami co doprowadzało nas do białej gorączki, jak w naszej kadrze był Keita czy Thiago. Zdrowy Chiesa może coś by wniósł do drużyny, ale kto nam da gwarancje, że nie spędzi połowy sezonu u lekarza a drugą połowę będzie wracać do formy?
Ogólnie jeśli Federico byłby tani i miał niska pensję to można zaryzykować, by ten Salah pograł na wysokim poziomie z miesiąc czy dwa dłużej, ale sam Chiesa ni ziębi ni grzeje mnie. Okienko i tak musi być uznane za fatalne bo jak dotąd nie sprowadziliśmy zawodników na pozycje wymagające konkretnych wzmocnień - powinniśmy mieć nowego DMa, nowego CB i kogoś za Kostasa na LB. Ewentualny transfer Chiesy czy Gruzina na bramkę (w którego transfer nie wierzę po ostatnich deklaracjach Aliego) nie będa miały wpływu na ocenę naszych poczynań tego lata
Chyba nawet FSG nie ma aż tak w głębokim poważaniu naszych wyników sportowych. Wymiana Salaha za Chiesę to wymiana walki o top4 na walkę o co najwyżej występy w LE
My tu gadamy o Chiesie a jak nie było oficjalki o Mamieszwilim tak nie ma a ponoć testy miał przechodzić wczoraj.
Dopiąć tych dwóch rezerwowych … i trzymać kciuki za ŚPD przed końcem okienka
Gruzin potwierdzony przez Romano, czekamy na HERE WE GO!
Przecież ten transfer nie ma żadnego sensu oraz myślałem, że klub już nauczył się na własnych błędach z zatrudnieniem podatnych na kontuzje piłkarzy Juve
Te 15/20 mln juz lepiej byłoby przeznaczyc na premie i nowe kontrakty dla naszych 3 filarów niż na Chiese naprawdę
Dlaczego wzmacniane dwie najlepiej obsadzone linie, gdy obrona i defensywny pomocnik leży i kwiczy
To właśnie nie jest takie proste. Z jednej przyczyny. Jeśli się nie sprawdzi, to zwyczajnie nikt mu tyle nie zapłaci co w LFC, a więc zawodnik będzie wolał siedzieć u nas do końca kontraktu i odmówi transferu nawet jeśli pojawi się oferta. Juz to przerabialismy wielokrotnie, a teraz będziemy się tak bujać z Endo i spółką. To jest jedna z przyczyn, dlaczego wielu zawodników odchodzi z LFC za darmo dopiero gdy wygaśnie kontrakt, zwyczajnie nie zgadzają się na transfer.
EDIT.
Po 2 będzie blokował miejsce dla innego potencjalnego transferu, Ci którzy marzą o Gordonie to mogą zapomnieć no chyba, że wierzą w transfer 7-8 zawodnika do ofensywy.
Po 3 za darmo grać nie będzie.
To my odrzucaliśmy wszystkie oferty za Endo, to było potwierdzone, odszedłby pewnie w wypadku zakupu pomocnika.
Jego wola zostania nie miala tutaj żadnej roli.