Kvara to bardziej LW z możliwością gry na prawej. Nie powiem że fajnie było by mieć dwóch Gruzinów w pierwszej 11.
O ile o VVD jestem spokojny, o tyle z Trentem uważam, że sprawa wydaje się juz przegrana i tu nawet 350/400 tygodniówki nie pomoże. Z Salahem jest najwieksza niewiadoma, jakoś nie widzę mozliwosci, żeby mocno zszedl ze swoich oczekiwań a raczej tylko wtedy by został chyba, że zaliczy jakis fenomenalny sezon, że zbrodnią byloby go wypuscic. A więc zakladając pesymistyczny scenariusz, w którym obydwaj odchodzą, jestesmy w totalnej dupie, z realnym scenariuszem, w ktorym bedzie zażarcie walczyć, żeby dostać się do LM. I tutaj nie ma innej opcji, niż kupić jakiegoś cracka. Bo stracilibysmy dwoch bardzo kreatywnych zawodników, Trent w ostatnich latach to po KdB i Maddisonie zawodnik, który tworzy (tylko z gry!) najwiecej sytuacji w calej lidze. Kto te sytuacje, będzie tworzyl Szobo z Jonesem i Nunezem? Gole, asysty i kreatywność może dać niewielu graczy np. Wirtz ale to raczej marzenie ściętej głowy. Nawet samo odejscie Trenta, to bylaby ogromna wyrwa w kreatywności, gdzie punkt cięzkości trzebaby pewnie przenoesc na inną pozycję, bo ktoś musialby ją wypelnić aby utrzymać obecny poziom, a Bradley to zupelnie inny typ gracza.
Brennan Johnson - jest chłopak w gazie.
Zielu uchylił rąbka tajemnicy jak wyglądały rozmowy z LFC. Jak widać zdecydowało kilka centów, których jak zwykle nie byliśmy skorzy wyłożyć, a i on sam twierdzi, że “tego nie czuł”. Finalnie chyba dobrze się stało, bo myśle, że podobnie jak pewien Urus, zwyczajnie nie ma mentalu na wielki klub i mógłby być niewypałem.
A Napoli zaraz pozniej zaoferowalo 2 miliony mniej od nas? .
I to jego twierdzenie “nie czułem tego”. Nie dorósł do Anglii.
Wiadomo, że jak zgłasza się większy klub, a tym bardziej z Anglii to chcą wydoić jak najwięcej.
“Miks Fabregasa z Gundoganem” xD Klopp to chyba był mocno pijany podczas tego spotkania, dobrze żę do tranferu tego przehajpowanego placka nie doszło, gość przy najmniejszej presji ma pełne gacie
Rafael Leão chciałbym go u nas
Strasznie nierówny, ma ogromny potencjał, ale potrafi przespać większość meczu.
Oby nigdy do tego nie doszło. Potencjał jest, ale po za tym to leń i jeździec bez głowy. Gorsza wersja Diaza. Kibice Milanu na niego narzekają i już chcieliby go opchnac jakiemuś jeleniowi za 100 milionów. Oby tym jeleniem nie był Liverpool.
Może chociaz przyglądają się temu Alexowi Beanie…roczniki zbliżone tylko cena pewnie za duża…
U nas takim jeźdźcem był Mane
Czekaj co ??? Mane jeździec bez głowy?
Przecież on był bardziej kreatywny od Salaha, w mojej opinii w Prime był bardziej kompletnym i lepszym skrzydłowym od Egipcjanina.
@Robertos statystki są ważne w footballu, ale nigdy nie powiem , że Haaland jest lepszym piłkarzem niż prawdziwy Ronaldo.
A Sadio potrafił grać dwiema nogami, Salah ma jedną tylko do podpierania, Sadio lepiej grał głową czy miał lepszy strzał z dystansu, podania też miał lepsze.
Na moje on był lepszy przez krótki okres czasu, ale Salah w ogólnym rozrachunku na Anfield ma lepszą karierę
Mane jeźdźcem bez głowy?
No tego to jeszcze nie grali chyba na tym forum.
Jego gra bez piłki i ruchy jakie robił były genialne, więc brak głowy to ostatnie co bym mu zarzucił.
Czasem szwankowało wykończenie w prostych sytuacjach i to chyba jedyne co można mu zarzucić.
Takie coś to o Grosickim można powiedzieć
Gdy grali razem nigdy nie osiągnął ani liczby bramek ani asyst, które dawał Salah, więc nie rozumiem skąd pomysł, że był lepszy.
Statystyki to nie wszystko. Firmino też nie robił fenomenalnych liczb jak na napastnika, a i tak powszechnie uważa się go za jedną z najlepszych 9 w historii.
Ja tam nawet jestem w stanie zgodzić się z kolegą z żabą. Mane był bardziej kompletny, ale szybciej dojechał go wiek i klub postawił na nim krzyżyk. To była dobra decyzja patrząc jak Salah wygląda mimo wieku, a Sadio już zgasł.
Powszechnie to za jedne z najlepszych 9 w historii uważa się Shearera, Henry’ego czy Ibrahimovicia napewno nie Firmino. Statystycznie rzecz biorąc która drużyna strzeli więcej bramek to wygra, zawodnik z napadu więcej strzela i lepiej asystuje niż drugi, ale jest gorszy bo jest “mniej kompletny”. Bez jaj.