Mimo wszystko.
Z najlepszego klubu świata staliśmy się klubem drugoligowym z kilkoma wyskokami w latach 2000-nych…
A Puchary zgarniały wynalazki w postaci Porto, PSV, Crvenej Zvezdy, Steaua’y, Barcelony czy tam innej Marsylii.
A najlepsi piłkarze świata uciekli do Włoch i do Hiszpanii
Bo Kudus to Bowen 2.0. Kiedyś tez były plotki o Bowenie w Liverpoolu, na szczęście nikt tego drewna nie kupił i mam nadzieję że z Kudusem będzie podobnie.
Bo to nie jest piłkarz topowy. Było już kilku graczy którzy mieli jeden sezon świetny a potem już było tylko gorzej. Kudus też nie jest graczem słabym. Ma sporo atutów. Natomiast jego dyspozycję to ogólnie słaba gra west hamie pod władzą nędznego trenera z Hiszpanii. My musimy szukać wyżej. Szkoda że olise się nie udało.
Mam nadzieję z eklub coś wymyśli bo niewielu jest graczy którzy mógłby zastąpić salaha i są dostępni.
Wystarczy po prostu przedłużyć kontrakt z Salahem zamiast pajacować z jakimiś przeciętniakami z west hamów którzy skończą tak samo jak Nunez.
Nie ma obecnie na świecie do kupienia skrzydłowego który da takie liczby jak Mo, jedyne co można zrobić to kupić jakiegoś młodego żeby się od niego uczył i liczyć na to że odpali
Salah też nie był topowy jak do nas przychodził. Kto mógł wiedzieć, że już teraz jest legendą Klubu. Mam nadzieje że zostanie i przedłuża z nim kontrakt chociaż o dwa lata. A jakby odszedł wolałbym Adeyemiego z Borussi, chodź trochę z niego szklanka jest.
Masz rację że nie był, ale miał olbrzymie zadatki na takiego. Już w bardzo młodym wieku mega wyróżniła się w basel. Nie bez powodu wzięła go Chelsea. Tam miał olbrzymia konkurencję, ale nie chciał czekać i poszedł do Romy. Tam lądował już po kilkanaście goli więc pewnie nikt nie spodziewał się że będzie aż tak dobry, ale robił postępy co roku i widać było że będzie mega wzmocnieniem.
My teraz chcemy bić się o najwyższe laury więc idealna opcja pewnie byłby ktoś z 2 musiala wirtz.
Niestety oni lepiej się czują na lewym skrzydle lub w środku, a dodatkowo jeśli w tym sezonie nie wrócimy do topu( czyli finał lm, mistrzostwo Anglii) to nie bd zainteresowani przyjściem do nas.
Niby jest rodrygo który może chcieć odejść, ale osobiście nie jestem co do niego przekonany
Do MG75-fakt pamięć mnie zawiodła i nie było 10 lat ale i tak kara była zbyt duża i dotyczyła tylko klubów angielskich a jak poczytamy o zaniedbaniach gospodarzy to trochę się zmienia ocena sytuacji.
Mbuemo spoko opcja, rozważałem go już dawno. Uważam jednak, że to jest bardziej zastępstwo za Mane, nie za Salaha.
Za Salaha to musiałby przyjść ktoś pokroju Wirtza/Musiali. Nie są oni killerami ale killera trzeba znaleźć innego. Potrzebny ktoś kto wykreuje tyle co Salah.
O ile o VVD jestem spokojny, o tyle z Trentem uważam, że sprawa wydaje się juz przegrana i tu nawet 350/400 tygodniówki nie pomoże. Z Salahem jest najwieksza niewiadoma, jakoś nie widzę mozliwosci, żeby mocno zszedl ze swoich oczekiwań a raczej tylko wtedy by został chyba, że zaliczy jakis fenomenalny sezon, że zbrodnią byloby go wypuscic. A więc zakladając pesymistyczny scenariusz, w którym obydwaj odchodzą, jestesmy w totalnej dupie, z realnym scenariuszem, w ktorym bedzie zażarcie walczyć, żeby dostać się do LM. I tutaj nie ma innej opcji, niż kupić jakiegoś cracka. Bo stracilibysmy dwoch bardzo kreatywnych zawodników, Trent w ostatnich latach to po KdB i Maddisonie zawodnik, który tworzy (tylko z gry!) najwiecej sytuacji w calej lidze. Kto te sytuacje, będzie tworzyl Szobo z Jonesem i Nunezem? Gole, asysty i kreatywność może dać niewielu graczy np. Wirtz ale to raczej marzenie ściętej głowy. Nawet samo odejscie Trenta, to bylaby ogromna wyrwa w kreatywności, gdzie punkt cięzkości trzebaby pewnie przenoesc na inną pozycję, bo ktoś musialby ją wypelnić aby utrzymać obecny poziom, a Bradley to zupelnie inny typ gracza.
Zielu uchylił rąbka tajemnicy jak wyglądały rozmowy z LFC. Jak widać zdecydowało kilka centów, których jak zwykle nie byliśmy skorzy wyłożyć, a i on sam twierdzi, że “tego nie czuł”. Finalnie chyba dobrze się stało, bo myśle, że podobnie jak pewien Urus, zwyczajnie nie ma mentalu na wielki klub i mógłby być niewypałem.