Czy tutaj ludzie uaktualniają wiedzę na temat formy zawodników czy klepiemy co roku te same nazwiska jak leci.
W tym sezonie zarówno Darwin jak i jota prezentują się dobrze o takie 6/10. Więc żeby ich wymieniać musimy kupić kogoś kto będzie ewidentnie lepszy.
Zawodnicy których wymieniłeś w większości kosztowali by nas mnóstwo pieniędzy a te sezony mają:
-Osimhen gra tylko w Turcji o szału tam nie ma. W zeszłym sezonie było słabiutko w Napoli. Dodatkowo trudny charakter i wyjazd na puchar szamana. Styl identyczny jak nunez.
-gimenez 2gole w 5 meczach słabiutkiej holenderskiej ligi. Za słaby nawet na Brighton.
-isak bo prawdopodobnie nie chodziło ci o kapitana Lecha w tym sezonie szlaku nie ma 4g w 9 m. Dodatkowo średnio z jego zdrowiem.
Gyokeres ma bardzo dużo goli z karnych. Będzie bardzo drogi. I wiele zespołów po niego ruszy, a my nie lubimy w licytacje.
Marmoush- one season wonder.
Adamówka lookman to skrzydłowy. Natomiast kapitalnie się rozwinął w atalancie.
Jeszcze niedawno liczyłem na joa Pedro z Brighton. Jednak ten ostatnie tygodnie przegrał rywalizację z … Welbeckiem co nie przystoi zawodnikowi na poziomie 1 napastnika Liverpoolu.
Więc teraz uważam że David byłby najlepsza opcja dla nas. Koniec kontraktu. Uniwersalny, może na kilku pozycjach. Nie jest tylko strzelcem a raczej radzi sobie dobrze w każdym aspekcie. Sprawdzony na przełomie kilku lat. Świetny w pressingu. Nie ma jak gyokeres historii odpalenia na poziomie premier league
Down
No to cofam to z Pedro. Skoro miał uraz to mu wybaczam. Wejście z city widziałem rewela. To równiez on pogrążył united na początku sezonu. Więc on albo David
Ideą Angielskiego Espresso było być śniadaniówką. Wstajesz rano bierzesz herbatę czy kawę do ręki i czytasz sobie luźne plotki z najpopularniejszych gazet, czy tam brukowców, zwał jak zwał. I to właśnie robią, nie wydaje mi się żeby chcieli wygryźć Romano. Także nie wiem czy jest sens ich obrażać za cytowanie zagranicznej prasy, jak się nie chce czytać takich rzeczy to się tego nie klika i tyle.
Niech sobie piszą, co chcą, ja im nie zabraniam. Sam ich kiedyś czytałem, ale doszedłem do wniosku że nie warto, bo albo bzdury pisali albo jakieś gównoplotki przekazywali. Mi się rozchodzi o to, żeby na poważnie ich nie brać i że nie warto ich cytować. @MG75
A tego to nawet nie kojarzę
Mam wrażenie, że z piłkarskich portali największym dnem jest goal.pl, tam łączą z nami kogo popadnie, ostatnio Nkunku.
AE to raczej taka strona z newsami, transferowych głupot tam jest raczej niewiele.
Na napastnika raczej nie ma co sie nastawiać, mamy spory wybór z przodu i nie ma potrzeby sprowadzać kogoś kto nie będzie znacznie lepszy od Diaza czy Joty.
Ten Algierczyk jest turbo przeceniany. Zdecydowanie wolałbym Kerkeza, którego swoją drogą Hughes sprowadził do premier league. Cunha natomiast nie jest lepszy od żadnego naszego napastnika.
Też wolałbym Węgra ale Ait-Nouri wydaje się bardziej realny. Cunha może i nie jest lepszy od naszych napastników, ale ma inną charakterystykę i potrafi zagrać na kilku różnych pozycjach.
Dokładnie tak. Tylko nagła zmiana decyzji Trenta może spowodować, że zostanie. Real od dobrych paru lat pracuje nad tym transferem. Dziś co prawda pojawiło się info od Joyca podajże, że klub pracuje nad umową dla niego. Ale real chyba bardziej pracuje… Wyciągnęli Mbappe to nie wyciągną takiego Trenta? Ale oczywiście teraz wszystko musi być ,legalne,.
No dobrze opierasz się na tym jakie sezony mają wymienieni przeze mnie napastnicy, tymczasem Nunez ma 3 gole w 14 występach w tym sezonie, co umówmy się nie wybija go spośród ww piłkarzy, Jak sam napisałem niżej w poście widzę delikatny progres, ale patrząc na poprzednie 2 sezony chłop jest absolutnie do odstrzału. Popatrz sobie na tą statystykę: Darwin Núñez | Liverpool | xG | Shot Map | Goal stats | Understat.com. W samej PL Nunez przez swoją nieudolność pozbawił nas minumim 13 (!) goli w ostatnie dwa sezony - znajdź mi drugiego takiego piłkarza w klubie chociażby aspirującym do bycia europejską potęgą który ma tak fatalną skuteczność. Topowy napastnik zrównuje się xG, a wybitny nawet je przebija (aka Harry Kane który robi to sezon w sezon), a chyba takiego napastnika byśmy chcieli.
Piszesz też że każdy z zawodników byłby drogi, ale kwota transferu czyli 85 mln euro także w tej kwestii nie wybiela Darwina. Jak ktoś wyżej wspomniał deal sprzedaży Nuneza za ~50mln i dołożenie kasy na nowego napastnika mnie by przekonywał.
Zmiana trenera to jest ten czynnik który go obecnie ratuje, nowy start i czyste karty. W moim odczuciu w tym sezonie powinno nastąpić swojego rodzaju odkupienie aby móc o nim myśleć jako o 9 godnej Liverpoolu. Na pewno takie pudło jakie zaprezentował w sytuacji sam na sam z Villą w tym nie pomoże.
Ileż można nad tym Nunezem dyskutować, co jeszcze sprawia że ludzie go dalej bronią bo ja tego nie rozumiem, nie ma ani liczb, ani dobrej gry, ma 25 lat i znacząco się już nie rozwinie. Narazie gra w pierwszym zespole jako wypełniacz bo Jota kontuzjowany, ale po powrocie portugalczyka bedzie znowu grzać ławke.
Argument o braku innych napastników na rynku też już nieaktualny, bo w tym sezonie mnóstwo się ich wybija, Marmoush, Gyokeres, Joao Pedro, Duran, jest z czego wybierać, są dostępni zarówno zawodnicy doświadczeni jak i młodzi do oszlifowania, nie ma sensu siedzieć 4 sezon z niewypałem w klubie
Problemem jest , że wszystko musi być czarno/białe , albo kot, albo drewno.
W dyskusji o Nunezie nie ma nic pomiędzy, a on jest oprócz Salaha jak reszta naszych atakujących czyt. nic wybitnego, ale spoko zawodnik do szerokiego składu.
Wart swojej ceny nie jest, ale za jakieś małe pieniądze ciężko będzie znaleźć kogoś lepszego od Joty czy właśnie Nuneza.
Ma on swoje atuty i jest non stop dostępny.
Ja na rynku nie widzę na razie nikogo kto by mógł przyjść w miejsce czy to Portugalczyka czy Urugwajczyka, kto z miejsca mógłby podnieść poziom, byłby dostępny przez większość sezonu i nie byłby warty milion monet , bo Liverpool z małym budżetem ma większe problemy gdzie indziej.
Prędzej znajdziemy jakiegoś małolata z akademii czy przyjdzie tu ktoś mniej medialny kto wystrzeli z formą.
Na moje Darwin zostanie żeby być nawet tą opcją numer 2.
Teraz to mocno umniejszyłeś Diazowi.
Jeżeli chodzi o naszą ofensywę, to skrzydła mamy ok. Przydałby się może zmiennik dla Salaha, bo Chiesa to jakieś nieporozumienie, ale największym problemem jest brak dobrego zawodnika na 9. Jota zbyt często łapie kontuzje, a Nunez jest za słaby i gra bo nie ma nikogo innego.
Tak z ciekawosci - skad ta nagla podnieta Joa Pedro?
Bo przekomicznie sie czyta te posty w stylu:
“hurr durr Nunez slaby G+A tylko co 108 minut do smieci go!! I bierzemy kozaka Joa Pedro G+A co 171 minut to jest kozacki napadzior nie to co slaby Urus!!” xD Pomijam juz jego kontuzje. Czy chodzi po prostu o to, ze wkleił w tym sezonie bramki Arsenalowi, City i United i stad ta podnieta?
Ogolnie mam takie samo zdanie jak KJanoo - 50m€ za Nuneza + dolozenie i sciagniecie jakiegos dobrego napastnika brzmi jak dobry pomysl. Chociaz nie ma zbyt wielkiego wyboru, liczbowo chyba tylko ten David wyglada na kogos godnego (nigdy go nie widzialem w grze). Pozostale te propozycje w stylu Cunhy, Pedro itd. wg. mnie nie maja zadnego sensu bo to sa gracze rowni lub gorsi od naszych obecnych (Nunez, Jota, Gakpo/Diaz) na ta pozycje. Nie sadze by Edwards chcial wymieniac dla wymieniania, zwlaszcza majac inne problemy jak brak PO, rozjechanego LO, klopot ubóstwa na ŚP i ŚO.
A ja bym zostawil Nuneza. Taki Gyokeres. Dzis jest straszna podnieta nim bo nastrzelal w Portugalii i wykazal sie przeciwko City. No to teraz zamiencie Gyokeres na Nunez oraz City na Liverpool i macie to samo co bylo kilka lat temu zwiazane z Urusem.
Nie ma na rynku pewnych i mocnych 9 co zapewnia te 15-20 goli w Premier League. Trzeba liczyc na to ze u Slota Nunez stanie sie lepszym zawodnikiem niz u Kloppa.
W sumie Watkins byłby dobrym zastępstwem za Nuneza. Imo jedyny problem to cena i pytanie czy to co dałoby nam FSG plus to co byśmy zarobili na sprzedaży Urusa by wystarczyło.