Rozważania transferowe (dyskusja)

No mniej więcej tak to wyglądało, serią cudownych bramek na początku a potem brutalne kopanie się po czole. A to jest kompilacja z zeszłego sezonu. W obecnym podobno idzie mu gorzej. Wgl inspiracją do poszukania składanki wszelkich strzałów były głosy na głównej, że gość ma również problemy ze skutecznością oraz przewalił mecz z Realem.

Darwin jest do wymiany ale jaranie się każdym możliwym znanym nazwiskiem jest bez sensu.

Dokładnie 13

Edit. Generalnie to co sprawia, że nie narzekałbym na transfer Sesko to fakt, że jest młody. Ma czas podciągnąć swoje deficyty. Nunez już nie bardzo. Liczenie, że jeszcze odpali wydaje się być życzeniowe.
Ja jednak bym wolał jakby u nas pojawił się ktoś bardziej uniwersalnego jak Marmoush albo kogoś w stylu Firmino jak Wirtz. Powiedzmy, że wierzę jednak w nasz nowy pion sportowy (po części stary) i nie będę marudził na zapas.

Spokojnie Panie Bartku. W Lipsku jest jeszcze Openda i to nim najpierw się zainteresujemy jeżeli będziemy szukać napastnika. Sesko to tylko jedna z opcji.

1 polubienie

4 polubienia

To była by petarda. Świetny gracz, bardzo uniwersalny. To było by naprawdę coś.

On i TAA na prawej gdyby został to byłaby petarda i chyba najlepsze skrzydła w obronie na świecie pod wodzą Arne. To jest taki mokry sen kibiców po odejściu Robo

W tym właśnie sęk - skrzydła na bokach obrony. To zdawało egzamin, gdy mieliśmy zabetonowany środek pola Hendersonem, Milnerem i Fabinho/Wijnaldumem. Teraz mamy mocno kreatywne zestawienie środka, w którym co chwila któryś z graczy wychodzi wyżej. Dodając do tego wysoko ustawionych bocznych obrońców, bylibyśmy jechani na kontrach niemiłosiernie jak City przez Tottki.

1 polubienie

Ja wiem, że bardzo ofensywny jest to gracz itd ale ludzie kto by nie chciał Daviesa?? To jest kocur. Inna sprawa, że pewnie małe szanse na transfer z racji na tygodniówkę

Ponoć dogadany z Realem już był, coś się zmieniło?

Slot ewidentnie preferuje bardziej kreatywną pomoc niż boki obrony. Gdy TAA już odejdzie w najbliższe lato to na 100% facet będzie szukał bardziej tradycyjnego RB. I też z tego samego powodu wątpię że będzie chciał wymienić Robbo na Kanadyjczyka. Z drugiej strony, gdyby to była okazja to aż żal nie skorzystać. Szczególnie że dużo łatwiej znaleźć solidnego RB niż RL.

Transfer mimo wszystko mało realny, facet już teraz zarabia tyle co TAA a pewnie oczekuje znacznej podwyżki.

Davies byłby świetnym transferem. Wtedy idealnym LW byłby ktoś kto czuje się dobrze w półprzestrzeniach. Idealnym kandydatem byłby Khvicha. Natomiast potrzebowalibyśmy jakiegoś potwora na DMie. Tchouameni/Baleba. Dodatkowo powinniśmy moim zdaniem iść po Lamine’a Camarę, który ma chory potencjał, a już teraz bardzo dobrze się prezentuje.

2 polubienia

Kto by nie chciał Daviesa w klubie? Np ja. Po zdobyciu ligi mistrzów robi stabilny zjazd, ale ostatnie 2 lata to już tragedia. Z przodu jest nieźle ale z tyłu fatalnie gra. Taki gorszy Walker. Oczywiście ma pace i gra w topowym klubie więc ludzia odbija. Osobiście uważam że w lidze ang jego gra w defensywie jest za słaba.

1 polubienie

Slot preferuje tradycyjnych obrońców, więc każdy z predyspozycją do atakowania jest skreślony. U Kloppa to przechodziło, bo beton w środku zabezpieczał. Slot jednak woli technicznych i kreatywnych środkowych pomocników, więc boki muszą zabezpieczać defensywę.

Eh, Clyne w prime time by się przydał.

1 polubienie

No i dlatego interesujemy się Kerkezem, który jest najlepiej broniącym lewym w Europie z młodego pokolenia. Ogólnie np. Robertsona wybrano, bo Klopp chciał kogoś kto świetnie atakuje, ale nie musi dobrze bronić, bo i takich ciężko znaleźć kogoś z obiema preferencjami jednocześnie. I dlatego Robertson słabo się odnajduje u Slota, bo dobrze atakuje i słabo broni.

Kerkez to we wszystkim pasuje. Mi najbardziej podoba się, że zna lige i nie będzie żadnej aklimatyzacji w razie czego. Nam akurat wybitnie wychodzą transfery ligowe w ostatnich latach. Marzy mi się jeszcze taki piękny stoperek jak Konate ala 21… na 3. W tamtym sezonie 21/22 piękna to była nasza obrona. Zdrowy Matip grał w lidze a Konate w LM. Eh. Rozmarzyłem się chyba

wszystko brzmi tak pięknie, ale najpierw ktoś musiałby chyba kupić nuneza za 200mln

Ten kloc? W Realu sezon po sezonie katastrofalny zjazd formy.