A coś nie gra? Nie bardzo rozumiem ten komentarz.
No nie gra to, że nie mamy już obrońcy rezerwowego. Na zmianę teraz będzie musiał wchodzić Endo albo jakiś kolejny młodzian wyciągnięty z akademii
Ah to nie było problemu
Gomez był również naszym piłkarzem do łatania innych pozycji, poza tym, że aktualnie nie mamy nikogo na zmianę do środka obrony, to również nie mam żadnego zmiennika za Trenta
Chwilowo nie mamy. Ibu zaraz wraca.
Wszystko gra. Tylko trzeba wreszcie patrzeć do przodu abyśmy znowu nie mieli sezonu gdzie mamy 200letni środek pomocy i sezon straty. Trzeba pomyśleć o gracza który zlizuje gravena. W tym sezonie Ryan może dać rady, ale jakiś uraz lub zmęczenie może nam zabrać sporo.
Dodatkowo Andy w tym sezonie nasz najsłabszy gracz 1 składu. Ma 30 lat. Tsima wyjątkowo dobry w tym sezonie, ale umówmy się grek to max powinnien być rezerwowy w takim klubie. Młody też nie jest. Diaz gra świetnie na ataku, ale z darwinem pasuje się pożegnać. Niewiadomo co z chiesa. Uniwersalny gracz by się tam przydal bo diogo kruche zdrowie.
Nie wiadomo też co z quansahem. W tym sezonie słabiutki. Można pomyśleć o stoperze. Także jest co robić. No i kwestia jeśli odszedł by ktoś z 3 bez kontraktu
Może Taha byśmy wyciągneli za jakieś 10 mln euro z Leverkusen ma pół roku do końca kontraktu, Gomez wyleci pewnie do marca, zdrowie Konate to zawsze niewiadoma w dłuższym okresie, nie możemy tego popsuć i musimy kogoś kupić, Ten Robinson z Fulham też by już mógł przejść, dać im Endo i pieniądze lub Endo i Tsimikasa nawet, może by się zgodzili. Tak samo zakup kogoś do rotacji z Gravenem i Maciem to konieczność. Proszę FSG nie spieprzcie tego.
Za wolny i ociężały dla nas. Jak już to Diomande ze Sportingu.
Tah ponoć dogadany z Barceloną. Osobiście liczyłem że weźmiemy za darmo Tosina. Jednka on w Chelsea. Myślę że Endo może tu grać. W meczu z Southampton super sobie radził.
Ja tam myślę, że klub skusi się na tego Bade. Wzmocni obronę na już, a w lato nie będzie trzeba kombinować, jeśli Gomez lub Quansah zdecydują się odejść.
https://www.squawka.com/en/comparison-matrix/?compare=tmCIjoUESUS4MGJrWhnfR
Wygląda jak nieco gorsza wersja Van Dijka. I w sumie przypomina nieco Holendra nawet w sposobie poruszania się.
Twitterek dużo pisze o Jorrelu Hato w kontekście Liverpoolu. Jakby ktoś go nie znał to jeden z największych talentów holenderskiego młodego pokolenia. Ale Hato to jako następca Robertsona of kors.
Trudno być lepszym od van Dijka. Jeśli chłop jest trochę gorszy od Holendra, to i tak jest bardzo dobrze. Piszę o nim, bo były plotki o chęci kupna w styczniu. Wiek też fajny do rozwoju.
Sevilla podobnie jak wiele hiszpańskich klubów ma kłopoty finansowe. Podobno w grę wchodzi 25 mln funtów, a sama Sevilla chce sprzedać go w zimowym okienku. Niestety w grę wchodzą szwaby z Bawarii, którzy dadzą mu pewnie 200k euro tygodniówki żeby nie dac mu pograć ani jednego meczu.
Z jednej strony transfery w zimę wydają się naprawdę potrzebne ale rozumiem też powściągliwość. Szczególnie gdy w lato trzeba będzie szukać nowych zawodników za TAA, VVD i Salaha. Jeśli będzie dostępny zawodnik w zimie który widnieje w planach długofalowych to pewnie po niego pójdą.
Tak było z Diazem za Mane i Gakpo za Firmino. Jeśli kogoś kupimy w zimę na pozycję kogoś z trójki, to 99.9% że ten zawodnik odejdzie.
Albo “ja spie#dalam po sezonie, a ty?” XD
Oczywiście humorzaście, trzymam kciuki żeby był happy end ![]()
Brać Badę z Sevilli (nie mam pojęcia czy jest dobry, przyznaje bez bicia) i FdJ na wypożyczenie z opcją pierwokupu (jak się Martin w lecie zdecyduje na Angielską przygodę w czerwonym trykocie to odesłać do Katalonii a jak nie, zostawić jeśli da podstawy)
Ehh rozmarzyłem się
Wsumie każdy kij ma dwa końce. Wyobraźcie sobie takiego Artura czy Kabaka jakbyśmy ich nie wypożyczyli tylko kupili i dali kontrakty na 4/5 lat.
Będę zarabiał tyle co Ty ![]()
Jarrel hato ma papiery na duże granie. Jednak jest strasznie młody i nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie na niego. A my potrzebujemy lewego na już.
Bade to świetne rozwiązanie na stworzenie sobie francuskiego duo, które zastąpi za parę lat imperium wielkiego Holendra, który siłą rzeczy i tak powinien być za rok/dwa więcej rotowany, by mieć go w pełni sił na najważniejsze mecze.
Poza tym widać PONOWNIE, że im więcej gramy meczów, tym prędzej czy później zaczyna brakować w którejś linii zdrowych zawodników, ponownie trafiło na obronę. Mam nadzieję, że ktoś w tym klubie potrafi uczyć się na błędach i jeśli będzie tylko możliwość, to wzmocnimy się CB, a być może również LB/CDM. O napastniku nie piszę, bo Jota/Diaz rotujący będzie wystarczającym rozwiązaniem do końca sezonu, a w razie braku laku jest dalej Darwin i Danns.
To stara analiza macguire’a o Jorrelu Hato. Jak ktoś chce niech se przeczyta.