A jak powiem tak - ludzie tu wkurzają się na Real, że przyjęli taktykę ściągania “za darmo” najlepszych grajków na kończących się kontraktach, przy tym grając nie fair, ale Liverpool w ostatnim czasie najczęściej potrafi jedynie wpierdzielać się w negocjacje innym klubom na ostatniej prostej. I nie mam nic przeciwko sprowadzeniu Gakpo czy Diaza, bardziej o to chore wchodzenie z butami między dwa kluby. To jakieś hobby albo fetysz pionu sportowego? Casus Brighton i Chelsea przy próbie podebrania Caicedo, czy teraz - gdyby okazało się prawdą - próba zadziałania z Kvarą, gdy Napoli z PSG siedzą już przy stole. To wygląda tak, jakby czekali aż ktoś inny zainteresuje się obserwowanych grajkiem, bo bez tego nie ma żadnego impulsu w klubie do ruchów transferowych, mimo że drużyna tego wymaga.
Ciekawy plot twist ze Schmadtke, co sie ludzie na niego nabluzgali a teraz lezka w oku
Bo my nigdy nic nie robimy pod FSG, nie trafi tu żaden uznany piłkarz, taki na już do pierwszej 11. To gadanie o odpowiedniej okazji to nie jest tylko skrót myślowy, piłkarz który ma tu przyjść był tani lub mało zarabiał i nikt inny się nim nie interesować. Mac gdyby nie niska klauzula to by nigdy tu nie trafił.
Dokładnie tak. Niestety FSG są jak emeryci którzy chodzą do Lidla i Biedronki na promocje… Mnie śmieszyło to gadanie o zainteresowaniu Bellinghamem. Przecież jemu trzeba by było dać bardzo wysoką tygodniówkę. A tego nie chcieli zrobić. Szobo był dla nich dobrą opcją - gracz młody, ale już z doświadczeniem w Bundeslidze. Dosyć wysoka klauzula ale niezbyt duże wymagania dotyczące zarobków. Jude był kompletnie poza zasięgiem. FSG zawsze szuka tańszych opcji.
Przecież on i tak by tu nie przyszedł nawet jakbyś mu dał 400tys, tygodniówki. Od początku wybrał tylko Real.
Nie wiem czy humor, czy tu
Jeden już El- hadji Diouf się nie sprawdził u nas. Ogólnie jak sprawdziłem kto rozsiał tą plotkę to jakiś szaman z Afryki, który ma praktycznie tyle obserwujących, co sam obserwuje. Do tego wyciągnięta chyba jedna z mniej sensownych statystyk. Ilość podań w pole karne nieważne, czy dokładnie, ważne że próbuje.
Czuje, że Tsimi, czy Robbo też brylują w tej statystyce.
W każdym razie trochę dowód, że można patrzeć na plotki tych fanowskich portali z przymrużeniem oka.
@Scooby_Doo tak właśnie, tym bardziej świadczy to o jakości tych „dziennikarzy”
Ale wiesz że tu trafiłeś sobie w kolano?
Łezka bo za niego przyszedł jeszcze większy amator co ja już wiedziałem kiedy ogłaszali zatrudnienie tego typa. On sprowadził ibe do wisienek np
@Zubimendi ostatnio sporo memów wrzucasz, nie korci cię zmiana nicku na „Zubimemdi"?
A jak już robimy memy transferowe:
To nie są memy, to jest czysta prawda.
@KasparTAG No to już na początku wiedziałem co to będzie się dziać :v tylko mi sie powaliło, bo on ze Szkocji jest xD
Najlepiej widac po tym forum jak taka wrzuta ze chcemy Kvare odraca uwage od kontraktow ( podobny patent jak w polityce czyli temat zastepczy ) . Dziala to tak napewno na kazdym forum kibicow LFC na calym swiecie. My tu sie kłócimy i mam nadzieje ze cos sie fajnego wydarzy a tak naprawde oni ( zarząd )maja czas zeby sobie na spokojnie działać bo i wiedza ze gruzin do nas nie przyjdzie
Ale to jest demagogia podawać przykład Fekira jako argument w kwestii Kvary. Sobie gościu kpisz z reszty że podajesz taki gówno argumentbna poparcie twojej tezy. Każdy normalny kibic LFC wie że z Fekirem okazało się że jego kolano jest w totalnej rozsypce co też lille wcześniej ukrywało.
Ty to chyba nie jesteś najostrzejszym ołówkiem w piórniku? Wstaw sobie dowolne inne nazwisko, którego transfer się wywalił.
Transfer Kvarybardzo przypomina mi transfer Caiciedo i Zubamendiego.pojawiaja sie jakieś plotki oferty za zawodników w ostatnim momęcie przed ich transferem lub których transfer jest wątpliwy. Potem pół okienka sa analizy i szukanie potwierdzenia tego że byliśmy rzeczywiście zainteresowani. Obiektywnie zaraz połowa miesiąca brak plotek o obrony srodkowym i lewym, defensywnym pomocniku. Cyrk z kontraktami trwa dalej ale wkoło jest wesoło.
Tylko za tamtą dwójkę to były realne oferty Liverpoolu, a przy Kvarze wspomniano tylko, że LFC jest wśród zainteresowanych klubów i nic więcej.
Dokładnie my sami się nakręcamy bo nic w tym klubie w temacie transferów i wzmocnień się nie dzieje
Była realna ale nie bylo edwarta. Tak różnica.
Poprzednik edwarta potrafił wyłożyć sumy za graczy. Mak dominik Grav czy Niuniez.
Te aktualnie nie wyda wiecej niż 50 mil i to trzeba byłoby sprzedać żeby wydać.
Taka różnica.
Ja nie liczę na żaden transfer zima. Chyba że rzeczywiście trafi się jakaś okazja w co należy wątpić. Dla “normalnego” dyrektora będącego na miejscu Edwardsa bierność była by bardzo ryzykowna ponieważ sportowo jest bardzo dużo do stracenia. Wydaje mi się że dla niego nie jest to ryzykowne ponieważ różnica w przychodach z tyt mistrzostwa czy np 3 miejsca jest mniejsza niż koszt który trzeba ponieść żeby realnie wzmocnić zespół a na pierwszym miejscu jest kasa. Transfer obecnie może wynikać tylko z “okazji” lub odejścia ważnego zawodnika w innym przypadku Slot będzie musiał dojechać do lata z tym co ma.