Rozważania transferowe (dyskusja)

Oni są jak te emerytki co siedzą na balkonach i patrzą co się dzieje na osiedlu :grin::wink:. Ja nie rozumiem co to znaczy że kogoś obserwują… Przecież wiadomo że Kvara to klasowy piłkarz. Albo chcą go kupić i niech składają ofertę albo niech nie udają że chcą go kupić. Obserwować to można młody talent w Ameryce Płd. a nie piłkarza z uznaną renomą w Europie

2 polubienia

Każdy klub w Europie obserwuje zawodników i to jest całkiem normalne, ale oczywiście do Liverpoolu to trzeba się dowalić. Dla zasady.

Ah ten paskudny Liverpool, że śmie obserwowac zawodników, a nie kupuje na czują i leci na rynek transferowy z wywalonym jęzorem.

:man_facepalming:

Hit będzie jak ten Kvaradona pójdzie do Psg za €40m.
Naszy znowu z ręką w nocniku.

1 polubienie

Kolega @lfc257 bardzo ładnie to wyjaśnił. Można obserwować dobrze zapowiadający się talent, a nie gościa, który ma ronome w Europie. To tak jakby powiedzieli obserwujemy Mbappe, Caicedo i zobaczymy co z niego będzie. Może będzie dobrze grał.
Więc wg Ciebie co to znaczy, że klub obserwuje piłkarza ? Przygląda się mu, ogląda z każdej strony, zza rogu ?

2 polubienia

Kvara od ponad tygodnia nie gra/nie trenuje ponoć ma kontuzje miesniowa. W kazdym razie cos sie przedluza jego transfer, jak z Caicedo. Może czekamy na moment dogadania, rzucimy ofertę i będzie komunikat "no próbowaliśmy i nie udało się " :smiley:

Może pod tym kątem monitorujemy sytację transferową, żeby wiedzieć kiedy będzie 100% szans na niepowodzenie transferu do nas, ale jeszcze nie dojdzie formalnie do transferu do PSG :smiley:

Ja nie rozumiem co to znaczy że kogoś obserwują.

Nic. Skoro nie skontaktowali się ani z klubem ani z agentem to nie dzieje się po prostu nic.

2 polubienia

Liverpool, pozostając w bezpośrednim kontakcie z otoczeniem Kimmicha, uznał Kimmicha za priorytet w przypadku odejścia angielskiego prawego obrońcy” – podał belgijski reporter dla Sky Sports.

XD

Odnośnie tego obserwowania piłkarzy, to jest przecież taki teatrzyk. Klub i przychylne mu media puszczają takie informacje, a one idą dalej.
To coś jak dzień dobry, czy wesołych świąt. Nawet jak kogoś nie lubisz, to czasami wypowiadasz te kwestie. Chyba nie powiecie mi, że mówiąc dzień dobry temu wkurzającemu sąsiadowi naprawdę życzycie mu, żeby miał dobry dzień. Oni też coś muszą mówić. Widocznie założyli, ale większość kibiców to zadowoli. Ale że paru złośliwców na jakimś forum lfc.pl coś sobie napisze, to nie szkodzi.

2 polubienia

Bo gazety żyją z tych ploteczek. To AM niesamowite kliki. Klub pokroju Liverpoolu obserwuje kilkuset graczy a być może nawet więcej. Z kvara jest pewnej tak że patrzymy ile za niego chce Napoli i może ruszyli byśmy gdyby kwota była naprawdę okazyjna z jakiś powodów bo cenimy tego gracza. Natomiast musi to być sporo okazja bo na jego pozycji mamy duży komfort.

Takiego alissona obserwowaliśmy od 15 roku życia i nie ruszyliśmy po niego bo chcieli potwierdzenia w europejskiej lidze. Podobnie z gravenem którego obserwowaliśmy od najmłodszych lat w ajaxie.

Dlatego nie specjalnie koledzy zwracanym uwagę na to co się pisze. Pamiętajcie że my nie lubimy licytacji bo nie chcemy przepłacać więc nasze transfery jeśli jakieś będą(a nie zapowiada się) to będzie coś szybkiego i cichego.

1 polubienie

myślę że napewno tak będzie

1 polubienie

Radbug 2.0… Ja nie twierdzę nigdzie że klub ma kupować zawodników z przypadku, bez przyjrzenia się im. Ale na litość - Kvara to piłkarz który pokazuje klasę w Napoli od dłuższego czasu. Takiego zawodnika się po prostu kupuje albo nie. Jego potencjał jest znany od dłuższego czasu. To nie jest młody zawodnik który się rozwija…

3 polubienia

zgodzę się z tym kvare albo kupujesz albo nie

1 polubienie

To właśnie dokładnie jest w chwili obecnej piłkarz który się rozwija.

2 polubienia

6 polubień

Niestety, za dlugo czekamy a on zamiast isc do przodu to sie cofnal o kata swietlne.

1 polubienie

i bardzo dobrze. Choć moim zdaniem i tak sezon za dużo dostał

2 polubienia

O sezon za późno, ale rozumiem, że Slot chciał z nim pracować i dać szansę. Nic z tego nie wyszło. Darwin to beton.

1 polubienie

Ja się boje, że za niego sprowadzą Sesko a ten się okaże jeszcze gorszy.

2 polubienia

Gorszy od Nuneza? Bądźmy szczerzy, trzeba by się bardzo o to postarać.
Jeśli by tak podzielić jego gole przez miliony, które na niego wydaliśmy, dorzucić tygodniówkę przez te trzy sezony to wynik będzie jasny - to nasz najgorszy transfer w historii i każda 9 na rynku będzie lepsza.
Tak jak oglądam Liverpool od 2006 roku tak musiałbym mocno pogłówkować żeby przypomnieć sobie bardziej irytującego i bezużytecznego zawodnika powiedzmy powyżej 10 baniek, które na owego zawodnika wydaliśmy. Dla mnie Nunez to jakaś dalsza rodzina Lovrena, tylko On mnie równie irytował.

4 polubienia