To było bardziej ironicznie napisane. Fakt jest taki, że my nawet nie doszliśmy do oficjalnych rozmów z zawodnikiem, bo nie przebrnęliśmy etapu negocjacji z klubem dopóki sam zawodnik nie zmienił zdania. Ponad 2 tygodnie nie mogliśmy wynegocjować rozkładania (zapewne) na kilkuletnie raty, zamiast zgodzić sięna wypłatę środków jedną transzą i zamykać temat right playera - jedynego, jakiego nasz dział scoutingowy wytypował jako pasującego do poszukiwanego profilu zawodnika.
Domyślam się (może jestem w błędzie), że klub sondował u agenta piłkarza chęć zmiany barw i może nawet wstępnie dostaliśmy zielone światło od otoczenia piłkarza przynajmniej do przemyślenia oferty. Wiadomo, że w momencie kiedy nie uzgodniliśmy warunków z klubem, to Martin nie może powiedziec, że razem z agentem byli w kontakcie z Liverpoolem. Ostatecznie postanowił zostać w Sociedad i dlaczego to zrobił to jego sprawa. W każdym razie miał rację, że nuie wierzy w sytuację typu “jedyny raz w życiu”. Już raz odmówił Arsenalowi, a mimo to rok później i tak tam najprawdopodobniej wyląduje. Kanonierzy robią dovbry deal i w stosunkowo niskiej cenie
Naprawdę stajemy się mało poważnym klubem. Te cyrki z Lavią i Caceido nas ośmieszyły. Zubimendi to kolejny przypadek w którym dziwnie się klub zachowuje.
Ciekawi mnie jaki bysmy mieli plan na zakup nowej 6 gdyby Graven nie odpailil. Przeciez to by byla katastrofa i tylko nagły wybuch formy Ryana nas uratowal xD To wyglada jakby wszystkie dzialania nie byly zaplanowane, amatorska prowizorka i szukanie okazji za graczy ktorzy sa nam zbędni
Nie tyle nie zaplanowane co po prostu my przeważnie idziemy z myślą “jakoś to będzie”.
He added: “It didn’t even occur to me to read anything. It’s just that, look, they were difficult days. I didn’t go out much, I didn’t talk much to people, so I isolated myself a little from everything.
“I didn’t want to be contaminated, but I wanted to not be influenced by… I wanted the decision to be mine alone."
Coś jeszcze masz do dodania, czy możesz się grzecznie odp…lić i skupić na merytoryce?
Ej no nie przesadzajcie przecież Kviche obserwujemy:))))) ale tak na poważnie to mnie to nie dziwi, my nawet nie potrafimy przedłużyć umów z zawodnikami którzy chcą dalej dla nas grać, a co dopiero z nowymi. ![]()
![]()
![]()
Ile lat będziemy na takich prowizorakach jechać? Aresnal ma kilku mocnych pilkarzy w srodku pola i kupuję kolejnego. Wywalili kase na Rice i jakoś kupują kolejnego zawodnika na tą pozycję. Ciekawe co teraz beda gadać ludzie zwiazani z klubem i wierni fani FSG. Ten sezon jak sie skonczy tytułem mistrzowskim to będzie fart. Dla klubu w dłuższej perspektywie nie jestem pewien czy to dobrze. Propaganda będzie ten tytlu fetowac przez najbliższe 10lat.
Będzie kolejny sukces transferowy dla @Kratos. Najpierw “prawie kupiliśmy” Zubimendiego, teraz będziemy mogli dodać “obserwowaliśmy” Kvaratskhelie, a na dodatek Zubimendi przeprowadzi się prawie do Liverpoolu. Rządzimy na rynku transferowym ![]()
NA pewno wyolbrzymiles tym, ze siedzial samotnie i kilka dni rozmyslal
i gdzie w tym byla Twoja merytoryka
? Po prostu zastanawial sie nad ofertą i nie chciał być niczym influenced- (brak lepszego slowa po polsku )
Bo co to ma finalnie do tego, ze nas odrzucił a Arsenal przyjął i dlaczego to ma zle o nim swiadczyc
?
Ponoć ruch z Merino to było przy okazji dogadanie sie z nim, wiec jeszcze nie mogl w tamtym wywiadzie powiedziec, że Arsenal sie zwrocil i sie zdecydowal na nich ![]()
Po prostu nie podoba mi się takie wieczne szukanie usprawedliwien na nasza nieporadnosc w negocjacjach i odwracanie kota ogonem zrzucajac wine na zawodnika.
Tak się tu robiło z Bellinghamem, Lavią, Caicedo. Teraz Zubim. Może to problem jest w naszych działaniach, a nie zawodników.
Już nie długo. Już jedziemy na oparach tego co zbudował tu Klopp. Kadra nadal ma swoje braki, które nadal nie zostały uzupełnione, a na horyzoncie zaczynaja się pojawiać kolejne braki w składzie, bo w przedłużenie kontraktów z cała trójką jakoś nie chce mi się wierzyć. Zamiast sukcesywnie uzupełniać i rozwijać skład, to znowu będziemy niedługo robić kolejną przebudowę, żeby wrócić do topu… i tak w kółko.
Ale jaki syf tam musi być na górze, Klopp pewnie już też miał tego wszystkiego dość. Nie masz kasy na tygodniówki dla nowych i obecnych piłkarzy, z góry wiesz że finasowo nie przekonasz gracza, to wtedy muszą użyć innych argumentów, że Liverpool piękne nadmorskie miasto, cudowna pogoda, i nowoczesne bangaloły:) Zubimendi przyjechał zobaczył i spierdolił…
Te nasze negocjcje transferowe to jest parodia i wstyd, ja się nie dziwię Salahowi, że taki zirytowany. To jest prawdziwy Funway sport;))))
1 miejsce w lidze i lidze mistrzów.
Dziękuję za uwagę.
Weźcie już nie wklejajcie info o tym papadupolusie, bo to jest cyrk na kółkach. To jest 2 bundesliga w ktorej królem strzelców jest teraz 30 letni Budu Ziviadze, a lepszymi strzelcami przed naszym wonderboyem z Grecji są Sylla, Selke, Asllani, Karaman, Lidberg i uj wie jeszcze kto, jaja…;)))
Jasne mamy 1 miejsce w PL i LM jeśli uważasz że można wygrywać systematycznie trofea bez nakładu finansowego to gratuluje naiwnosci… klopp gdyby miał takie zaplecze jak pep to gwarantuje ci że mielibyśmy więcej powodów do radości.
Czepiasz się słów jakbyś był… żoną
dosłownie jest napisane że miał “tough days” podczas których był odizolowany, nie wychodził i nie rozmawiał z ludźmi. Więc wszystko się zgadza. Nie można tu już pisać czegoś własnymi słowami, trzeba cytować?
Z takim ponoć to wiesz co można zrobić ![]()
No jasne, na razie to wygląda źle ale ja chcę, żeby zarząd się skupił na rozwiązaniu sprawy kontraktów. I nie podoba mi się, że przez ten szum transferowy również na tym forum zapomina się, że i FSG i Hughesa należy codziennie jechać za to, że ta sprawa nadal nie jest załatwiona. A ruchy transferowe ocenię na koniec letniego okienka.
Porównanie Gravenbercha i Zubimendiego (sezon ligowy 2024/25):
Trochę rozumiem naszą pasywność w temacie Martina. Ani jeden, ani drugi nie powinien być rezerwowym, a pozycja Maca jest raczej niepodważalna. Zapewne pójdziemy po kogoś, kto będzie solidnym i perspektywicznym ale jednak zmiennikiem.
Tak było, jest i prawdopodobnie będzie. I tak jako kibice możemy z tym goowno zrobić, więc po co wgl się denerwować? Mam to w nosie szczerze. Jeśli to ostatni taki sezon to dajcie się nim delektować, a co do wzmocnień to jakie by one nie były jestem pewny, że Slot to na tyle dobry trener co już pokazał w Feyenoordzie, że będzie się w stanie bić nawet słabszym składem od powiedzmy Arsenalu, City, Chelsea itd o mistrzostwo. Pozdro.
Można odbić - 3 podstawowych zawodników z paroma miesiącami do końca kontraktu.
Ale tak na poważnie to co pozycja w lidze i LM ma do tego, że za sukces transferowy klubu uważasz to, że “prawie kupiliśmy” Zubimendiego? Pozycja w LM nie ma swoją drogą większego znaczenia, bo czy jesteś na 1 miejscu czy na 8 daje dokładnie ten sam benefit na tym etapie rozgrywek (oczywiście, że lepiej być na 1 miejscu), bo równie dobrze możemy odpaśc w pierwszym dwumeczu fazy play-off. W lidze idzie nam dobrze, to fakt. Gigantyczny kryzys City nam bardzo pomaga, natomiast na murawie widzimy przez cały czas te same problemy - wysoka forma Gravena spowodowała, że mamy komplet do podstawowej jedenastki, ale zawodnika do rotacji brak. Kostas i Andy zawodzą od początku sezonu. Po tym jak się Konate połamał zobaczyliśmy jak krucha jest nasza głębia również na tej pozycji.
Ale ten 30 letni krol Strzelcow 2 bundesligi Ziviadze tez jest z Gruzji, prawie jak Kvarashelia, może gdzieś tam podesłać Hughsowi link do niego i w pakiecie brać z tym grekiem. To by chodziło:
NUNEZ ZIVIADZE TZIMAS !!!