Rozważania transferowe (dyskusja)

No Emotion GIFs | Tenor

1 polubienie

To było bardziej ironicznie napisane. Fakt jest taki, że my nawet nie doszliśmy do oficjalnych rozmów z zawodnikiem, bo nie przebrnęliśmy etapu negocjacji z klubem dopóki sam zawodnik nie zmienił zdania. Ponad 2 tygodnie nie mogliśmy wynegocjować rozkładania (zapewne) na kilkuletnie raty, zamiast zgodzić sięna wypłatę środków jedną transzą i zamykać temat right playera - jedynego, jakiego nasz dział scoutingowy wytypował jako pasującego do poszukiwanego profilu zawodnika.

Domyślam się (może jestem w błędzie), że klub sondował u agenta piłkarza chęć zmiany barw i może nawet wstępnie dostaliśmy zielone światło od otoczenia piłkarza przynajmniej do przemyślenia oferty. Wiadomo, że w momencie kiedy nie uzgodniliśmy warunków z klubem, to Martin nie może powiedziec, że razem z agentem byli w kontakcie z Liverpoolem. Ostatecznie postanowił zostać w Sociedad i dlaczego to zrobił to jego sprawa. W każdym razie miał rację, że nuie wierzy w sytuację typu “jedyny raz w życiu”. Już raz odmówił Arsenalowi, a mimo to rok później i tak tam najprawdopodobniej wyląduje. Kanonierzy robią dovbry deal i w stosunkowo niskiej cenie

2 polubienia

Naprawdę stajemy się mało poważnym klubem. Te cyrki z Lavią i Caceido nas ośmieszyły. Zubimendi to kolejny przypadek w którym dziwnie się klub zachowuje.

1 polubienie

Ciekawi mnie jaki bysmy mieli plan na zakup nowej 6 gdyby Graven nie odpailil. Przeciez to by byla katastrofa i tylko nagły wybuch formy Ryana nas uratowal xD To wyglada jakby wszystkie dzialania nie byly zaplanowane, amatorska prowizorka i szukanie okazji za graczy ktorzy sa nam zbędni

2 polubienia

Nie tyle nie zaplanowane co po prostu my przeważnie idziemy z myślą “jakoś to będzie”.

He added: “It didn’t even occur to me to read anything. It’s just that, look, they were difficult days. I didn’t go out much, I didn’t talk much to people, so I isolated myself a little from everything.

“I didn’t want to be contaminated, but I wanted to not be influenced by… I wanted the decision to be mine alone."

Martin Zubimendi explains “selfish” decision to reject Liverpool - ‘I was surprised’ - Liverpool FC - This Is Anfield

Coś jeszcze masz do dodania, czy możesz się grzecznie odp…lić i skupić na merytoryce?

1 polubienie

Ej no nie przesadzajcie przecież Kviche obserwujemy:))))) ale tak na poważnie to mnie to nie dziwi, my nawet nie potrafimy przedłużyć umów z zawodnikami którzy chcą dalej dla nas grać, a co dopiero z nowymi. :rofl::joy::sob:

1 polubienie

Ile lat będziemy na takich prowizorakach jechać? Aresnal ma kilku mocnych pilkarzy w srodku pola i kupuję kolejnego. Wywalili kase na Rice i jakoś kupują kolejnego zawodnika na tą pozycję. Ciekawe co teraz beda gadać ludzie zwiazani z klubem i wierni fani FSG. Ten sezon jak sie skonczy tytułem mistrzowskim to będzie fart. Dla klubu w dłuższej perspektywie nie jestem pewien czy to dobrze. Propaganda będzie ten tytlu fetowac przez najbliższe 10lat.

Będzie kolejny sukces transferowy dla @Kratos. Najpierw “prawie kupiliśmy” Zubimendiego, teraz będziemy mogli dodać “obserwowaliśmy” Kvaratskhelie, a na dodatek Zubimendi przeprowadzi się prawie do Liverpoolu. Rządzimy na rynku transferowym :sunglasses:

1 polubienie

NA pewno wyolbrzymiles tym, ze siedzial samotnie i kilka dni rozmyslal :smiley: i gdzie w tym byla Twoja merytoryka :smiley: ? Po prostu zastanawial sie nad ofertą i nie chciał być niczym influenced- (brak lepszego slowa po polsku )
Bo co to ma finalnie do tego, ze nas odrzucił a Arsenal przyjął i dlaczego to ma zle o nim swiadczyc :smiley: ?
Ponoć ruch z Merino to było przy okazji dogadanie sie z nim, wiec jeszcze nie mogl w tamtym wywiadzie powiedziec, że Arsenal sie zwrocil i sie zdecydowal na nich :stuck_out_tongue:

Po prostu nie podoba mi się takie wieczne szukanie usprawedliwien na nasza nieporadnosc w negocjacjach i odwracanie kota ogonem zrzucajac wine na zawodnika.
Tak się tu robiło z Bellinghamem, Lavią, Caicedo. Teraz Zubim. Może to problem jest w naszych działaniach, a nie zawodników.

Już nie długo. Już jedziemy na oparach tego co zbudował tu Klopp. Kadra nadal ma swoje braki, które nadal nie zostały uzupełnione, a na horyzoncie zaczynaja się pojawiać kolejne braki w składzie, bo w przedłużenie kontraktów z cała trójką jakoś nie chce mi się wierzyć. Zamiast sukcesywnie uzupełniać i rozwijać skład, to znowu będziemy niedługo robić kolejną przebudowę, żeby wrócić do topu… i tak w kółko.

4 polubienia

Ale jaki syf tam musi być na górze, Klopp pewnie już też miał tego wszystkiego dość. Nie masz kasy na tygodniówki dla nowych i obecnych piłkarzy, z góry wiesz że finasowo nie przekonasz gracza, to wtedy muszą użyć innych argumentów, że Liverpool piękne nadmorskie miasto, cudowna pogoda, i nowoczesne bangaloły:) Zubimendi przyjechał zobaczył i spierdolił…:wink: Te nasze negocjcje transferowe to jest parodia i wstyd, ja się nie dziwię Salahowi, że taki zirytowany. To jest prawdziwy Funway sport;))))

1 polubienie

1 miejsce w lidze i lidze mistrzów.

Dziękuję za uwagę.

4 polubienia

Weźcie już nie wklejajcie info o tym papadupolusie, bo to jest cyrk na kółkach. To jest 2 bundesliga w ktorej królem strzelców jest teraz 30 letni Budu Ziviadze, a lepszymi strzelcami przed naszym wonderboyem z Grecji są Sylla, Selke, Asllani, Karaman, Lidberg i uj wie jeszcze kto, jaja…;)))

1 polubienie

Jasne mamy 1 miejsce w PL i LM jeśli uważasz że można wygrywać systematycznie trofea bez nakładu finansowego to gratuluje naiwnosci… klopp gdyby miał takie zaplecze jak pep to gwarantuje ci że mielibyśmy więcej powodów do radości.

8 polubień

Czepiasz się słów jakbyś był… żoną :stuck_out_tongue: dosłownie jest napisane że miał “tough days” podczas których był odizolowany, nie wychodził i nie rozmawiał z ludźmi. Więc wszystko się zgadza. Nie można tu już pisać czegoś własnymi słowami, trzeba cytować?

Z takim ponoć to wiesz co można zrobić :wink:

No jasne, na razie to wygląda źle ale ja chcę, żeby zarząd się skupił na rozwiązaniu sprawy kontraktów. I nie podoba mi się, że przez ten szum transferowy również na tym forum zapomina się, że i FSG i Hughesa należy codziennie jechać za to, że ta sprawa nadal nie jest załatwiona. A ruchy transferowe ocenię na koniec letniego okienka.

Porównanie Gravenbercha i Zubimendiego (sezon ligowy 2024/25):

Trochę rozumiem naszą pasywność w temacie Martina. Ani jeden, ani drugi nie powinien być rezerwowym, a pozycja Maca jest raczej niepodważalna. Zapewne pójdziemy po kogoś, kto będzie solidnym i perspektywicznym ale jednak zmiennikiem.

1 polubienie

Tak było, jest i prawdopodobnie będzie. I tak jako kibice możemy z tym goowno zrobić, więc po co wgl się denerwować? Mam to w nosie szczerze. Jeśli to ostatni taki sezon to dajcie się nim delektować, a co do wzmocnień to jakie by one nie były jestem pewny, że Slot to na tyle dobry trener co już pokazał w Feyenoordzie, że będzie się w stanie bić nawet słabszym składem od powiedzmy Arsenalu, City, Chelsea itd o mistrzostwo. Pozdro.

Można odbić - 3 podstawowych zawodników z paroma miesiącami do końca kontraktu.

Ale tak na poważnie to co pozycja w lidze i LM ma do tego, że za sukces transferowy klubu uważasz to, że “prawie kupiliśmy” Zubimendiego? Pozycja w LM nie ma swoją drogą większego znaczenia, bo czy jesteś na 1 miejscu czy na 8 daje dokładnie ten sam benefit na tym etapie rozgrywek (oczywiście, że lepiej być na 1 miejscu), bo równie dobrze możemy odpaśc w pierwszym dwumeczu fazy play-off. W lidze idzie nam dobrze, to fakt. Gigantyczny kryzys City nam bardzo pomaga, natomiast na murawie widzimy przez cały czas te same problemy - wysoka forma Gravena spowodowała, że mamy komplet do podstawowej jedenastki, ale zawodnika do rotacji brak. Kostas i Andy zawodzą od początku sezonu. Po tym jak się Konate połamał zobaczyliśmy jak krucha jest nasza głębia również na tej pozycji.

Ale ten 30 letni krol Strzelcow 2 bundesligi Ziviadze tez jest z Gruzji, prawie jak Kvarashelia, może gdzieś tam podesłać Hughsowi link do niego i w pakiecie brać z tym grekiem. To by chodziło:
NUNEZ ZIVIADZE TZIMAS !!!