Dobra pany bo to zalosne się robi. Nieroby pier i sknery no i tyle nie będę się wku bo to co ten zarząd odwala to przechodzi już szcxyt możliwości. Nie dziwię się kloppowi że odszedł wiedział ze tu jest syf i tyle.
Kvara w PSG?
Buahaha
Zubimendi miał grać w pierwszym składzie obok Maca, a to Gravenberch miał pełnić role ich zmiennika. Wyszło jednak tak, że Graven stał się kluczowym zawodnikiem układanki Slota, więc nagle zabrakło miejsca dla baska. Latem pozostaje uzupełnić pomocnika w miejsce Endo, który będzie luzował Gravena lub Macca i wsio. Będzie to ktoś pokroju Endo tylko lepiej pasującego Slotowi. Pewnie Slot będzie chciał mieć 6 rotujących pomocników. Z naszym zarządem jednak nie wiadomo jak skończą się sagi z umowami, więc co tu nawet myśleć o transferach. Zakładam jednak, że będziemy szukać tylko prawego obrońcy.
Pamiętajcie jednak, że nasza kadra jest tak wybitna, że ciężko znaleźć kogoś pasującego do niej, który ja wzmocni, więc wszystko może się zdarzyć. Zimy nawet nie biorę pod uwagę bo dla nas te okienko jest zamknięte. Tylko dla sprzedaży jest otwarte.
@radzimordka. My nie kupujemy piłkarzy do pierwszej 11 na pozycje, które wymagają nie tyle co wzmocnienia a po prostu nowego klasowego zawodnika jak wspomniana przez Ciebie lewa obrona, a piszesz, że taki Zubimendi do rotacji bylby spoko. Mamy kupić zawodnika za 60mln euro do rotacji? Sprawa jest prosta, Graven zabił ponowne staranie się o zubimendiego.
Każdy wie, że tak naprawde potrzebujemy LO, SO, pomocnika do rotacji z Gravenberchem i Maciem i przede wszystkim napastnika w miejsce Nuneza. To jest scenariusz gdy nasza kluczowa 2-3 przedłuży kontrakty. Jeżeli odejdzie Mo i trent to jesteśmy w czarnej głębokiej…
Na lewa obronę potrzebujemy wzmocnienia ASAP, plus przyda się dodatkowo konkretny środkowy pomocnik co zluzuje Gravena (taki Zubimendi, rywalizacja może zrobić im na dobre, a zresztą mogą też grać razem obok siebie)
Boję się, że jak prześpimy lato i teraz zimę to w następny sezon znowu będą palące pozycje do wzmocnienia ale zamiast 2 będzie 4, z czego uda się jakościowego piłkarza sprowadzić pewno na maks 1 pozycje
Tbh na siłę już teraz zimą wystarczyłby 1 solidny zmiennik na LO lub ŚPD i byśmy to dokulali do końca
Bez tego poważnie się obawiam o nasz dalszy sezon, mam wrażenie jakbyśmy byli o 1 kontuzję albo przemęczenie od katastrofy (czytaj zmarnowanie takiej przewagi i przewalenie mistrzostwa)
Jeśli nie przedłużymy kończących się kontraktów to będzie trzeba kupić o wiele więcej niż PO. Wtedy nie będzie szans na pomocnika, ew. zastępcami Ryana będą nadal Endo i ew. przesunięty niżej Macca.
Myślę że w lidze nie powinniśmy się martwić. Patrząc również na nasz budżet który napewno nie będzie przekraczał 150m myślę że lepiej kupić kogoś taniej niż Bask typowo na zmiennika gravena lub kogoś o innych parametrach, ale też świetnego i tu nasuwa mi się baleba. Natomiast nie ma co udawać że za rządów Edwards/hughes jesteśmy skrajnie nieaktywni. Jeśli tak jak przypuszczam w ziemi nie kupimy nikogo do wzmocnienia kadry (grek o którym się pisze traktuje tylko jako inwestycję) i co najmniej 2 naszych nie podpisze nowego kontraktu będziemy świadkami rozpadu mega mocnej ekipy w najbardziej złapany sposób jaki widziałem w nowoczesnym futbolu.
Wątpię w ten scenariusz, ale z dnia na dzień staje się on co raz bardziej realny.
Nie ma Darwina nawet na ławce. Pewnie jest już w drodze do Arabii ![]()
![]()
Darwin za kartki nie gra
Przecież to,aż oczy bolą co my wyprawiamy kupimy zaraz jakiegoś losowego greka z drugiej bundesligi za:20 MILIONÓW!? Salah VVD Trent bez kontraktów jest 14 stycznia zaś my gówno zrobiliśmy City się zbroi Arsenal kupuje
,a my nic nie robimy kibice w mieście powinni zrobić przewrót Anfield do góry nogami a oni jeden 3 metrowy plakacik wywieszają o braku kontraktów dla 3 gwiazd JPRDL.
Po co komu transfery. Przecież jesteśmy mistrzami jesieni (i 1 miejsce w lidze miszczuw)
Ten Murillo to jest ten srodkowy obroca ktory powinien trafic na Anfield. Waleczny szybki przebojowy, czuć ze chce rządzić w linii.
Murillo już w zeszłym sezonie był fenomenalny i w tym tylko potwierdza. Wiadomo że by się przydał. Konate zbawi po urazie potrzebuje 5-7 meczy żeby wejść na swój poziom.
Ja pochwalił bym też milenkovicia. Kupiony za bodaj 10 m z Fiorentiny (od kilku lat się mówiło o jego talencie) myślę W gdybyśmy to my przed sezonem dali za takiego gracza 10-12 m do rotacji nikt by nie plakal
Chyba wątku Chiesy nie widziałeś. 3/4 forum by się zapłakało.
A gdzie jest ten rotujący chiesa? Jedyne co on rotuje to różne miejsca na ławce rezerwowych
Ale co ma wybierać, jak oferty od Nas nie ma, bo Gravenberch wybuchnął formą i kadra idealna?
Nie wierzę w nasze sensowne działania do końca okienka, bo nie wierzę w nasze ciche działania, a skoro plotek większych lub mniejszych brak, to pewnie skończymy na tym “super uber greskim leonidasie” talencie z Krety czy innych Aten, bo to będzie nasz zbawca za Darwina i to koniec.
To jest kurvva nieśmieszne, to jest wręcz niesmaczne jak ten klub działa.. przed sezonem target nr1, ale że nagle wybuchł formą zawodnik, to nie szukamy kolejnego wzmocnienia, jak jakiś Everton czy inne Stoke. Czy my kurvva jesteśmy klubem aspirującym o wygrywanie PL/LM czy do bycia dojną krową, którą w końcu kiedyś te stare berety z USA sprzedadzą? No ja nie mam sił do tego i nie chce mi się nawet myśleć, by w konstruktywny sposób ich cisnąć (pierdoli mnie to @Radbug ale jedać soczyście FSG, możesz mi już w ich temacie nie odpisywać, bo konwenanse się skończyły i jebie mnie, jeśli nawet wygrają i LM i PL, bo to będzie POMIMO tych świetnych działań, a nie dzięki nim - super, fajnie że mamy zadbane finanse, otoczenie wokoło piłkarskie w klubie jak akademia, ale jak widać nie mamy scoutingu lub jeśli mamy, to nie korzystamy z jego raportów i nie mamy wizji, by zaryzykować za garnkami).
Ustalić zawodnika mianem right playera, pierdolić parę tygodni jak się o niego staramy. Nie obrażać się, jak zawodnik sam jednak zrezygnuje, by potem olać go pomimo faktu, że pasuje do Nas prawdopodobnie jak ulał i pozwolić Arsenalowi go przejąć, by zrobili sobie duo Rice-Zubi, kiedy ja chciałbym zobaczyć u Nas Ryan-Zubi. Ehh..
To forum jebnie, jeśli /odpukać/ Gravenberch złapie kontuzję i będziemy się ratować Endo na DMie lub nie daj boże marnować Maccę na tej pozycji ponownie.Obyśmy jednak mimo wszystko utrzymali Holendra (-drów, wszystkich) w zdrowiu, a on sam dał radę dociągnąć do czerwca na obecnym, światowym poziomie. Oby!
Bo pomimo tego, że przejebanie sezonu byłoby najlepszym, co mogłoby spotkać bezkrytycznych fanów FSG, to nie życzę im tego, bo to dalej nasz ukochany klub.
No ale sami w klubie uznali, że na 6tkę chcą Zubimendiego, a Ryan to ratunek po ich fiasku. Szczęście w nieszczęściu, że świetnie się odnalazł, jednak to jest wg mnie casus Alexisa, że na DMie daje radę (Ryan wręcz 2x lepiej nawet), ale to trochę wyżej będzie dawał jeszcze więcej, jeszcze lepiej. Ogólnie widzę w Zubim nieco uboższą wersję Rodriego, TYLKO ŻE to wcale nie uwłacza zawodnikowi RSSS, bo każdy ustępuje Rodriemu, a on jednak niewiele.
Jak pisałem wyżej, para Rice-Zubi w środku Arsenalu to może być niemały game-changer, do tego przecież jest Ode, a z Parteyem sprawa się ma tak, że jak odejdzie, to Zubi będzie zastępstwem, a jak nie, to będą się świetnie uzupełniać i rotować. Nie sądzę, by ten transfer był dla nich kiepski. Ponadto oni raczej nie będą oszczędzać jak my, więc zapewne znajdą fundusze na potrzebne wzmocnienia, a najważniejsze to jest jednak na napadzie i wcale mnie nie zdziwi, jak podbiorą za darmo Davida. Ojj.. wkurwiłbym się wtedy niemiłosiernie oglądając Greka gorszego od Dannsa podpisującego kontrakt z nami ![]()
Panie, czemu pan kurw@ lecisz do tego Londynu, co?
Ty tak serio czy po prostu słoneczko za mocno od śniegu się odbija?
Obaj duo do środka i Macca przed nich? Szobo, Jones, Endo do rotacji. Harvey żeby się nie marnował.. niestety bym pożegnał, bo u Nas odpowiedniej szansy nie dostanie, a i najwyraźniej splot zdarzeń i forma nie pozwalają na to.
Łóżka szpitalne chyba. Tak w formie żartu, bo wierzę we Włocha, niekoniecznie na już.
Co to Zubimendiego to latem prawdopodobnie odchodzą Partey i Jorginho
W ogóle to fani Liverpoolu są takim dziwnym tworem, że jakby mieli do wyboru kupić 20 letniego Messiego to by się zastanawiali po co skoro wstrzyma to rozwój Ryana Babela.
Zaczynam się zastanawiać, czy fanom Liverpoolu da się kiedykolwiek dogodzić. Chcieliśmy kupić młodego, obiecującego zawodnika z Brighton? Płacz i lament: „Gdzie skauting? Dlaczego nie kupiliśmy go przed Brighton?” Planujemy sprowadzić Greka z 2. Bundesligi? Dramat w komentarzach: „Po co nam taki noname?!” A jak do zespołu trafia doświadczony zawodnik w stylu Endo? Znowu źle: „Za stary, nie pasuje!”.
Arne Slot buduje zespół, ale zamiast wsparcia mamy niekończący się koncert niezadowolenia. Może czas przestać oceniać każdy transfer jakby to była katastrofa narodowa i dać ludziom, którzy zarządzają klubem, odrobinę zaufania? Bo wygląda na to, że dla niektórych idealnym okienkiem transferowym byłoby kupienie… nikogo, żeby potem móc mówić, że „brak wzmocnień to też błąd”.
Naprawdę mam wrażenie, że niezależnie od tego, co klub robi, to i tak znajdzie się powód do płaczu.
Rotuje się z Konate w szpitalu + dał dobrą zmiane za Thiago.
Nie obrażaj naszego “Il Maestro del Riposo”.
Z tą przebudową LFC przesada ,takie wrażenie że mamy plan na budowę Muru Chińskiego w ciągu 300 lat ,Jurgen zostawił Slotowi kompletną drużynę i potrzebne do szczęścia i Pucharów wzmocnienia na dwie pozycji i może wymiana Darwina i rzecz jasna przedłużenie MO ,1Dzika i TAA. FSG ma to wszystko w jednym miejscu i tyle gadania , zostaje nam szukanie talentów u Siebie lub kogoś obiecującego bez ogrania za 10-20 baniek)
Masz rację. Większość z tych osób pisało przed sezonem żeby takiego gravena wywalić.
Nie mniej nie można też bezkrytycznie patrzeć na działania klubu. Nie mam żadnego problemu z kupnem chiesy bo wiem że takich graczy jak salah, Lewandowski, Kane jest cholernie trudno zastąpić bo chcą grać wszystko, mają końskie zdrowie i dużą jakość.
Problemem jest mimo wszystko brak wsparcia dla Arne. O ile można było liczyć że mega utalentowany Graven odpali tak brak na lewej obronie kuje w oczy. Pewnie ligę uda się doczlapac, ale co z liga mistrzów? Jest naprawdę spora szansę na potrójna koronę. W Europie też nikt nie dominuje, real najsłabszy od lat Barca podobnie. Bayern również, Inter nierówny, PSG śmieszne. City słabiutkie.
Niestety nasz minimalizm i brak alternatywy na lewej stronie sprawia że ciężko mi wierzyć że robbo to ogarnie grając na tych najlepszych
@Lapaino czemu uważasz że ściągniemy młody talent? Nie licząc graczy za drobne jak HE RN czy carvalho raczej inwestujemy w graczy już gotowych w przedziale wiekowym 22-26