Rozważania transferowe (dyskusja)

Dobrze po prostu byłoby robić te dwie rzeczy równocześnie.

Na zasadzie pozycji LO.

Pozbyć się i Greka i Robertsona, a ściągnąć kota i młody talent.

My zapewne ściągniemy młody talent i to on będzie musiał grać, a jak pierwszy sezon będzie miał słabszy to i tak będziemy musieli się z nim bujać cały rok.

To oczywiście jest i tak pozytywny scenariusz, że ten problem w ogóle będzie brany pod uwagę gdzie przy odejściu Nuneza, TAA, Salaha, Van Dijka I łamliwym Konate po prostu może być niezły bajzel.

U nas zarządzanie wygląda jak posiadanie samochodu w którym w ogóle nie robi się serwisów, a dopiero naprawia szkody.

Panie jeżdżę na tym oleju 5 lat i nic się z silnikiem nie dzieje.
No raz jak pękła mi opona to prawie wypadliśmy z top 4…
Może rzeczywiście jazda 10 letnimi oponami to nie był dobry pomysł, ale za to kupiłem Chińskie zamienniki ( Kabak).

Takie trochę zlewanie problemów, ale jak zacznie wszystko się sypać to te lata zaniedbań odbije się , że trzeba będzie robić generalny remont silnika.

7 polubień

pisałem ze to gowno warte plotki.

Śmiesznie, ze i tak znalezli sie obroncy transferu niezlego zawodnika z 2. bundesligi. Straszną posuchę mamy, albo wymagania już sięgneły dna :smiley:

5 polubień

Krytyka jest, bo robimy wiele rzeczy nielogicznie. Aktualnie są bardziej palące problemy, a my skupiamy się na rzeczach trzeciorzędnych… to że mamy niepodpisane konrakty z takimi graczami jak salah czy virgil to jest kryminał.

Nie no wiadomka - nawet jeżeli wygrają Premier League i Ligę Mistrzów, to nadal będzie źle i za mało. Ja to wiem, że to jest wasze (przeciwników FSG) pierwsze i najważniejsze przykazanie i żadne fakty, argumenty i nawet wygranie obu najważniejszych trofeów, tego nie zmieni. Cokolwiek by nie zrobili, jeżeli nie wiąże się to z wydaniem wielkiej kasy, to będzie źle. Dopiero gdybyśmy zrobili drogi transfer (koniecznie powyżej 25 mln, bo jak wiemy z dyskusji kupowany za tyle perspektywiczny napastnik to też źle) i wtedy coś wygrali, o to dopiero MOŻE byłoby dobrze, ale sądzę, że i tak coś byście znaleźli, żeby tylko nie być zadowolonym i dumnym z naszego klubu…

O, wreszcie kilka słów prawdy! Z tym się mogę w 100% zgodzić. Jeszcze dodam, że zapewne wielu ściska kciuki za kontuzję jakiegoś naszego zawodnika, tylko po to, żeby powiedzieć “aha, widzicie NIE MA ODPOWIEDNIEGO rezerwowego kupionego za dużą kasę, już po nas!!!”. No ja bym jednak chciał i utrzymać 1 miejsce w lidze i 1 w lidze mistrzów oraz przejść sezon bez poważnych kontuzji.

To co jesteście gotowi na kolejne upokorzenie transferowe latem?

Ahh to wycinanie z kontekstu, kiedy całość brzmi:

Bo pomimo tego, że przejebanie sezonu byłoby najlepszym, co mogłoby spotkać bezkrytycznych fanów FSG, to nie życzę im tego, bo to dalej nasz ukochany klub.

Jesteś kvrwa śmieszny i żałosny, a jakakolwiek próba wymiany zdań z Tobą widzę jest bezsensowna.

5 polubień

Chyba upokorzenie Arsenalu, kupują jakiegoś placka z Hiszpanii, w ogóle nie umieją nic innego tylko transfery robić, a i tak nic nie wygrywają. FSG bez transferów ich robi, to są geniusze

Po ostatnich przegranych sezonach zniknąłeś z forum na długo. Zostaniesz z nami po kolejnym przegranym czy znowu znikniesz? Nie spodziewam się odpowiedzi, mam tylko nadzieję, że nie będziesz musiał robić fikołków żeby bronić braku transferów w zimie przy widocznych brakach, kiedy na końcu przez to magicznie zabraknie paru oczek.

No tak tylko pisze z przekorą :wink:

2 polubienia

XD
Placka, którego my ogłosiliśmy right playerem. No to sam zaprzeczasz teraz temu genioszowi “FSG”.

1 polubienie

ale też ewentualny transfer nazwać upokorzeniem to gruba przesada. Chyba, że znowu nie kupimy pomocnika to tak to można nazwać. Do tego chlopak może za chwile znowu zatesknic za słoneczna Hiszpanią.

Powiedz, czy ty nie rozumiesz tego co sam napisałeś? Myślałem, że słowo “bezkrytycznych” odpowiednio zawęża pulę o której dyskutujemy i nie ma potrzeby dodawać tego, że akurat ty jeden tego klubowi nie życzysz? No chyba, że sam identyfikujesz się jako ten “bezkrytyczny przeciwnik” i ten fragment ciebie bezpośrednio dotknął? To dziwne, bo temacie FSG tak często temu zaprzeczałeś? Myślałem, że użyte słowo “nasz” odnosisz do ogółu kibiców, a nie do “grupy bezkrytycznych przeciwników FSG”, ale wtedy zacytowanie tego fragmentu nie powinno ci przeszkadzać, bo nic to dla "normalnych kibiców nie zmienia.Po 2 w moim komentarzu dotyczącym TEGO FRAGMENTU, nigdzie o Tobie nie wspomniałem, jakby to było twoje zdanie…

1 polubienie

Cooooo radbug stawia chochoła i bohatersko go obala?? Nowe nie znalem.

image

6 polubień

Tak Aldorku. To ja stawiam jakieś chochoły, w momencie gdy odnoszę się bezposrednio do komentarza innych użytkowników

Tymczasem ty i twoja wyważona opinia:

1 polubienie

Jakakolwiek dłuższa wymiana zdań z radbugiem czy josifem w wielkim 2025 jest bezsensowna.

To że własciciele nie mają ambicji i chodzi im tylko o pieniądze jest już oczywiste, widzi to każdy i nie ma tu o czym dyskutować.
Po prostu go wyciszcie i dajcie mu żyć w swoim świecie

3 polubienia

Czy wam się to nie nudzi? Taka stała wojenka w której skrajność każdej ze stron jest błędem.

Jak można pisać że fsg bee kiedy dali nam pierwsze mistrzostwo od 30 lat 3 finały lm 1 zwycięstwo i teraz mkną po kolejny triumf. Jednocześnie zespół z którym przegrywali w lidze tak wspierał swojego managera że mają za to teraz 130 zarzutów i być może dojdą nam kolejne mistrzostwa.

Jednocześnie jak można być aż tak slepo zapatrzonym w fsg żeby nie widzieć przychodów top 4 ligi a wydatków na 15 miejsce.
Inwestycje w lewą obronę ostatni raz 4 lata temu i ślizganie się na graczach aż ci nie wyzionął ostatniego ducha. Dodatkowo targowanie się ze swoimi wybitnymi i zasłużonymi graczami o ostatni pens tak jakby ich lojalność i oddanie wcześniejsze nie był nic warte?

Sprawa jest złożona i spłycanie kilkunastu lat rządów jest niewłaściwe i bez sensu.

3 polubienia

Potrzebna jest swieza krew w obronie na gwalt. Zawodnik ktory mógłby zagrac na srodku i lewej obronie. Cos ala Hincapie. Trzeba byc slepym zeby tego nie widziec

1 polubienie

Ślepym albo skąpym, kolego ; )

To raczej widzą wszyscy. Ale póki jesteśmy na pierwszym miejscu nie będzie ruchów. Niestety musi przyjść kataklizm, by coś się ruszyło. A to tylko na szkodę klubu.

Ja to widzę nieco inaczej. Powinno być “póki sytuacja kontraktowa Salaha, Van Dijka i TAA nie jest znana, nie będzie ruchów”. A dlaczego? A no dlatego, że nie wiadomo jacy piłkarze będą dostępni na następny sezon i jak będzie wyglądał budżet.

Podpisanie nowych kontraktów - tygodniówki wymienionej trójki wzrosną, więc wydatki na pensje zwiększają się i być może zamiast sprowadzić latem 3 nowych zawodników, przyjdzie 2.

Niepodpisanie kontraktów - najwyższe tygodniówki znikną całkowicie z listy płac, więc i jest pole na podpisanie większej ilości nowych kontraktów, bo raz że zmusza do tego sytuacja, a dwa pozwala na to budżet. Kwota transferu piłkarza jest zwykle amortyzowana przez okres trwania kontraktu, co oznacza tyle, że sprowadzenie zawodnika za 100 mln na 5 lat, powoduje, że czysto księgowo rocznie zawodnik kosztuje klub 20 mln + pensja (dlatego Chelsea umiłowała sobie zawieranie kontraktów na 8 i więcej lat).

Poza tym FSG jeszcze z zysków klubu spłaca sobie pożyczkę, którą dali na rozbudowę stadionu i centrum treningowego. W teorii mogliby darować, bo wzrost wartości klubu jest ponad dziesięciokrotny w stosunku do kwoty nabycia, więc mogliby pożyczkę dodać do ceny i zwróciłoby im się podczas sprzedaży klubu, ale raz że nie zamierzają sprzedawać, dwa że chcą by klub był samowystarczalny, a trzy im więcej pieniędzy tym bardziej uśmiechnięty Henry. Ot ludzie, którzy wiedzą jak się robi biznes. Trofea są miłym dodatkiem.

Oczywiście życzeniowo chciałbym, aby choć raz Henry z ekipą zrobił coś dla kibiców i lepszych czysto sportowych perspektyw klubu. Jednak wiem, że bardziej wolą zerkać między linie Excela niż linie boiska.

23 polubienia

Napisałeś taki komentarz pod którym powinno być ze 100 serduszek, bo lepiej się tego nie da opisać… Niestety obawiam się że spora część użytkowników tego nie zrozumie xD

1 polubienie