wydaje mi się, że właśnie JOta pasuje Slotowi, bo gra raczej więcej, niż z gry zasługuje
Ishak dostając ofertę z Liverpoolu na pewno do nas przejdzie, przeskok z Lecha do Anglii to niesamowity krok do przodu , z Isakiem już może być ciężkiej aczkolwiek przy dobrej ofercie kto wie
Właśnie tak wyobrażam sobie nasz skład w przyszłym sezonie.
Liczę, że Trent, Virgil i Salah przedłużą swoje kontrakty.
W głębi składu powinien znaleźć się jeszcze:
- Elliott
- Robertson
- Jaros
- Bajcetic
Do wypożyczenia:
- Doak (Premier League)
- Ngumoha (Championship)
- Koumas (Premier League)
- Nyoni (Championship)
Na sprzedaż:
- Kelleher (45 mln euro, Chelsea)
- Nunez (85 mln euro, Arabia)
- Diaz (100 mln euro, Arabia)
- Morton (10 mln euro, Championship)
- Tsimikas (25 mln euro, Premier League)
Łącznie przychód ze sprzedaży +/-: 265 mln euro
Kogo pozyskujemy:
- Kerkez (45 mln euro, Bournemouth)
- Hato (40 mln euro, Ajax)
- Cunha (75 mln euro, Wolves)
- Isak (120 mln euro, Newcastle)
Łącznie koszt zakupu zawodników: 280 mln euro
Hahahah 100 mln za Diaza, 85 mln za Nuneza i 45 mln za Kellehera
Zaczynam się o Ciebie poważnie martwić Seba/Abes, bo ile można trwać w takiej bańce?
Zamiast Dannsa dorzuć Mbappe, w końcu Dzień Matki będzie, może Killian jej zrobi prezent ;p
A i zmiennik dla Salaha to nie Oten Ordep? Osobiście dalej na niego czekam
Hato urósł mi w Fifie do 87, więc jest potencjał!
A tak na poważnie, to w lato skończy się najprawdopodobniej na 1 transferze ekstra, chyba że ktoś odejdzie.
Zakładam, że Kelleher - bo po prostu kończy mu się kontrakt, a Gruzin przyjdzie z Valencii, więc będzie można częściowo sfinansować ten transfer - 15/20 mln myślę, że ktoś spokojnie da za Irlandczyka.
Możliwe, że pożegnamy kogoś z pary Robbo/Tsimikas, bo faktycznie takie próby już były, żeby wyciągnąć kogoś na tego LO.
Zostaje kwestia Joty, Gomeza, Nuneza. Jeżeli kogoś z nich sprzedamy to pewnie będzie transfer zamienny, ale to kwestia tego czy oni sami będą chcieli odchodzić i czy ktoś za nich zapłaci.
W wymarzonym scenariuszu idziemy po jakiegoś LO i napastnika, ale szczerze w to wątpię.
Ale po kiego kisić Mbappe, Bellinghama i Caicedo na ławce?
Ja tam bym widział Francuza w miejsce Gakpo.
Musimy się przygotować na to, że nie na każdej pozycji będziemy mieli supergwiazdę. Bradley jest ok jako obrońca. Nie ma takiego podania/strzału jak TAA, więc te role będzie musiał przejąć ktoś inny.
PSG i REal są zainteresowane Konate On sam nie dementuje nic, ani nie dziękuje zainteresowanie, tylko mu to schlebia.
“To hear big clubs like that are showing interest in me is very flattering!” he said per [GFFN]
“Now I’m focusing on this season, giving it my all and I’ll let my agents take care of the rest.”
Jakby furtkę sobie zostawia
@Magerlfc moze tak być, w każdym razie nie deklaruje jednoznacznie chęci pozostania, czy to dla pozycji w negocjacjach, czy to dlatego, że czeka na rozwój sytuacji pozostałych zawodników, czy to dlatego, że po prostu chce odejść to ciężko stwierdzić.
A moim zdaniem póki co buduje sobie pole do negocjacji. Po co ma mówić otwarcie, że nigdzie się nie rusza itp? Odpowiedział dyplomatycznie i tyle. Oczywiste jest, że jest chce zostać w lfc tylko pewnie pod 1800-200 jak nie więcej będzie wołać. Czy nasi mu dadzą? Trzeba się szykować na kolejny rok trudnych,negocjacji,.
Przerażające jest jak podpisywanie kontraktów idzie nam wolno. Kolejny kontrakt który powinnien zostać do 1 stycznia załatwiony. Wyobraźcie sobie sytuację że konate poczeka sobie do końca sezonu w którym zdrowie go nie opuści a my wygramy ligę i ligę mistrzów (nie jest to science fiction). Jego pensja skoczy pewnie z 80k tygodniowo niż np na początku sezonu czy w grudniu kiedy miał uraz
HAHAHAHAHAHAHAH cieszę się że mamy takich optymistycznych kibiców
Kolega jak widzę stosunkowo od niedawna na forum. Jego stać na znacznie, znacznie więcej
Jeśli nic nie dzieje się za zamkniętymi drzwiami i przyszłość wiadomej trójki faktycznie jest nieznana, to nikt z “drugiego szeregu” nie podpisze długoterminowego kontraktu. Przynajmniej nikt kto posiada wysokie ambicje sportowe, bo na bajońską tygodniówkę wiadomo, że w naszym klubie nie ma co liczyć. Naprawdę mocno dziwi mnie ta cała saga. Liczyłem na jakiś przełom w styczniu, ale skoro jest cisza, to sam nie wiem czego sie spodziewać. W moim mniemaniu czas działa na niekorzyść klubu, nawet w aspekcie czysto finansowym, jeśli faktycznie na tym tak mocno im zależy. Piłkarze z roku na rok zarabiają coraz więcej, chociaż przez zjawisko samej inflancji, nie wspominając już o astronomicznych zarobkach, które proponują kluby z półwyspu arabskiego. Wyniki sportowe oczywiście aktualnie cieszą, ale bierność w gabinetach strasznie irytuje. Przydałby się jakiś mocny statement w postaci podpisu chociażby VVD, zrobiłoby to mega robotę i sportowo i stłumiłoby narastającą frustrację wśród kibiców. Bo mam wrażenie, że przez całe te zawirowanie z kontraktami nie potrafię w 100% cieszyć się po żadnym ze zwycięstw. Zawsze jest gdzieś tam głęboko schowane uczucie niepewności.
Z taką polityka transferową to za dwa lata będziemy mieli w LFC Slota, Greka i Samuraja)
Coś tam się pojawiało, że może będziemy próbować go ściągnąć, cena niewygórowana, więc jak nie my, to kto inny go w lecie przygarnie.
@Kratos dotychczas było zero konkretów. Na pewno da się grać jednym doświadczonym, drugim uczącym sie, jak chociażby my parą Virg- Joe.
Mamy do tego teoretycznie wciąż Konate i Quansaha. Jeśli Virg przedłuży to spoko opcja, jak Virg nie przedłuży to wtedy trzeba byłoby zapewnić nowy kontrakt Konate i jednak kupić kogoś sprawdzonego.
@Kratos wlasnie nie uważam go za sprawdzoną opcją, stąd brałbym go tylko w przypadku pozostania VVD
Jako opcja za Gomeza?
Nie wiem czy dwóch doświadczonych stoperów i dwóch młodzików to dobre rozwiązanie.
@Loku64 nie jestem pewny czy Hujsen to sprawdzona opcja. W tym wieku, na tej pozycji są duże wahania formy. Patrz, Quansah.
Najlepszą opcją było dla nas sprzedaż nuneza i diaza za około 150 milionów euro .
I W ich miejsce kupić isaka(NS) altnurego(LO)i kogoś do środka pola (razem 200mln) wilk syty i owca cała, nawet nasz zarząd nie musiałby się kwapić żeby dołożyć 50 milionów wliczam wygrane Liga mistrzów w tym i premier league.
Kto da za Diaza z Nunezem 150 baniek?
Barcelona i Arabia, razem może wyjść +/- 140mln
Isak na pewno jest brany pod uwagę w kontekście zbliżającej się przebudowy ataku. Nie miałbym nic przeciwko gdybyśmy w kolejny sezon weszli z Salahem, Davidem, Isakiem, Gakpo, Chiesa i Lucho(?).