Rozważania transferowe (dyskusja)

Tak Liverpool w porównaniu do Londynu czy nawet Manchesteru to prowincja, wielu zawodników np. Sanchez wolało przez to wybrać sobie inny klub. Wystarczy porownac chociażby ilosc sensownych połaczeń lotniczych z okolicznych lotnisk

Co do trofeów to od 2020 nic poważnego nie wygraliśmy, w tym sezonie jest duża szansa coś wygrać, no tylko że 3 najlepszym zawodnikom wygasa po sezonie kontrakt.

Dodając do tego ogóle żydowstwo właścicieli można przypuszczać że w długim terminie nie mamy wcale jakichś wielkich perspektyw na seryjne wygrywanie najwazniejszych rozgrywek, ani przyciaganie do klubu wielkich nazwisk

Sanchez wybierał Arsenal bo byli wtedy po prostu lepsi, dłużej się trzymali w topie angielskim. I mieli Wengera który też był lepem na piłkarzy.

A Arsenal co zdobył od nie wiem? 2012 roku?
Bo u nas się tego zdecydowanie więcej nazbieralo, zaraz być może dojdzie kolejne PL.

FSG to żydzi i można im wiele zarzucić ale rozwój całej marki robią bezbłędnie. Konsekwentnie klub idzie cały czas się umacnia w Anglii i w Europie. Płacz był co się stanie po Kloppie a się okazuje że jest życie bez niego. Wystarczy podpisać nowe umowy.

@Loku64

Tak płacą, ale to nie ma znaczenia. Jak na kimś nam zalezało to wygrywaliśmy w ostatnim czasie z United. Nunez przecież miał przejść do United.

Na papierze tak. Ale JEŚLI skończą ten sezon bez trofeów a u nas dajmy na to wpadnie PL do gabloty i daj Boże jeszcze jakiś puchar no to będzie to sygnał, że hej nie wiadomo czy my w tym składzie coś wgl kiedyś wygramy. Arsenal jest ambitnym projektem. Zdecydowanie 3cim najmocniejszym klubem w Anglii teraz. Ale no właśnie, co z trofeami? A zasadzie jedynie to, że Saka jest wychowankiem oddala taką perspektywę. Ale już np. taki Isak myślę, że byłby do zrobienia jeśli Newcastle się nie zaweźmie, że nie bo nie

Na papierze Arsenal ma zajebistych młodzików, ale my mamy więcej topowych grajków. Ogólnie nasza jakość jest lepsza.

Głównym czynnikiem było to że rodzina Sancheza wolała żyć w Londynie a nie Liverpoolu masz o tym na internecie pełni artykułów

1 polubienie

Za chwile City wróci do gry i o ile jeszcze do końca sezonu nie przeskoczą Arsenalu, bo Omar Khaled Mohamed Marmoush jest niemożliwy w tym sezonie to zrobią to w kolejnym. Artecie pozostaje jedynie płacz, że piłki były źle napompowane.

No może, nie mniej tendencje się zmieniają. Jestem przekonany że wielu byloby zainteresowanych grą tutaj.

Wgl od tego jak ta kampania się skończy, może imo dużo zależeć. Już gdzieś pisałem, że chciałbym aby sprzedano Jotę, impotenta strzeleckiego Darwina, Tsimikasa, Kellehera Gomeza i Endo. W ich miejsce miło by było jakby faktycznie wysunęli grube działa i sprowadzili Isaka, Cunhe/Wirtza, Zubimendiego, Kerkeza i nowego ŚO z dobrym zdrowiem i potencjałem.

1 polubienie

Mnie np. interesuje sytuacja Alissona. Gruzin jeżeli już dołączy do nas w lato to nie przychodzi tutaj grzać ławki. On tutaj przychodzi jako nr1. Czy w takim wypadku sprzedadzą też Alissona, bo nie będziemy trzymać rezerwowego bramkarza z gażą 150k

Alisson co najmniej jeden sezon będzie jeszcze numerem 1.

Bardzo bym chciał, żeby zakończył tutaj karierę, ale gdyby tak się miało wydarzyć to nie kupowaliby Gruzina, czyli jednego z najlepszych bramkarzy w swoim przedziale wiekowym. Tutaj będzie spory dylemat.

1 polubienie

Isak do nas nie przejdzie. Newcastle bedzie mialo to top4 i LM.

w tym roku to top 5 wystarczy. Dodatkowo nie sądzę, żeby Newcastle swoich najlepszych graczy sprzedawali, jedynie jakby ich FFP przycisnęło.
Co do naszych transferów to znając nas będzie to pewnie wyglądać tak.
Pod warunkiem, że VvD i Salah przedłużą, bo inaczej to będziemy w czarnej dupie.

1. Sprzedaż Kostasa albo Andiego i nowy LB
  2. Nowy CB
  3. odjedzie TAA ale nikogo nie kupimy i bedzie tam Bradley z Gomezem
  4. odejdzie Elliott
  5. odejdzie Nunez i za te pieniądze kupimy 1 pomocnika i sfinansujemy obronce. Do przodu nie kupimy nikogo, bo juz kasy zabraknie.
  6. Diaza nie sprzedamy nawet za 70 baniek, bo albo bysmy musieli zrobic za dużo transferów, albo oferta wplynie na tydzien przed koncem okienka, a przeciez w kilka dni to sie nie da nikogo kupić. Diaz odejdzie finalnie za darmo za 2 lata.
    Jak nie przedluzymy kontraktów to aż strach jak to będzie wygladać i na której pozycji zostaniemy ze zbyt małą ilościa graczy.

Obecnie mamy oboje kontuzjowanych mimo niewielu minut. Jak zaczną grać więcej, to na pewno sytuacja się nie poprawi. Pomijam fakt, że o ile Gomez defensywnie fajnie wygląda na PO, tak Bradley mocno przeplata momenty w meczach lepsze z gorszymi (bo mało który mecz zagrał od deski do deski bez błędów).

Panie, mamy oszczędzone ponad 300mln na poprzednich okienkach.

rozumiem, że to jest sarkazm.

i każdy dziennikarz będzie mówił że będziemy very busy in the summer

2 polubienia

Podobno już za zaoszczędzone pieniądze z ostatnich okienek zainwestowaliśmy w Liverpoolu, w zespół skautów specjalizujących się w wzmacnianiu Chelsea i Realu.

1 polubienie

Nie, jak to. Przecież to prawda, moje źródło to potwierdza z szatni Liverpoolu.

Łoo rany, nie wiem czy nie będą musieli dokupić jakiegoś ekspressu do kawy do biura Hughesa, bo jeden nie wystarczy.

4 polubienia

No co ty, to kosztuje

Pojawiają się plotki o sprzedaży Diaza i tak się zastanawiałem, kto by był dobrym zastępstwem, co by mógł powalczyć z Gakpo o pierwszy skład i dał nam więcej jakości.
Bawiąc się w skauta natrafiłem na Alexa Baene

na oko i ze statystyk wynika, że jest znacznie bardziej kreatywnym zawodnikiem. Gra w raczej defensywnie usposobionym Villareal, to strzałów i bramek za wiele nie ma. JEdnak tworzone okazje i asysty dwukrotnie więcej niż Diaz.

Klauzula 60mln ojro, pensja niecałe 40k euro tygodniowo.

Na pewno warto zwrócić uwage na gościa.

na ten moment 6 bramek i 7 asyst w lidzę, co się przekłada na udział przy 13 z 35 zdobytych bramek drużyny. Z czego 2 spotkania opuścił i kilka nie grał pełnych.

jakbyśmy mogli go wyciągnąć za podobną kase, lub niższą jak otrzymana ze sprzedaży Diaza, to wydaje się nobrainer :smiley: